Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Mati1905,

WITAM Kupiłem audi a6 2002 rok 2.0 benzyna z uskodzonym tyłem,i musze wymienic tylnia klape oraz zderzak.Czy jest jakas roznicza w klapie tylnie miedzy 2002 roku a np.98,99,00,01.Czy moze ktos mi pomoc ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  2. Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez zolwik,

Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  4. Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Matklin,

Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Dexter79,

Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto

• 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez auditech,

Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez krzysiek75,

Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez zybion,

Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Adeek,

Witam , mam problem z radiem mianowicie wymieniłem radio fabryczne na 1 din android. Podczas słuchania radia FM graja mi glosniki z przodu i z tylu A po wlaczeniu youtube , bt czy spotify graja tylko przednie . Nie mam pojęcia już o co może chodzić pomóżcie

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  14. Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Arek28,

Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez MANIEK,

Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie

• 2 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Moja siostra ma problem z audi A6 1.9tdi z 1999, mianowicie świeci jej kontrolka od poduszek powietrznych. Była u mechanika podpiął audi pod vaga i powiedział że usunął problem . Niestety po jednym dniu znowu świeci kontrolka. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Qybo,

Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez moody,

Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Marcin.b,

gdzie jest czujnik temp oleju ??

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez kaes85,

Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Tomasz821,

Witam zakupiłem audi a6 c5 2001 rok mam w niej nawigacje na wyświetlaczu i czytnik w schowku z tyłu w bagażniku poszukuje płyty do tej nawigacji czy może ma ktoś na sprzedaż?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Henry Wrz,

Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez RadekA6,

Witam koledzy. Jakie macie świece w swoich samochodach ? Czy ktoś testował irydowe albo platynowe ? czy NGK to dobry wybór . Do tego modelu idą wg katalogu NGK BKR6EKUB Ale mi się wydaje że te produkcji Francuzkiej mają jakąś wadę . Atuo ma wszystko wymienione caly uklad paliwowy powtarzam caly paliwowy i caly zapłonowy no i nadal ciężko go odpalić rano jak zimniej się robi. Tak jakby nie na wszystkie załapał i po chwili dopiero wchodzi na obroty a dodatkowo czuć po chwili niedopaloną benzynę z wydechu . Dlatego obstawiam właśnie świece. Auto ma instalację LPG ale odpala na benzynie . Isntalacja też została odłaczona na miesiac i nie bylo poprawy wiec to nie wina LPG. Wyd…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 11,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.