Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Igorch,

Witam Mam błąd klapki wlewu paliwa: Klapka działa normalnie, ale błędu nie da się skasować, zaglądałem tam i widać ze ktoś juz wymieniał ten silniczek, ma date 07.2014 a auto z 2013r, nie zajrzałem do srodka bo jest zgrzany i nie jestem pewien czy uda sie jeszcze ładnie złożyć, moze ktoś rozbierał i wie czy jest tam tylko silniczek czy ma jeszcze dodatkowo styki które to mogłyby właśnie go powodować? Jaki powinien być? 8V0 862 153 A czy 4L0 862 153 D - znalazłem i obydwa niby sa opisane do A3, moze ktoś wymienił i zamienił je ze sobą? 197644 - Sterowanie odblokowania porywy wlewu paliwa B1263 01 [009] - Błąd elektryczny

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kkozak80,

Witam, prosze o pomoć winterpretacji kodów blędów DSG Objawy sa takie że nie wchodzą żadne biegi ale wystarczy wył/wł zapłon i wraca do normy. Thursday,29,August,2019,22:49:56:39744 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 17.1.3.0 (x64) Data version: 20170203 DS267.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8V4FA118974 License Plate: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 0CW-927-769.clb Control Module Part Number: 0CW 300 047 …

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Andrzej i Ewa,

Rano wstałam i zauważyłam ,ze w audi pala sie swiatla mijania i oświetlenie kabiny.Pokrętła świateł na pozycji zero,żadnej reakcji.Uruchomilam silnik a po wyciągnięciu kluczyka on nadal działał.Nie wiem jak mi sie udało po chwili wszystko wyłączyć .Wiecie co mogło sie wydarzyć?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez robi.waw,

Cześć Szybkie pytanie ? Czy to oznaki oleju w układzie chłodzenia ?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  7. Chciałbym zrobić odcięcie pompy paliwowej. Czy wiecie jak zrobić takie odcięcie w Audi A3 8V? Dodam, że mam 1.4 TFSI 140 KM.

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Feroo,

Witam , Dwa pytania . 1 - Szukam pomocy odnośnie ustawienia czasu radia na wyłączonym zapłonie . Gdy wciągnę kluczyk ze stacyjki radio gra 5 -7 min da się ten czas gdzieś ustawić aby grało cały czas ? 2- to czy da się ustawić cały czas moc w zapalniczce samochodowej ? Mowa tu o audi 8v guattro 2.0 Diesel 2013 rok . Wcześniej miałem 8P i tam cały czas zapalniczka miał moc i kamerka chodziła cały czas a w 8v odcina moc z wyjęciem kluczka . Będę wdzięczny za podpowiedz . Pozdrawiam ,

• 7 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Mateusz1993,

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z was kupił sprowadzone auto, dokładnie audi a3 8V? Wiadomo, że te z USA są zwykle uszkodzone dlatego chciałbym się dowiedzieć czy mimo tego warto taki model (naprawiony) kupić. Na coś zwracać szczególnie uwagę czy lepiej sobie darować takie auta?

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  10. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę wyłączyć system start&stop w Audi A3 8V?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 20,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez karolkrak12,

Czy zna ktoś z Was sposób, żeby wyłączyć wysuwanie ekranu MMI za każdym razem, gdy odpalany jest silnik?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez grzesiek2107,

Witam, w majówkę moje A3 8V 1.8 2015 rok USA po zatankowaniu mocno pod kurek zaczęło przerywać i szarpać. Dwa razy zgasło choć udało się odpalić i jechać, za trzecim razem już laweta i ani drgnął. Zastrzegam odrazu, ze paliwo było i jest ok. Zaczęliśmy przy nim grzebać, zdjęliśmy wąż z pompy paliwa, zapalił pochodził 5 minut i zgasł, dwa razy kolejne tak samo. Za trzecim razem nie chce już zapalić. Tak jakby jakiś czujnik blokada go odcinała, ciśnienie nie było wystarczające, nie wiem. Spotkał może ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc

• 1 odpowiedź
    • 1,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez moroszef,

Cześć, Zastanawiam się jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą w tym aucie, może to tylko egr mi pada, ale z ciekawości szykując się na gorsze... Jaki jest koszt takiej wymiany? Czy trzeba do tego wyjmować silnik? Czy ktoś z Was przez to przechodził?

• 0 odpowiedzi
    • 907 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Ozi94,

Cześć, mam problem z Audi A3 8v 2014, 1.6 tdi. Podczas odpalania, auto zapaliło a po chwili zgasło. Wyświetliła sie kontrolka spirali i pokazał sie bład awaria systemu start-stop. Od tego czasu nie działa również keyless. Aby odpalić auto musze przylożyć kluczyk w wyznaczone miejsce przy kolumnie kierowniczej. Bateria w kluczyku wymieniona (posiadam jeden kluczyk) akumulator naładowany. Jest możliwe, że kluczyk się rozkodował? Czy ktoś miał podobny problem? Dziękuję z góry za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Łukasz A3 8V,

Witam. Mam mały problem z zawieszeniem ciężki do zdiagnozowania. Od jakiegoś czasu trzeszczy mi zawieszenie z przodu. Problem słychać jest podczas przejazdu przez wzniesienie, próg zwalniający, nierówna nawierzchnie i nie jest to pukanie tylko trzeszczenie. Trzeszczenia zupełnie nie słychać na dziurach. Stan zawieszenia idealny zero luzow. Sprawdzone przez 2 mechaników i stacje diagnostyczna. Na ostatniej wizycie u mechanika przypuszczano tuleje wahaczy. Wymieniłem je i nic nie dało. Przy okazji sprawdzili drążki i łączniki stabilizatora są w idealnym stanie. Trzeszczenia słuchać tylko na nierównościach głównie na progach zwalniających, nie słychać tego np podczas bujnia …

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez oselka426,

Witam myślę nad downpipem 1.4tfsi 150km czea i zmiana tlumika koncowego na przelot ma ktos jakies doswiadczenia albo linki do wydechu bo ciezko znalezc i czy poprostu zespawac u kogos kwasowke?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Feroo,

Dzień dobry , Potrzebuje kupić nowy akumulator do Audi a3 8v , 2013 r. 150/km 2.0 Diesel Quattro , system start/stop . Czy mógłby ktoś podpowiedzieć na co zwracać uwagę bo różnie to cenowo wyglada a chciałem kupić online . Pozdrawiam ,

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez robakxxx,

Co może być przyczyną że podświetlenie przycisków w kierownicy multifunkcyjnej nie gaśnie. Świeć się nie zależnie od pory dnia czy to jest dzień, czy noc. Po prostu świeci się 24 na dobę.Może miał ktoś taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez kecusik,

Witam, kilka dni temu padł mi silnik 2.0 150 koni, naprawa zbyt kosztowna więc chce kupić nowy/inny silnik, moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy mój silnik DCYA da się wymienić na silnik z innym symbolem?? Z tego co wiem do mojego modelu wkładano silnik o innych kodach, mam dostęp do nowego silnika o symbolu DEJA, podejdzie ?? dziękuje za pomoc, jak już było to proszę moderatora o przeniesienie postu do prawidłowego wątku

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez smok,

Witam czy wie ktoś jak zaprogramować orginalny klucz audi a3 15r pilot przestał działać auto odpala tylko przy dottknięciu z kolumną kierownicy auto posiada keyless go po naciśnieciu przycisku start lub dotknięciu klamki kluczyk miga kontrolką ciągle jest napis kluczyk poza samochodem .Proszę o pomoc byłem w serwisie i nic nie dali rady .

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Zwirek230392,

Witam mam pewien problem z lampami przod audi a3 8v 1.6 tdi 2015r Mianowicie audi a3 kupione w Niemczech po kradziezowe ukradły lampy przednie Po zakupie auta zadzwonione do serwisu audi sprawdzone po nr vin że lampy idą Full led. Po zakupie lamp Full led brak kierunkowskazow w lampach tylko w przednich z tylu i w lusterkach kierunki dzialaja WSZYSTKIE inne światła są postojowki długie krótkie działają poziomowania test lam wszystko sprawne brak tylko kierunkow Po włączeniu kierunkowskazu postojowe się przyciemnia i nie załącza się kierunek prąd do lampy dochodzi po w pięciu zarowki we wtyczkę mryga żarówka a w lampie nie w prawej jak i w lewej przod…

• 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Ciacho1987,

Mam w swojej a3 8V 1,4 tfsi CoD ultra 150KM z 2015 z systemem start stop akumulator Moll 69Ah 360A 6R0915105B i chciałbym go wymienić na nowy. Taki ciężko dostać. Znalazłem w necie, że odpowiedni będzie 70Ah i 760A. Czy będzie ok? W związku z tym, że miałem akumulator o innych parametrach to muszę go kodować? Czy coś mi padnie po wymianie w sensie otwieranie szyb, zamek centralny itd.? Pozdrawiam

• Like
      • Thanks
    • 21 odpowiedzi
    • 23,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez matmaj,

Witam, Czy ktoś wymieniał olej w skrzyni biegów s-tronic? Mam przejechane 80 tyś i chce to zrobić. Mechanicy mówią aby wymieniać tylko i wyłącznie metodą grawitacyjną, ponieważ przy wymianie dynamicznym jest dużo większe ryzyko uszkodzenia skrzyni. Czy ktoś miał doświadczenie w tym temacie? Rok 2015, 1.4 TFSI 125KM.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 17 tys. wyświetleń
  24. Cześć! Audi A3 V8 rok produkcji 2013. Od dłuższego czasu w aucie cisza - muzyka, zestaw głośnomówiący - głośniki milczą jak zaklęte. Czasem (np. po godzinie, dwóch ciągłej jazdy) muzyka się włącza, zestaw zaczyna działać i jest tak aż do momentu kiedy zgaszę silnik. Potem znowu cisza. Oddałem do elektronika i usłyszałem, że padły końcówki mocy, albo cały układ, w grę wchodzi jeszcze złośliwy duch, albo koniunkcja planet. Szukałem w Opolu kogoś, kto podjąłby się naprawy, albo wymiany ale niestety nikogo nie znalazłem - ochrona komponentów, trzeba przeprogramować nowe MMI - odesłali mnie na fora w poszukiwaniu kogoś, kto mógłby pomóc. I teraz pytanie - znacie…

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Fladek74,

Witam potrzebuje pomocy z nawigacja w audi a3 8v 2017r. Auto zakupione we Francji pokazuje komunikat brak kart sd z mapa.

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.