Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedna uwaga dla tych, którzy sprowadzili auto z USA , jeszcze nie zrobili konwersji systemu na EU, a chcą żeby nie widniał jako właściciel, ktoś wpisany w system w USA.

Sprawę przypomniał mi jeden z forumowiczów , za co mu dziękuję. Przed konwersją trzeba koniecznie zmienić właściciela w systemie, tzn usunąć poprzedniego jak jest i dopisać siebie, bo po konwersji bywa różnie, ale prawie zawsze nic tam już się nie da zrobić. Różne są opinie na temat tego dlaczego, słyszałem taką, że coś jest zablokowane lub nie do końca wgrane z barku miejsca. Nie wiem, powtarzam, a temat zgłębiam od dawna. Śmiem twierdzić, że byłem jednym z pierwszych, którzy sprowadzili Q5 nowy model.  Jak ja swoje auto sprowadzałem w 2021 roku, to musiałem czekać aż pojawi się opcja przeróbki systemu medialnego, bo jeszcze nikt tego nie robił. Wysyłali te jednostki gdzieś za granicę do przeróbki. Obecnie , przynajmniej ja znam jednego gościa, który robi to sam na miejscu. Jeżeli słyszycie , że musicie wysłać radio wcześniej, a potem podjechać tylko na jego zamontowanie i ewentualne kodowanie, tzn że gość tego nie robi sam tylko wysyła gdzieś. Obecnie walczę z zamontowanym radiem z EU. Po zamontowaniu, radio widziało mnie jako właściciela, tak jak w z radiem z USA, ale po resecie do fabrycznych, który zrobiłem, żeby ewentualnie dopisywać się od nowa, wszystkie funkcje dopisywania użytkownika są nie aktywne. Nawet nie mogę dopisać się jako gość. Ale walka będzie dalej trwać, zobaczymy co dalej.

Opublikowano

Witam, udało się może ustalić cos odnośnie Connect. podobnie jak ty walczę z możliwością ustanowienia się jako użytkownika głównego w aucie. Pojazd z USA 2019r. 

W aucie mam pakiet Audi Connect Care który w USA został przydzielony na 10 lat wiec do 2029r.

Mam dwa konta PL i USA osobne

--W PL - jestem użytkownikiem głównym w apce jak i aucie widzę ze mam ten pakiet, również w aplikacji widzę ze jestem użytkownikiem głównym niestety po polaczeniu w MMi danymi polskimi w aplikacji nadal nie widzę statusu pojazdu.

--W USA - udało mi się telefonicznie dodać jako użytkownika głównego dziś, ale na chwile obecna nie widzę w pace tej informacji + po zalogowaniu w MMi ta sama sytuacja widzę licencje dostępne ale już apce nie widać. 

Sterownik MMi po konwersji na PL czyta kartę SIM z Internetem + wymieniowy moduł GSM na EU

Usługi przeniesione na EU tak mi powiedzieli w ASO Pl wiec teraz pytania który serwer obsługuje ten EU Cubic Telecom czy USA Verizon?

Bo jeżeli i tak Verizon a usługi audi przeniosło na Eu to nie wiem czy nie ma zgrzytu>>??

Byłbym wdzieczny za wszelkie info bo grzebie juz długo

Opublikowano

Sprawdzałem obecną sytuację w aucie jeszcze raz tak jak poprzednio mimo że w PL jestem użytkownikiem głównym to nie mogę się w nim zalogować tymi danymi- błedne dane.

Logowanie kontem z USA przebiega bez problemu i teraz jestem ustanowiony jako użytkownik główny. Jednak nadal nie daje mi to funkcjonalności serwisów mimo że mam licencję. 

Czy SOS musi być aktywny żeby działało połączenie z usługą connect?

Czy nie ma to żadnego wpływu na połączenie.

Dodatkowo znalazłem informację o tym że od 2022 roku dostawca serwisów connect USA całkowicie zrezygnował z sygnału 3G na 5G.

Powodowało to nie działanie funkcji connect i w autach były montowane w gniazdo obd dodatkowe urządzenia, ale już obsługiwanie odbywało się przez inną aplikacje Motion for Audi connect.

Opublikowano
W dniu 5.01.2025 o 08:04, Johnu napisał(a):

received_1680064909519470.jpeg

to moze byc dobry trop, pytanie czy ktos moze pobrac apke (trzeba zainstowalc przez apk, bo ta apka nie jest dostepna w google play w pl), ja mam za stary telefon i nie wspiera mi tego pliku

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie