Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
WITAM Kupiłem audi a6 2002 rok 2.0 benzyna z uskodzonym tyłem,i musze wymienic tylnia klape oraz zderzak.Czy jest jakas roznicza w klapie tylnie miedzy 2002 roku a np.98,99,00,01.Czy moze ktos mi pomoc ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem z radiem mianowicie wymieniłem radio fabryczne na 1 din android. Podczas słuchania radia FM graja mi glosniki z przodu i z tylu A po wlaczeniu youtube , bt czy spotify graja tylko przednie . Nie mam pojęcia już o co może chodzić pomóżcie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie
-
- 2 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja siostra ma problem z audi A6 1.9tdi z 1999, mianowicie świeci jej kontrolka od poduszek powietrznych. Była u mechanika podpiął audi pod vaga i powiedział że usunął problem . Niestety po jednym dniu znowu świeci kontrolka. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy. Jakie macie świece w swoich samochodach ? Czy ktoś testował irydowe albo platynowe ? czy NGK to dobry wybór . Do tego modelu idą wg katalogu NGK BKR6EKUB Ale mi się wydaje że te produkcji Francuzkiej mają jakąś wadę . Atuo ma wszystko wymienione caly uklad paliwowy powtarzam caly paliwowy i caly zapłonowy no i nadal ciężko go odpalić rano jak zimniej się robi. Tak jakby nie na wszystkie załapał i po chwili dopiero wchodzi na obroty a dodatkowo czuć po chwili niedopaloną benzynę z wydechu . Dlatego obstawiam właśnie świece. Auto ma instalację LPG ale odpala na benzynie . Isntalacja też została odłaczona na miesiac i nie bylo poprawy wiec to nie wina LPG. Wyd…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-