Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
99 tematów w tym forum
-
Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , ktoś z was jest w stanie powiedzieć do czego jest kostka w wiaązce przy czujnikiu temperatury zewnętrznej 3 piny.??? Na belce przedniej ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie auto od kilku dni męczy mnie. Problem w tym ze tydzień temu na postoju obr. poszły do 1 tyś czekałem jakieś 15 - 20 min i nic się nie zmieniło więc wylaczylem po zaczęły wentylatory chodzić. Domyślam się że to bylo wypalanie dpf. Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty. Spalanie na poziomie 12L i trasa 7 -8 L. Na drugi dzień się uspokoiło trasa 6 L. No i na kolejny dzień powrót, więc czekałem ok.30 min na postoju, trochę dodałem obr. 1700. Po czym obroty niby zeszły do 800. Więc auto wyłączyłem. No i kolejny dzień miasto i spalanie ok. 10 L ? Jakieś pomysły? Auto mam od miesiąca.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam jestem już bezradny proszę was o pomoc może ktoś już temat przerobił i mi pomoże. Moje audi szarpie w czasie jazdy na 7 biegu przy małym obciążeniu pod górkę na niskich obrotach po dodaniu gazu przestaje. Już są wtryski po sprawdzeniu wymienione czujniki układu spalin które robiły błędy. Dwumas wymieniony półosie wymienione zawieszenie skrzyni i silnika Ok sprzęgło hydrokinetyczne po diagnozie jak i cała skrzynia jest Ok olej w skrzyni wymieniany na czas. Koła wyważone(mam dwa komplety na obu to samo) zrobione dużo i dalej szarpie może ktoś miał taki temat co mam jeszcze zrobić. A i turbina po regeneracji i gruszka nowa założona
-
- 9 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie nawigacji. Kilka dni temu nawigacja zgubiła lokalizację i teraz wyświetla mi położenie auta na drugim końcu polski i nie mam możliwości wyświetlenia dostapenych satelit. Posiadam auto od 2 miesięcy i w stacji nie było żadnej płyty oraz kart pamięci. Co może być przyczyną że nagle nawigacja się zgubiła?? Do tej pory działa bez zarzutu
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Kupiłem piankę do czyszczenia klimatyzacji. Wykonałem wtrysk w każdy nawiew wykonałem procedurę i po odpaleniu auta przestało działać radio oraz wyświetlacz radia. Nie działają żadne systemy sterujące. Może pytanie gdzie szukać co wytrzeć gdzie zajęć. Trwa to już 3 dni i jedynie zaczęło wysuwać i chować ekran
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A6c7 z 2016roku, jak wracałem z Niemiec opadł mi reflektor prawy świeci normalnie a lewy tylko przy odpalaniu się lekko podnosi i dalej opada jakie mogą być przyczyny?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna posiadam A6 C7 2018, chciałabym zmienić troche "wizerunek" zegarów. Mam białe takie cienkie napisy a chciałabym wyraźne białe, a przede wszystkim żeby sie pojawiła "kreska czerwona". Czy ktoś coś podpowie?? Dołącze zdjęcie, które chciałabym uzyskać. Z góry dziękuje za odp.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej Jestem świeży i mam problem w nowo nabytym aucie tj. A6 z 2012 słychać stukot silnika na luzie No i jak się wciśnie sprzęgło to również ale jeżeli puszcze sprzęgło do połowy nadal na luzie to stukot zanika a jeśli puszczam go dalej to ZNOW się pojawią jak ruszam autem nie ma klekotu. Nagrałem filmik może ktoś doradzi co to może być znajomy mówił że to może webasto się załącza i dogrzewa zimny silnik ,ale dla mnie to dziwę w tej klasie auta. dołączam filmik może ktoś zna problem,a co waNiejsze rozwiązanie. 20220314_174225.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy moglbym poprosic o ocenę logów dynamicznych i wskazanie czy warto zrobić jeszcze inne logi? Auto jak w temacie CVUB, A6 C7 3.0 TDI V6 2018 326 KM. Niedawno byly wymieniane 3 wtryski na gwarancji (objaw to drżenie i telepanie autem przy dodawaniu gazu, głównie na "obciążonym" silniku (np.na 7 biegu lekkie wciśnięcie gazu przy obr.ok.1400). Auto było też zamulone i pojawiała się "twarda", glosna praca silnika zwłaszcza na nierozgrzanym silniku na 1-ce przy przyspieszaniu. Ale także na rozgrzanym silniku przy jezdzie w korkach ta glosna praca występowała oraz gdy na chwilę zgasiłem i uruchomiłem auto ten objaw tez od razu sie pojawiał nawet na rozgrzanym silni…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mam nadzieję że ktoś z kolegów doradzi i pomoże.Miałem wymienioną przednią lampę w audi a6 c7 bo oryginalna została uszkodzona I zauważyłem że w nowej a jest to HELLA świeci delikatnie mocniejszym światłem niż stara która ma lekki odcień cieplejszego natomiast ta nowa białe światło.Czy jest to spowodowane że stara lampa ma już swoje lata i diody zmieniają moc świecenia i delikatnie odcień?Do pytania wstawiam zdjęcie etykiet nowej i starej lampy.Dodam że jest ta różnica delikatnie zauważalna.Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Zwracam się z takim zapytaniem jak w tytule, czyli wymianą / przerobieniem reflektorów w aucie A6 C7 allroad z 2013 roku bi-xnenon na full led (nie matrix). Czy jest to wykonalne, opłacalne, czy może jest jakaś lepsza opcja (jakieś zamienniki)? Czy ktoś się tym interesował lub może ma taką "operację" za sobą?
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, 2 miesiące temu wracając z gór pojawiło się wiele błędów naraz w stylu awaria hamulca, TMPS i wiele innych. Na drugi dzień auta zapaliło i jeździło normalnie. Pojechałem do mechanika - skasował błędy i nic się nie pojawiło przez tydzień. Po tygodniu zaczęło się częściej pojawiać ale u mechanika zawsze ustępowały usterki. 2 tygodnie temu auto stanęło całkiem, nie potrafili znaleźć przyczyny, próbowali nawet wymienić sterownik silnika. Na forach znalazłem podpowiedź aby sprawdzić wtyczkę sterownika do skrzyni. Trafiona diagnoza - wtyczka rozsypała się po wyciągnięciu. Na forach znalazłem również kto regeneruje taki…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-