Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam Mam błąd klapki wlewu paliwa: Klapka działa normalnie, ale błędu nie da się skasować, zaglądałem tam i widać ze ktoś juz wymieniał ten silniczek, ma date 07.2014 a auto z 2013r, nie zajrzałem do srodka bo jest zgrzany i nie jestem pewien czy uda sie jeszcze ładnie złożyć, moze ktoś rozbierał i wie czy jest tam tylko silniczek czy ma jeszcze dodatkowo styki które to mogłyby właśnie go powodować? Jaki powinien być? 8V0 862 153 A czy 4L0 862 153 D - znalazłem i obydwa niby sa opisane do A3, moze ktoś wymienił i zamienił je ze sobą? 197644 - Sterowanie odblokowania porywy wlewu paliwa B1263 01 [009] - Błąd elektryczny
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku. Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys …
-
- 0 odpowiedzi
- 794 wyświetleń
-
-
Nie mogę znaleźć czy był taki temat poruszany już , w moim Audi miałem miałem błąd ,, system foul check owne's manual'' skasowali mi go w serwisie kod błędu oznaczał użycie poduszek lub napinacza pasów . Błąd po tygodniu pojawił się znowu . Samochód jest z USA był uderzony z prawej strony w lampę poduszki nie strzelone . Czytałem że jeśli uderzenie było od boku a nie od przodu to niby mogło być że poduszki nie strzeliły a pasy wyłapały błąd. Moje pytanie to co mogę dalej w tym kierunku zrobić? Bo kasowanie błędu to nic nie daje . Mateusz
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, od pewnego czasu mam problem z dźwiękiem w swoim samochodzie. Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Otóż jakiś czas temu już zauważyłem, że czasem głośniki trochę tak trzeszczały. Był czas, że częściej i bardziej intensywniej trzeszczały, a czasami przez 2-3 dni podczas jazdy nic się nie działo. Zdarzyła też się sytuacja, że uruchomiłem samochód i radio nie grało, tak jakby się nie załadowało - po ponownym uruchomieniu samochodu wszystko było znowu okej. Myślałem wtedy, że pewnie coś się zacięło i to tyle. Ale po dłuższym czasie sytuacja ta się zaczęła mieć miejsce trochę częściej. Teraz już ponowne uruchomienie auta …
-
- 3 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewien problem z lampami przod audi a3 8v 1.6 tdi 2015r Mianowicie audi a3 kupione w Niemczech po kradziezowe ukradły lampy przednie Po zakupie auta zadzwonione do serwisu audi sprawdzone po nr vin że lampy idą Full led. Po zakupie lamp Full led brak kierunkowskazow w lampach tylko w przednich z tylu i w lusterkach kierunki dzialaja WSZYSTKIE inne światła są postojowki długie krótkie działają poziomowania test lam wszystko sprawne brak tylko kierunkow Po włączeniu kierunkowskazu postojowe się przyciemnia i nie załącza się kierunek prąd do lampy dochodzi po w pięciu zarowki we wtyczkę mryga żarówka a w lampie nie w prawej jak i w lewej przod…
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A3 8v 1.6 TDi z 2014 roku nie działa nawiew na przednią szybę. Pokazuje błędy widoczne na zdjęciach. Czy jest to problem z silnikiem czy może coś innego? Jeśli tak to gdzie znajduje się ten silnik i czy mógłby ktoś podać numer potrzebnych części ? Przed rozpoczęciem rozbierania chciałbym zamówić części. Dziękuję z góry.
-
- 0 odpowiedzi
- 841 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Dwa pytania . 1 - Szukam pomocy odnośnie ustawienia czasu radia na wyłączonym zapłonie . Gdy wciągnę kluczyk ze stacyjki radio gra 5 -7 min da się ten czas gdzieś ustawić aby grało cały czas ? 2- to czy da się ustawić cały czas moc w zapalniczce samochodowej ? Mowa tu o audi 8v guattro 2.0 Diesel 2013 rok . Wcześniej miałem 8P i tam cały czas zapalniczka miał moc i kamerka chodziła cały czas a w 8v odcina moc z wyjęciem kluczka . Będę wdzięczny za podpowiedz . Pozdrawiam ,
-
- 7 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtuje mnie pytanie. Poszukuje rozszerzenia błędu P0341000 - wiem iż jest to błąd czujnika wałka rozrządu. Gdzie ten czujnik jest czy by go wymienić muszę rozpiąć rozrząd czy nie i jaki polecanie producenta czujnika. Pomoże mi ktoś
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu chłodzącego w silniku 2.0 tdi 150km?? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów .Założyłem czujniki do przodu w audi a3 8v z 2015r z tyłu są oryginalne i niewiem gdzie podłączyć buzer
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 sedan 2017 r 150km, wersja z Virtual Cockpit. Z dnia na dzień przestały działać czujniki parkowania w zamian tego pojawia się komunikat tak jak na zdjęciu poniżej( żóły kolor + pomarańczowy wykrzyknik u góry) Komunikat się pojawia przy próbie parkowania a czasami w trakcie jazdy jak przyhamuję. Nie było żadnej stłuczki, obicia czy czegoś podobnego. Trudno mi zidentyfikować problem gdyż takiej lampki w kolorze żółtym nie ma nawet w instrukcji. Czy to zwykły błąd do wykasowania ? a może bezpiecznik? Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam nabyłem Audi A3 8v 1.8 tfsi 2016 z usa prze liftem z rozbitym przodem przedni pas i tu mam problem z doborem części dlatego zwracam się do grona by pomogli poskładać w całość A mianowicie czy z s3 będą pasować chłodnice bo na zdjęciach wyglądają identycznie A3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-8v-1-8tfsi-2013-11357172687) A3 S3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-s3-8v-2012-1-8-2-0-tfsi-9371741919) czy ma znaczenie że to wersja usa ,czy wzmocnienie pasa jest takie same jak przed liftem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Jak włączyć Doświetlanie zakrętów w a3 8v 2016r
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam samochód audi a3 8v z 2016 i chciałbym włączyć doświetlanie zakrętów. Znalazłem tutorial w necie: [09] Central Electronics -> Adaptation -> Channel Leuchte12NL LB45-light function B12 -> Adjust Value on cornering left Channel Leuchte13NL RB5-light function B13 -> Adjust Value on cornering right Kanal (2) statisches Kurvenlicht-Vorschrift auswählen ECE R48 Wert auf ECE R48 / ECE R119 (je nach Modelljahr) anpassen Problem w tym że nie ma u mnie kanału 2 statisches Kurvenlicht itd. Te dwa pierwsze przekodowałem. Czy ktoś może pomóc?
-
- 3 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem dumnym posiadaczem audi a3 8v 2.0 tdi sedan z 2017 roku po chipie z 150 na 180 koni chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Niemczech bo mieszkam i chce wiedzieć jak wygląda sytuacja z downpipe czy auta normalnie po przeróbkach układu wydechowego przechodzą przeglądy czy są jakieś problemy bo chciałbym coś jeszcze przy aucie porobić żeby chociaż jakoś fajnie brzmiało za każdą odpowiedź dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, prosze o pomoć winterpretacji kodów blędów DSG Objawy sa takie że nie wchodzą żadne biegi ale wystarczy wył/wł zapłon i wraca do normy. Thursday,29,August,2019,22:49:56:39744 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 17.1.3.0 (x64) Data version: 20170203 DS267.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8V4FA118974 License Plate: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 0CW-927-769.clb Control Module Part Number: 0CW 300 047 …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , co może wydawać taki dźwięk przy odpalaniu 2.0 tfsi tylko na zimnym silniku. IMG_6176.mov
-
- 0 odpowiedzi
- 810 wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z Audi po rozgrzaniu słychać taki grzechot w silniku jakby to był dźwięk diesla... Mam teraz 54kkm, przy 43kkm wymieniłem rozrząd, bo był problem z wypadaniem zapłonu co okazało się głupotą a mój były już mechanik szukał długo przyczyny wymieniał odmę no i właśnie rozrząd... Okazało się, że był to czujnik położenia wałka rozrządu, bo przy wypiętym chodził bardzo dobrze, po wymianie jednego z czujników był już ten dziwny dźwięk i wyszedł znów "check engine". Wymieniłem drugi czujnik check zniknął, ale dźwięk został i przy niskich obrotach jak przyspieszam delikatnie z 1 na 2 szarpie na niskich obrotach... po wypięciu czujnika tego co na początk…
-
- 0 odpowiedzi
- 961 wyświetleń
-
-
Cześć Mam pytanie do użytkowników, może osób które same dłubią przy swoim samochodzie. Po zakupie samochodu pojawił się problem z fotelem pasażera. Mianowicie nie cały a tylko samo siedzisko (poducha na której sadzamy nasze cztery litery) miało tendencję do przesuwania się w lewo lub prawo w zależności w którą stronę skręcał samochód. Podjechałem do serwisu, pogrzebali i się zmniejszyło ale nadal występuje. Serwis mówi że tak ma być ale w fotelu kierowcy tego nie ma. Moje pytanie brzmi, może ktoś z Was wie jak jest mocowany ten element? Może czegoś tam brakuje? Może coś nie zaskoczyło i wystarczy to wpiąć? A może macie inne pomysły? Fotele sportowe z manualną regulac…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Jak w tytule. Gdzie znajduje się filtr paliwa w Audi A3 8V 1.4 tfsi z 2017.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam internautów. Posiadam wyżej wspomniane audi A3 8V 2014 w hatchback’u jest to podstawowy pakiet bez s-line czy będzie pasował grill z Audi RS3 albo z S3 ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam takie pytanie odnośnie quattro w audi A3. Wiem, że jest to układ dołączany, a nie stały ale coś chyba jest nie tak. Ostatnio miałem taką sytuację, że wjechałem w drogę boczną gdzie było więcej piachu niż się wydawało i samochód się zakopał. Zastanawia mnie jedno, dlaczego podczas próby ruszania kręciło się tylko przednie prawe koło. Po wyłączeniu ESP działał już cały przód, ale tylny napęd czy z włączonym czy wyłączonym systemem kontroli trakcji nawet się nie ruszyło. To chyba właśnie po to jest ten napęd quattro żeby w takich sytuacjach mieliło wszystkie koła. Robiłem także próbę na mokrej trawie i tak samo kręciły się tylko przednie koła. …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wymianie oleju,zostało info o przeglądzie,które nie wiem jak wykasować.
-
- 1 odpowiedź
- 6 tys. wyświetleń
-