Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A5:
-
- 1 odpowiedź
- 44 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 10 odpowiedzi
- 38,2 tys. wyświetleń
-
-
Audi RS5 – agresja pod kontrolą [test autokult.pl] http://autokult.pl/2011/08/17/audi-rs5-agresja-pod-kontrola-test-autokult-pl
-
- 0 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję instrukcje obsługi po polsku
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie mam problem ze skrzynia Audi S5 2012 3.0tfsi s-tronic mianowicie wszystko zaczęło się jak zrobiło się zimno, temperatura mam tu bardzo duże znaczenie, mianowicie z rana odpalam samochód wrzucam bieg słychać 2 stuknięcia ze skrzyni lekkie szarpnięcie i wyskakuje komunikat brak biegu wstecznego i nieskie cisnienie w kolach (dlaczego nie wiem ale jak skrzynia zaczyna chodzic komunikat mozna usunac) skrzynia przechodzi w tryb awaryjny (R nie działa D tylko biegi 1,3,5,7) gdy skrzynia osiągnie temperaturę 40°C komunikat się nie pokazuje jest możliwa jazda na wszystkich biegach lecz po przełożeniu z P na R słychać 1 stuknięcie i bieg wchodzi. VCDS widzi tylko błąd brak…
-
- 0 odpowiedzi
- 775 wyświetleń
-
-
Witam, problem gdy mam skrzynie (s-tronic) w trybie P i wciskam hamulec slyszalny jest glosny klik/pilniecie/przelaczenie i czuc to na galce zmiany biegow. Wczesniej tego nie mialem z czym to moze byc problem?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Miałem okazję w ten weekend odbyć jazdę próbną samochodem Audi A5. Silnik to 2.0 TFSI (nie znam dokładnego oznaczenia) Quattro, S Tronic 2013 rok produkcji. Auto miało przebieg 82 tyś mil, Cena 8990 funtów. Na wstępie, samochód przywitał mnie rozładowaną baterią, szybka interwencja sprzedawcy i auto odpaliło. Podniosłem maskę i kilka rzeczy rzuciło mi się w oczy Mokre od oleju w rejonach 2 i 4 wtryskiwacza. Sprzedawca powiedział że przy sprzedaży umyją ten silnik (?) Mokra osłona silnika (widziana od góry poprzez komorę silnika). Hałas w rejonach góry silnika lub skrzyni biegów. Jak dodałem lekko gazu to ten hałas ustępował…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesść, Dzień Dobry, Witam wszystkich serdecznie , Nazywam się Michał , jestem szczęśliwym albo nieszczęśliwym posiadaczem Audi A5 8T 2013 sportback Jestem tutaj ponieważ zmagam się z następującym problemem: Trzęsący się silnik / falujące obroty Panowie, mam pytanie odnośnie tego tematu, Pacjent to - Audi A5 2013 2.0 Tfsi 211km quattro silnik : CDNC Na biegu jałowym , czy na zimnym czy na ciepłym silniku występuje co jakiś czas falowanie obrotów + przy tym nierówna praca silnika/trzęsący się motor rezonujacy na całe auto. Aso Krotoski nie potrafi naprawić mi tego objawu, auto w sumie przez ostatnie 4 miesiące, 10 tyg …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi 5 Sportback 2.0 z automatyczną skrzynią biegów z 2010 r. W czasie jazdy jak i podczas postoju gdy skręcam kołami w lewo czy w prawo ,słyszę jakieś skrzypienie dochodzące z przodu. Wydaje mi się , jakby było to bardziej z lewej strony. Nie wiem, co to może być . Może ktoś miał podobny problem i chciałby się ze mną tym podzielić. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Audi RS5 od Senner'a Senner Tuning jako drugi tuner po MTM przedstawił pakiet tuningowy dla Audi RS5. Moc 4.2-litrowego V8 wzrosła z 450 do 506KM, co ciekawe do przyrostu mocy przyczynił się tylko zmieniony układ wydechowy. Czas od zera do setki zmalał o 0.4s i wynosi teraz 4.2s. Prędkość maksymalna to około 300km/h. Założono nowe zawieszenie z możliwością 10-stopniowej regulacji. Całość uzupełniają 20-calowe felgi i elementy z włókna węglowego. Źródło: www.quattroholic.com
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem niedawno Audi a5 No i chciałem wejść w menu auta No i wyskoczył mi komunikat "brak dalszych ustawień dla samochodu" Co zrobić poniewaz chciałbym połączyć się przez bluetooth i puścić muzykę przez telefon żeby grało mi w samochodzie... Czy wgl da radę.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam w sobotę pojawił się pewien problem, w trakcie spokojnej jazdy zaczęła dziwnie stukać, proporcjonalnie do obrotów. Dźwięk dochodzi stojąc przed autem z lewej strony, czy to na biegu jałowym czy przy całej skali obrotów. Dodatkowo nie wiem czy jest to powiązane ze stukaniem wyskoczył check engine. Silnik 3.0 V6 rocznik 2010 olej wymieniany niecałe 10kkm temu na motul 5w30. Moje pytanie czy mogą być to panewki ? Czy panewki inne objawy dają? 20231008_190244.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Umiecie podpowiedziec coś, co może się kryć za skrzypiacym układem kierowniczym po odpaleniu auta ? Auto jest garazowane, wiec wpływ zimna odpada. Skrzypi przy wyjezdzaniu z garażu kręcąc kierownica i ok 4 minut jazdy, następnie wszystko wraca do normalności. Jutro zadzwonie się umówić do Audi, żeby zbadali pacjenta, ale chciałbym wiedzieć, na co się ewentualnie przygotować.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 wersja bazy danych 8r0060884r ece 5.11.7 ). Może ktoś posiada aktualniejszą bazę danych z lektorem po polsku. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, ostatnio miałem problem z przepustnicą (dokładniej z tym zaworem co sprawia że silnik się łagodniej gasi). Więc po wymianie przepustnicy, dalej wyskakiwały mi błędy na skanerze dotyczące jej. Zacząłem zatem sprawdzać bezpieczniki pod maską, jeden po jednym a później odłączyłem na chwile akumlator mając nadzieje że błędy się skasują. Po ponownym podłączeniu akumlatora, nagle wyskoczyły mi jakieś dodatkowe błędy takie jak: Exhaust Gas, Turbo Solenoid Control Solenoid Circuit Open, EGR cooling valve i jeszcze dodatkowo od sensora położenia gazu. Chciałem więc zatem odpalić silnik a tu nic, kręci ale nie odpala. Mój mechanik odholował go w zeszły poniedziałek…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam zaczęło się coś dziać z autkiem moim, mianowicie podczas jazdy radio jakby przerywa wycisza się i włącza spowrotem, do tego lusterko od strony kierowcy rusza się na zasadzie dół góra lewo prawo jakbym chciał je ustawić tą gałeczką.. Wyglada to na jakieś zwarcie, dodam że dzieje się to tylko podczas jazdy, jak zgasze silnik radio przestaje przerywać i lusterko się nie rusza. Pomocy...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Światła stopu się nie wyłączają, świecą cały czas, Pali się błąd ECP Po podłączeniu pod vaga pokazało brake switch light. Czujnik został wymieniony a błąd skasowany lecz niestety błąd wrócił spowrotem a światła stopu nie gasną. Bezpiecznik został sprawdzony Świeci się nawet po naciśnięciu hamulca więc problem leży przed bezpiecznikiem.. Macie jakiś pomysł co to może być? Moze Kabel gdzieś ułamany?
-
-
- 11 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebuję kupić Tuner radiowy Audi A5 4G1035053J Może ktoś ma na sprzedaż albo ma namiar na miejsce gdzie mogę to znaleźć. (oprócz allegro) Z góry dziękuję za pomoc! :-) Andzia
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako iż jestem totalnym laikiem szukam pomocy na Waszym forum. Mianowicie, 16.05.22 kupiłem Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quatro 230 koni z 2016 roku i na powrocie do mojego domu włączyła mi się kontrolka EPC. Na lokalnej stacji diagnostycznej na komputerze wyskoczył błąd P256300. Pierwszy raz mam styczność z autem ponad 200konnym i to jeszcze w automacie, wcześniej jeździłem autem o mocy 75 koni w manualu. Nie jestem w stanie stwierdzić czy dobrze ciągnie od dołu czy też nie bo jest to dla mnie ogromny przeskok. Kontrolka EPC odpaliła się po przejechaniu 3-5 kilometrów. Na tą chwilę auto stoi w garażu i nie mam zamiaru nim jeździć póki czegoś więcej się…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 15,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem Krzysiek i mieszkam w niemczech. Po sfinalizowaniu pewnych transakcji wreszcie udało mi się uzbierać pieniązki na Audi. Samochód chce kupic z niemczech. Przegladam od jakiegoś czasu oferty, ceny sa naprawde różne. Znalazłem dwie dosyć rózne od siebie oferty - dosyć są świeże, i sam szczerze mówiąc nie umiem się zdecydować. Wrzuce je tutaj i może coś zobaczycie, czego ja nie potrafie i nakierujecie mnie 1 opcja to : https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-s5-coupe-3-0-tfsi-quattro-aut-benzyna-bialy-4cca7f7d-524a-442a-b825-c04dd67555b4?lead_ref=whatsapp-lead. jeżeli chodzi o wyposazenie, jest to co najbardziej chcialem, czyli BO, panorama, Navi, ale …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś się orientuje jakie jest prawidłowe ciśnienie w A5 Sportback 2011 2.0 T 180KM, w oponach 245/40/18"? Nie mam naklejki nigdzie w drzwiach, ani w baku, a wydaje mi się,że podczas wymiany opon na zimowe za dużo doładowali, ponieważ auto tańczy dziwnie na drodze. Koła wyważone itd. Dzięki
-
- 4 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam z tego co wiem to audi s5 v8 ma dwa rodzaje skrzyni automatycznych,ktora lepiej wybrac?dodam ze na wakacje chcialbym sobie sprawic taka v8.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a5 coupe 2,7 i mam problem z lampami. Caly czas mi paruja, wymienilem i lewa i prawa i zaczely znowu parowac. Czy ktos mial taki problem czy te lampy sa takie lipne i wszystkie paruja ???? A moze da sie je jakos uszczelnic bo prubowalem rozebrac ale mi sie nie udalo. Zapomnialem podac rocznika 2008r.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanko. Czy ktos robil sobie chipa do silnika 2,7 i czy warto ? I co za roznica zrobic Chipa za 1000zl a za 2000 sa tez za 700zl. ??
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam od niedawna audi a5 2.0 tfsi sportback w s-line z 2010 roku. Ciagle odkładałem ten temat bo to drobiazg w sumie lecz chciałbym dodać tej wisienki na torcie. Sprawa wyglada tak ze na przednim grillu jest mała rameczka(myslalem ze to na znaczek s line lecz na internecie przeglądając te emblematy maja one inne mocowanie). Podsyłam zdjęcie tej rameczki i proszę o pomoc co powinna ona zawierać. Dziękuje za każdą pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-