szm3r Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.
piotre. Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 czy mógłbyś mi powiedzieć dokładnie o przycisku Y czyli tego od ustawiania zegarka. Nie da się obrócić w lewo czy w prawo.
szm3r Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 czy mógłbyś mi powiedzieć dokładnie o przycisku Y czyli tego od ustawiania zegarka. Nie da się obrócić w lewo czy w prawo. Kolego niestety nie posiadam Audi A4 B6, ale postaram się w najbliższym czasie znaleźć cos na temat przycisku "Y". Pozdrawiam
szm3r Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wyczytałem że przycisk “Y” powinno się, cytuje: “Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - "”. Sprawdź proszę piotre. czy to działa i daj znać co z tego wyszło. Pozdrawiam
piotre. Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wyczytałem że przycisk “Y” powinno się, cytuje: “Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - "”. Sprawdź proszę piotre. czy to działa i daj znać co z tego wyszło. Pozdrawiam Witam, no niestety nie da się wyciągnąć jakiegokolwiek przycisku. W tej chwili SERVICE pali sie bez przyciskania czegokolwiek. Próbowałem wszystkich kombinacji z tymi przyciskami, ale nic nie przynosi rezultatu. Pozdrawiam.
bogus Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam koledzy opisuje kasowanie inspekcji audi a4 b6. Przyciski po prawej stronie kierownicy.Przycisk X to ten z kluczem po lewej,a Y to ten do kasowania licznika po prawej. 1 Wcisnąć i przytrzymać przycisk X. 2 Włączyć zapłon. 3 Zwolnić przycisk X. 4 Pojawi się napis SERVICE lub SERVICE IN XXXX KM. 5 Wcisnąć przycisk Y i trzymać aż napis zniknie i pojawi się nowy okres serwisowy lub napis SERVICE. 6 Wyłączyć zapłon . Umnie nie odrazu pojawia sie nowy okres wymiany ale po przejechaniu paru kilometrów wyskakuje nowy okres wymiany.Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje że pomogłem. 1
maurycy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam koledzy opisuje kasowanie inspekcji audi a4 b6. Przyciski po prawej stronie kierownicy.Przycisk X to ten z kluczem po lewej,a Y to ten do kasowania licznika po prawej. 1 Wcisnąć i przytrzymać przycisk X. 2 Włączyć zapłon. 3 Zwolnić przycisk X. 4 Pojawi się napis SERVICE lub SERVICE IN XXXX KM. 5 Wcisnąć przycisk Y i trzymać aż napis zniknie i pojawi się nowy okres serwisowy lub napis SERVICE. 6 Wyłączyć zapłon . Umnie nie odrazu pojawia sie nowy okres wymiany ale po przejechaniu paru kilometrów wyskakuje nowy okres wymiany.Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje że pomogłem. Hej, U mnie to nie dziala. Przeczytalem gdzies, ze jesli jest ustawiony tryb przegladowy LL (Long Life), to tylko VAG'iem. Czy ktos juz kasowal inspekcje VAGiem? Bede wdzieczny za podpowiedz. pozdrawiam! m@urycy
Jeżu Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Oczywiście... Zrób opcję SRI reset w oknie głównym.....Najpierw odczytuje co gdzie i ile zostało a później wybierasz z listy czego chcesz zrobić reset...Najlepiej General serwis reset. Tu masz małe demko... http://www.ross-tech.com/vcds/tour/sri-reset.html 1
maurycy Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Oczywiście... Zrób opcję SRI reset w oknie główn ym.....Najpierw odczytuje co gdzie i ile zostało a później wybierasz z listy czego chcesz zrobić reset...Najlepiej General serwis reset. Tu masz małe demko... http://www.ross-tech.../sri-reset.html Jutro po pracy sie tym zajme, bo dzisiaj wieczorem nie bede mial samochodu, dzieki
kokojumbo Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Witam. Skasowalem inspekcje, ale wyswietla mi sie ------- zamiast np. 15 000km do nastepnego serwisu. Tak powinno byc ? Pozdrawiam
adamas Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Witam. Skasowalem inspekcje, ale wyswietla mi sie ------- zamiast np. 15 000km do nastepnego serwisu. Tak powinno byc ? Pozdrawiam Hej, tak wszystko jest ok. Przejedziesz ok 500km i na wyświetlaczu pojawi się wskazanie do następnego serwisu Pzdr
kris3510 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 witam.ja robię tak; naciskam inspekcję,włączam zapłon,puszczam inspekcję i jednocześnie naciskam 0.0 i gotowe
maurycy Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Hej,Dla tych co maja starsza wersje VAG'a (w moim przypadki 4.901 jak pamietam):- wejsc w modul "17 INSTRUMENTS"- wybrac opcje "10 Adaptation" - wybrać kanał 02- kliknąć na przycisk: "READ"- w polu STORED VALUE powinna się pojawić wartość: 1- w polu NEW VALUE wpisać: 0- kliknąć na TEST- jeśli wszystko będzie OK, wybrać następnie SAVETo powinno działać dla samochodów od 99 roku w górę.pozdrowienia!m@urycy 1
gerard nowak Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Mnie się udało skasować napis "Service". Trzymając wciśnięty przycisk parę sekund (przy włączonym zapłonie) z narysowanym kluczem po prawej stronie deski rozdzielczej wyłączyłem zapłon i komunikat się już nie pojawia.
maurycy Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Mnie się udało skasować napis "Service". Trzymając wciśnięty przycisk parę sekund (przy włączonym zapłonie) z narysowanym kluczem po prawej stronie deski rozdzielczej wyłączyłem zapłon i komunikat się już nie pojawia. Jasne, bo miales staly interwal serwisowy, tzn. 15 000 km, a nie LL (Long Life) jak u mnie. Pisalem o tym w jednym z poprzednich postow 1
gerard nowak Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 możliwe, aż tak to ja się nie znam na samochodach...tak napisalem, zeby moze ktoś skorzystal...Pozdrawiam
gsekulski Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2017 Ja to trochę sprecyzuje i wytłumaczę po chlopsku jak zrobić to dobrze. Jeśli macie FIS i pali wam się komunikat "service". Trzeba zrobić to tak. Trzymasz przycisk klucza i przekrecasz zapłon do pozycji 2. I od razu jak tylko zapalą się kontrolki u góry puszczasz przycisk klucza i szybko wciskasz przycisk 0.0. I po robocie:) ważne jest aby aby puścić przycisk klucza od razu jak zobaczysz zapalające sie kontrolki ale zanim zapali się wyswietlacz z przebiegiem!!!! Najpierw zapalają się kontrolki a po chwili wyświetlacz z przebiegiem i manewr puszczenia przycisku klucza i naciśnięcie przycisku 0.0 trzeba zrobić pomiędzy tymi etapami. Jak będziesz trzymał przycisk klucza i zdarzy zapalić się przebieg to to nie zadziała. Testowane na A4 B6 2002 z kolorowym FIS.
Rekomendowane odpowiedzi