Skocz do zawartości

Centralny nie zamyka jednych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy jest możliwość zamknięcia nie z centralnego,(raczej nie) ale wiem że jest możliwość zaglądnięcia do harmonijki drzwi i sprawdzenia czy nie masz pękniętych/przerwanych przewodów....To sprawdź, a jak nie to rwij tapicerkę... :cigar:

• Upvote 1
Opublikowano

Jednak jest możliwość zamknięcia ręcznego, z boku drzwi jest zaślepka z kłudką, jak się ja zdejmie to wystarczy włożyć jakiś mały śrubokręt i przestawić zapadkę.

Dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@sully

Jaki był problem z drzwiami? Obyło się bez wizyty u elektryka? Mam ten sam problem w tych samych drzwiach i przy każdym zamykaniu, te drzwi muszę zamykać ręcznie.

Opublikowano

Planuje wybrać się do elektryka dopiero za ok 2 tyg, a jak na razie jeżdżę z zamkniętymi ręcznie drzwiami :rolleyes: rozbierałem tapicerkę ale nic ciekawego tam nie zauważyłem, zaglądałem do harmonijki, ale też nic nie zauważyłem. Także bez fachowca się nie obędzie. Dodam tylko, że głośniki i el. szyba działają, a nie działa zamek czerwona lampka z boku i biała od dołu, więc na uszkodzony zamek raczej bym nie stawiał, a na prądy.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Pozepnę się pod temat, u mnie wystąpił problrm z przednimi drzwiami od strony pasażera. Zamek nie zamyka, słychać jak mechanizm go zamyka i tak jakby od razu otwiera. Reszta drzwi jest zamknięta i lampka się święcie ciągle (nie mruga jak powinna). Miał ktoś taki problem? Dodam, że elektryk przełożył zamek z immego auta i nic nie pomogło.

pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie