Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
-
witam , mam pytanie jaki dolac plyn do wspomagania kierownicy do audi a6 c5 2000r 2,4 benzyna ? pozdrawiam i dzieki za jakies info !
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! zmierzam ku chiptuningowi. Proszę o ocenę logów jak komputer przedstawia stan samochodu. Logi dynamiczne robiłem na 3-cim biegu(brakuje drogi:) ) Dziękuję. Thursday,21,July,2011,19:50:41:36838 VCDS Version: Release 10.6.3 Data version: 20101206 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Chassis Type: 4B - Audi A6 C5 Scan: 01 02 03 06 08 15 16 17 18 34 35 36 37 45 55 56 57 65 67 75 76 77 Mileage: 204530km/127089miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 059-907-401-AKE.…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi a6 c5 97r sedan .Witam pojawił się u mnie problem z spryskiwaczami szyby czołowej. Od jakiegoś czasu nie fukcjonuja mi spyskiwacze na krótko sprawdzałem pompke od spryskiwaczy i funkcjonuje normalnie. Gdy manetka przycisne żeby leciał płyn włańczaja się tylko wycieraczki brak reakcji pompki nawet nie słychać jej. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale przestalo mi na liczniku wskazywać również komunikat że jest mało płynu w zbiorniczku od spryskiwaczy. Dodam ze Spryskiwacz tylko jest na przednia szybe bo nie posiadam spryskiwaczy na lampy przednie. Bezpieczniki wszystkie są wymienione zagłębiem się też do przekaźników ale nie wiem za bardzo który może być do spryskiwa…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś rozbierał sam czujnik poziomowania światel lewy tył. Mam też problem z regulacją świateł i na diagnozie mam rozpoznaną usterkę: Czujnik poziomu samochodu tylny lewy - G76 przerwa/zwarcie z masą. Czy jest możliwość rozbioru samego czujnika i go wyczyszaczenia. Jak na razie zdjąłem wtyczki i spryskałem je środkiem do styków - nie pomogło.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem z radiem mianowicie wymieniłem radio fabryczne na 1 din android. Podczas słuchania radia FM graja mi glosniki z przodu i z tylu A po wlaczeniu youtube , bt czy spotify graja tylko przednie . Nie mam pojęcia już o co może chodzić pomóżcie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Muszę przyznać, że fotele z A6 C5 są dość rozczarowujące. Niby mają regulację wsparcia lędźwi, ale nie udało mi się znaleźć wygodnej pozycji. Skóra to też chybiony pomysł: człowiek mocniej się poci na nich, a do tego przy agresywniejszej jeździe tyłek jeździ po całym siedzeniu. Ciągle mam Passata z 2006. Siedzenia bardzo proste: welur, żadnych ekstra regulacji... ale są o kilka klas wygodniejsze. Czy próbował ktoś wymienicać siedzenia na jakieś wygodniejsze? Z wielką chęcią władowałbym sobie takie siedzenia jak mam w Passacie. Byłbym zainteresowany choćby wymianą przednich siedzeń. Kanapę z tyłu raczej zostawię nietkniętą.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje wymienic zamek drzwi kierowcy ale mam problem z kupnem takiego zamka to znaczy zastanawiam sie nad kupnem nowego zamka na allegro ale nie wiem czy to jest dobry pomysł moze lepiej kupic uzywany.Prosze o pomoc jezeli ktoś kupił zamek w rozsądnej cenie i jest zadowolony.dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
witam dzis odebrałem auto od mechanika , wlozone ponad 8000zl...... przechalem 20km i nagle kierunkowskaz lewy sie zawiesił , pala sie z przodu i z tyłu non stop swiatła pomaranczowe od kierunkowskazow , dodatkowo przestała swiecic w tym samym momencie zarowka od swiatel mijania h7 , na desce pali sie cały czas kierunek strzałka w lewo ..co mogło sie stać>??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, sprowadziłem z niemiec audi a6 c5 avant 2003 z uszkodzoną skrzynią, komputer wyświetla awarię, skrzynia działa można jeździć ale strasznie szarpie i trzęsie przy małych prędkościach, proszę o poradę, co można z tym zrobić i gdzie ewentualnie z tym się udać, jestem z warszawy, z góry dziękuję za pomoc
-
- 3 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jeżdżę audi a6 z 2002r. 1.9tdi 130KM. W trasie nagle straciłem całą moc i autko ledwo co się rozpędza zarówno na niskich jak i wysokich obrotach a pod górkę nawet przy 2000 obr/min nawet zwalnia. Audi niby normalnie chodzi żadnych dziwnych dźwięków i moje pytanie czy ktokolwiek także miał taki problem? Oraz proszę o ewentualne propozycje co mogło się zepsuć żebym wiedział czego się spodziewać ewentualnie gdzie szukać usterki. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem mojej audi a6 / Mam problem z swiatlem wstecznym ... Moze zaczne od poczatku ,w mojej audi byla kiedys skrzynia automatyczna i poprzedni wlasciciel wymienil ja na manual 6 biegowy . Znalazlem czujnik wstecznego w skrzyni ale nie mam gdzie go podpiac , nie widze tam zadnej wtyczki luznej . Znalazlem tez odok dzwigni zmiany biegow dwie luzne wtyczki jedna 10 pin-wa a druga dwu . I teraz mam pytanie do was czy w tiptronicu sygnal swiatla wstecznego byl brany zczujnika w skrzyni? Dziekuje za wszelkie info i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szykuje się do zakupu wycieraczek ale nie wiem jakie kupić, mianowicie chodzi mi o rodzaj adaptera jaki był stosowany w tym modelu (2001 rok, po fl, 1.9 130Km, avant). Dla ułatwienia zawieszczam zdjęcie. I ogólnie jakiej firmy polecacie? Konkretne przykłady?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Na początku pozdrawiam wszystkich fanów audi a6. Swoje audi a6 c5 posiadam od niedawna. Samochód jest z1997 roku i posiada motor o pojemności 2,4.Posiada on fajne naglosnienie i właśnie z tym mam problem. Wstawiłem radio pioneer z modułem na tylne glosniki, wymieniłem wzmacniacz blaupunkt w bagazniku na drugi bo był padnięty. Teraz gra ale tylne glosniki się nie odzywaj co może być
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich kupiłem audi a6c5 z 2002 sedana i potrzebuje instrukcje obsługi czy ktoś może mi pomóc
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam. Interesuje mnie wymiana spryskiwaczy na dysze z tzw. '' mgiełką" czy ktoś już takiego coś robił w audi a6 Avant 2002. może wymiana z innego samochodu czekam na jakieś pomysły.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-