Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez olaf80,

Witam jakiś czas temu popękały mi białe plastiki w tylnych lampach, więc postanowiłem kupić nowe. Niestety kupiłem chinskie , ale przez około 3tyg było wszystko ok. Od kilku dni w momencie właczenia zapłonu zapala mi sie wsteczny bieg w światłach i nie gaśnie podczas jazdy. POnadto cały czas mam na wyświetlaczu samochód i wskażniki czujników parkowania. Takie coś miałem tylko jak wciskałem wsteczny. Wymieniłem bezpieczniki od czujników parkowania i od świateł. VCDS pokazuje bład lewej lampy, mimo odłaczenia lampy na chwilę druga dalej pokazuje wsteczny. Po wykasowaniu bład wraca. Ktos cośoprocz tego, że lampy chińskie? dzięki.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez martin007007007,

Po wymianie alternatora w audi a6 c6 2.7 po przejechaniu około 9 km zapala sie kontrolka ASR miał ktoś może podobny przypadek i co jest przyczyną??

• 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Kulek85,

Witam mam mega problem . Gdy jadę moja audi na Drive i puszczam nogę z gazu to dziwnie wskazówka od obrotomierza skacze mi w górę i dół . I samochód dziwnie sie porusza do przodu i do tylu. W czasie jazdy . Pytałem dużo ludzi i nikt nic nie wie za bardzo. Mam skrzynie multitronic dziekuje za pokocpomoc

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Smoku,

Witam mam pytanko. Po wymianie rozrządu zauważyłem, że na biegu jałowym po rozgrzaniu delikatnie zarzuci silnikiem. Czuć to na siedzeniu. Obroty nie skaczą auto kompletnie nic nie drży. Tylko takie od czasu do czasu zarzucenie. Poduchy sprawne. Autko pali od strzała nie kopci ma moc spalanie tez w normie. Czy to może być coś ze zła synchronizacja rozrządu. Nie podłączałem auta pod kompa, bo mechanikom kabel sie popsol i nie mogli nic sprawdzić.

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Milordo,

Witam , problem polega na tym, że MMI nie chce odpalić. Wystarczy, że odpali choć raz i mogę sterować muza lub radiem z pozycji kierownicy. Póki nie zalaczy się na wyświetlaczu to czy muzyki czy rozmowy przez telefon nie przeprowadzę ,chodź z bluetooth normalnie się łączy . Ktoś coś wie co może być tego przyczyną ? VIDEO0077.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  6. Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Adiczku,

Witam, jestem tu nowy, szukałem po różnych forach przyczyny mojego przypadku, ale nic konkretnego nie znalazlem, może pomożecie mi rozwiązać problem ponieważ mój mechanik rozłożyć ręce po diagnozowaniu samochodu przez 2tyg. Model samochodu Audi A6 C6 2005r Mój problem polega na tym że układ hamulcowy na codzień jest dobry, auto hamuje, nic się nie dzieje, przychodzi taki moment że przy jakiś hamowaniu nie odbijają z przodu zaciski i zaczyna trzeć o tarczę, gdzie słuchać tarcie i grzeją się koła, oraz robi się twardy pedał hamulca, dodam że jak się auto zatrzymać, zjedzie na pobocze wyłączy się silnik, poczeka się chwilę i znowu zapali to jest tak jakby się nic nie st…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Kacper032,

Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Trucker1990,

Witam...mam problem z oswietlenie tablicy tyl chcialem wymienic zarowke z tylu na nowe ale po wsadzeniu zadna nie dziala...wywala blad kasuje i dalej nic...moze bezpiecznik ktorys czy cos wszystko dobrze styka niby w oprawkach a nie świeci...Jakies podpowiedzi?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Jarosław_89,

Koledzy mam do kupna Audi A6 2008 rok silnik 2.0 Diesel 136 koni co sądzicie o tym silniku ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez sully,

Witam, zwracam się z ogromną prośbą do użytkowników w/w jednostek napędowych o opinie na temat eksploatacji i ewentualnych awarii, ale nie zasłyszanych tylko przebytych. Przymierzam się do kupna A6 z tymi silnikami bądź też 4.2, ale w tym przypadku spalanie mnie trochę przeraża, gdyż auto jeździ głównie po mieście. choć 3.2 rewelacji w spalaniu pewnie też nie ma Jeżeli możecie to napiszcie w skrócie co jest ok, aco nie. z góry dzieki niezdecydowany

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kzm,

Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez HipoliT,

Witam. Mam problem z adaptacją skrzyni multitronic 01j. na rozgrzanym oleju VCDS grupa 10 i 11 "adp Run" w obu kolumnach. Jadę kawałek w przód kawałek w tył zmienia się na "adp ok" ale utrzymuje się tylko do momentu zgaszenia silnika po ponownym odpaleniu adaptacja wypada i znów grupy 10, 11 pojawia się "adp Run". Czym może być to spowodowane i czy jazda bez adaptacji jest bezpieczna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Mientek2,

Witam, Od miesiąca jestem w posiadaniu A6 C6 Kupiłem audi z kilkoma błędami - wyświetlały się na ekranie między zegarami ale nie było sygnału dźwiękowego ( ręczny na jedno koło działa i problem poziomowaniem świateł ) Dziś po odpaleniu pojawia się dźwięk dość nieprzyjemny przy każdym błędzie. Przeglądając internet dowiedziałem się iż nie da się wyłączyć tego dźwięku a jednak u mnie był wyłączony. Można coś poradzić na to? Wiem że najelpiej naprawić ale to zrobię dopiero w następnym tygodniu a ten dźwięk do najprzyjemniejszych nie należy. Pozdro, Mietek

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Andrzej Bl,

Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez adriankot,

Witam wszystkich. Mam problem ze światłami. Otóż w mojej audi fabrycznie zamontowane były zwykłe lampy na zwykłe żarówki. Postanowiłem je wymienić na soczewkowe (xenon). Wszystko jest ok do momentu podłączenia kostki. Kostka po małych problemach pasuje lecz piny załączające dane światło już nie. Stąd moje pytanie: czy posiada ktoś rozpiskę który przewód na kostce za jakie światło odpowiada? Chodzi mi o kostkę na 10 pinów (zwykła i xenon) pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  18. Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez ArturDmo,

Ma ktos zdjecia albo filmik jak sie wymienia pasek ? Audi a6 avant 2.0 ts sline Dzis chcialem ruszyc a tu taki maly problem

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez 88ADR88,

Jak zakodowac i ustawić fotele z pamięcią w zadanej pozycji i połączyć toż kluczykiem aby lusterka wraz z fotelami mogły się ustawić. Proszę o wyjaśnienie krok po kroku Pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez piterd72,

Witam , Proszę o pomoc w rozkodowaniu VIn , szcególnie wrsji wyposażenia . WAUZZZ4F26N139216 Auto swiezo nabyte , niestety nie ma nigdzie wklejki z wersja wyposażenia. auto A6C6 2.4 quattro Avant ..z góry dziękuję...

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sarpil,

Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Jonki,

Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez martin007007007,

a6 c6 2.7. Mam wyciek oleju z przodu silnika wycieka na pasek i rozchlapuje go po alternatorze i wszystkich rolkach , miał ktoś podobny przypadek i co jest przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez piotrmalec1986,

Witam mam problem z klimatyzacją w audi a6c6 2005r 3.0 tdi mianowicie klimatyzacja bardzo słabo chłodzi, włącza się i wyłącza, nabita, wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji, jakieś pomysły?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.