Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A6_C7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• Thanks
    • 79 odpowiedzi
    • 202,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A6 C7:

• 0 odpowiedzi
    • 118,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kamilczak,

Witam jestem już bezradny proszę was o pomoc może ktoś już temat przerobił i mi pomoże. Moje audi szarpie w czasie jazdy na 7 biegu przy małym obciążeniu pod górkę na niskich obrotach po dodaniu gazu przestaje. Już są wtryski po sprawdzeniu wymienione czujniki układu spalin które robiły błędy. Dwumas wymieniony półosie wymienione zawieszenie skrzyni i silnika Ok sprzęgło hydrokinetyczne po diagnozie jak i cała skrzynia jest Ok olej w skrzyni wymieniany na czas. Koła wyważone(mam dwa komplety na obu to samo) zrobione dużo i dalej szarpie może ktoś miał taki temat co mam jeszcze zrobić. A i turbina po regeneracji i gruszka nowa założona

• 9 odpowiedzi
    • 13,5 tys. wyświetleń
  4. Witam. Mam pytanie chodzi o a6c7 ultra. (190KM s-tronic) Skrzynia przy ruszeniu delikatnie szarpie. Ale tylko raz a po chwili jest ok tylko na zimnym silniku. Ktoś miał coś takiego???

5. Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez mk37475,

Z racji, że moje auto pochodzi z rynku japońskiego, nie jestem w stanie za dużo odszyfrować w instrukcji obsługi, książki serwisowej itp. Czy znajdę gdzieś harmonogram serwisowy do Audi? Chodzi mi o informacje np. co ile Audi zaleca wymianę oleju w skrzyni S-tronic?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Szpq1987,

Witam. Od miesiaca jezdze a6 c7 2.0 190 km stronic. Przebieg 215 tys. Mam problem z praca skrzyni na zimnym silniku. Np. Rano odpalam samochod. Wrzucam R a pozniej D skrzynia robi jedno szarpniecie (podczas ruszania) - uczucie zlego wysprzeglenia. Po przejechaniu 10m wszystko chodzi idealnie. Biegi zmienia super (po dojechaniu do skrzyzowania i ruszaniu nie szarpie) Sytuacja powtarza sie tylko jak samoxhod dlugo stoji. Udaje mi sie uniknac szarpniecia gdy nie do konca puszcze hamulec podczas ruszenia. Sytuacja rowniez sie powtarza jak startujee od razu D. Mamy teraz przymrozki. Ok 0 stopni. Czy to objawy gestosci oleju? Zlej adaptacji a moze oznaka czegos pow…

• 4 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez kruppen,

Witam, jestem posiadaczem audi A6 C7 od tygodnia i chcialem poprosic o rade w sprawie systemu start-stop. Po wlaczeniu silnika pojawia sie komunukat ze system start-stop chwilowo jest niedostepny i nie znika nawet po przejechaniu 200 kilometrow, a takze po wylaczeniu z przycisku i ponownym wlaczeniu. Jezeli po pojawieniu sie tego komunikatu wylacze silnik i od razu go wlacze ponownie system uruchamia sie poprawnie i dziala w praktyce rowniez, zadnych bledow nie ma . Czy normalne jest takie "podwojne zapalanie" zeby system zadzialal? czy jest to awaria?

• 4 odpowiedzi
    • 18,5 tys. wyświetleń
  9. Dzień dobry moi drodzy . Stałem sie szczesliwym (okaże sie po czasie)posiadaczem audi a6 c7 avant.Wszystko pasuje ,duze wygodne auto,miejsca pomimo mojego wzrostu tez jest sporo. Jest jedno ale,ktore juz wyszło ,chodzi o nawigacje ,wpisalem adres ktory odwiedzam dość czesto i droge znam i zaczęło sie zaczęła nawigacja prowadzić jakimis dziwnymi drogami w sumie trase ktora pokonuje w 45 do 50 minut przejechalem w 1 godzine i 3 minuty.Dobra ,mysle moze cos wypadło na drodze i stad ta różnica ale w drodze powrotnej włączłem nawigacje w samochodzie i na telefonie no i tu rozjechało sie i to dosc dużo .Zacząłem szukac w internecie jak zrzucić nawigacje z telefonu na…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Jakub.Muzyczuk,

Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Jonis,

Witam, przy kupnie swojej A6 C7 z 2012 roku nie miałem koła zapasowego, miejsce na zapas w bagażniku jest strasznie małe więc myślę że wejdzie tam tylko koło "dojazdowe" z racji że nigdy nie kupowałem kół dojazdowych nie wiem jak się je dobiera dla informacji dodam że moja Bestyjka stoi na 16" felgach na oponach 225/60 R16 ktoś pomoże w doborze koła dojazdowego? Ewentualnie skieruje do jakiejś aukcji internetowej bądź hurtowni, sklepu? Był bym bardzo wdzięczny.

• 2 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez futrzak,

Kupiłem niedawno Audi A6 C7 i okazało się, że nie posiada bagnetu do sprawdzania oleju, tylko zaślepkę. Na allegro widziałem bagnety, lecz w opiniach wyczytałem, że nie pasuje do tego sinika. Czy ktoś może coś polecić, co zastosować?

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Mariuszq190,

Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem audi a6 c7 avant. Zauważyłem problem z prawym lusterkiem które nie rozkłada się do końca,nie dzieje się to za każdym razem jednak powtarza się często. Czy ktoś może mi udzielić jakiś wskazówek. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Lolas891,

Witam wszystkich. Od niedawna mam problem z ogrzewaniem w audi a6c7 2.0tdi tak myślę ze problem pojawił się po wymianie płynu chlodzacego było dużo piasku.zaprowadzilem auto do mechanika i był błąd pompki cyrkulacji wody i mechanik ja naprawił jakimś cudem i niby działa ale ogrzewanie chodzi tylko przez parę minut i na nowo leci zimne powietrze. Temperaturę trzyma. Już ręce rozkładamy z mechanikiem wczoraj czyścil nagrzewnice i dalej to samo. A jeszcze dodam że był robiony rozrząd przed wymianą płynu chlodzacego.

• 2 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez elaskowska2,

Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Jaros66,

Posiadam climatronic 4-ro strefowy 4G0 820 043 CC. Zakupiłem climatronic z numerem kończącym się CD. Po podłączeniu miga led pod przyciskiem OFF. Działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylnej. Nic poza tym nie można uruchomić. Nie wiem czy to problem z tym panelem, czy wymaga on adaptacji VCDSem? Przeszukując internet natknąłem się na informację, że jest jakieś zabezpieczenie CP między innymi na climatronic. Chcę go uruchomić, ponieważ podejrzewam, że mój panel sterowania nie działa prawidłowo lub jest uszkodzony.

• 2 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Elmer,

Witam jak w temacie nie działa pilot , umarła bateria, wymieniłem baterie kontrolka miga a auta nie można otworzyć ani zamknąć po prostu auto nie widzi pilota ( a6 c7) , trzeba kodować kluczyk w serwisie czy uda sie samemu jakoś to zrobić ????? Z góry Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam michal

• 2 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mobby1977,

Witam, Obecna zima spowodowala, ze przestal mi reagować wysuwany monitor od multimediów, zero obrazu. Nie chce krakac ale może to bezpiecznik? Mozecie cos podpowiedzieć co można z tym zrobić? Dzięki bardzo.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Michal19,

Witam 2 miesiące temu kupilem A6 avant 2.0 tdi ultra black Edition 2015r. Padła mi pompa Adblue ,a po jej wymianie po dwoch dniach zapaliła sie kontrolka układu kontroli emisji wydaje mi sie ze to EGR.czy ktos mial taki problem.Dzieki pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Jakuba6c7,

Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez adamwalsall,

Witam, Mam pytanie auto od kilku dni męczy mnie. Problem w tym ze tydzień temu na postoju obr. poszły do 1 tyś czekałem jakieś 15 - 20 min i nic się nie zmieniło więc wylaczylem po zaczęły wentylatory chodzić. Domyślam się że to bylo wypalanie dpf. Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty. Spalanie na poziomie 12L i trasa 7 -8 L. Na drugi dzień się uspokoiło trasa 6 L. No i na kolejny dzień powrót, więc czekałem ok.30 min na postoju, trochę dodałem obr. 1700. Po czym obroty niby zeszły do 800. Więc auto wyłączyłem. No i kolejny dzień miasto i spalanie ok. 10 L ? Jakieś pomysły? Auto mam od miesiąca.

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  22. Witam serdecznie mam nadzieję że ktoś z kolegów doradzi i pomoże.Miałem wymienioną przednią lampę w audi a6 c7 bo oryginalna została uszkodzona I zauważyłem że w nowej a jest to HELLA świeci delikatnie mocniejszym światłem niż stara która ma lekki odcień cieplejszego natomiast ta nowa białe światło.Czy jest to spowodowane że stara lampa ma już swoje lata i diody zmieniają moc świecenia i delikatnie odcień?Do pytania wstawiam zdjęcie etykiet nowej i starej lampy.Dodam że jest ta różnica delikatnie zauważalna.Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  23. Chciałbym doposażyć swoje A6 w ogrzewaną kierownicę z łopatkami zmiany biegów. Wiem ,że jest to możliwe i chętnie dowiem się więcej, od kogoś kto już to robił, bądz cokolwiek wie w tej kwestii? W związku z tym,że chciałbym by była to kierownica ogrzewana interesuje mnie również gdzie mieści się włącznik ogrzewania kierownicy w waszych A6 ( ulokowany na kierownicy czy gdzieś na desce) ? Pytam ponieważ widziałem kierownice ogrzewane z takim włącznikiem oraz bez...

• 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Novak,

Witam, niedawno zakupiłem A6 z 2016 roku i mam problem, gdyż po dokładnym umyciu okazało się, że na lakierze jest mnóstwo białych plam,szczególnie na poziomych elementach, tzn. masce, dachu, tylnej klapie i na gorze drzwi i błotników. Oddałem autko do polerki, robili z tydzień, i wyglądało nawet dobrze, ale po 3, może 4 myciach problem znów wyszedł. Na domiar złego widać już pełno rys po papierze. Poradźcie proszę co z tym zrobić .

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  25. Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.