Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 10 odpowiedzi
- 38,4 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A5:
-
- 1 odpowiedź
- 44,2 tys. wyświetleń
-
-
Światła stopu się nie wyłączają, świecą cały czas, Pali się błąd ECP Po podłączeniu pod vaga pokazało brake switch light. Czujnik został wymieniony a błąd skasowany lecz niestety błąd wrócił spowrotem a światła stopu nie gasną. Bezpiecznik został sprawdzony Świeci się nawet po naciśnięciu hamulca więc problem leży przed bezpiecznikiem.. Macie jakiś pomysł co to może być? Moze Kabel gdzieś ułamany?
-
-
- 11 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Umiecie podpowiedziec coś, co może się kryć za skrzypiacym układem kierowniczym po odpaleniu auta ? Auto jest garazowane, wiec wpływ zimna odpada. Skrzypi przy wyjezdzaniu z garażu kręcąc kierownica i ok 4 minut jazdy, następnie wszystko wraca do normalności. Jutro zadzwonie się umówić do Audi, żeby zbadali pacjenta, ale chciałbym wiedzieć, na co się ewentualnie przygotować.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś się orientuje jakie jest prawidłowe ciśnienie w A5 Sportback 2011 2.0 T 180KM, w oponach 245/40/18"? Nie mam naklejki nigdzie w drzwiach, ani w baku, a wydaje mi się,że podczas wymiany opon na zimowe za dużo doładowali, ponieważ auto tańczy dziwnie na drodze. Koła wyważone itd. Dzięki
-
- 4 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy miał ktoś z was problem brania oleju około 1l na 1500km w audi a5 2013r silnik 2.0tdi 177km kod silnika CGLC
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Audi RS5 od Senner'a Senner Tuning jako drugi tuner po MTM przedstawił pakiet tuningowy dla Audi RS5. Moc 4.2-litrowego V8 wzrosła z 450 do 506KM, co ciekawe do przyrostu mocy przyczynił się tylko zmieniony układ wydechowy. Czas od zera do setki zmalał o 0.4s i wynosi teraz 4.2s. Prędkość maksymalna to około 300km/h. Założono nowe zawieszenie z możliwością 10-stopniowej regulacji. Całość uzupełniają 20-calowe felgi i elementy z włókna węglowego. Źródło: www.quattroholic.com
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Drodzy użytkownicy , zwracam się do Was z prośbą może ktoś już podobny temat przerabiał jak mój, i jest mi w stanie coś mądrego doradzić. Otóż jestem posiadaczem Audi A 5 2,0 TFSI z 2009 roku i mam problem ponieważ pobiera dużo oleju, dochodzi już do 1 litra oleju na 450 km. Wiem już, że silnik kwalifikuje się do naprawy ,ale gdzie ten remont zrobić czy w serwisie Audi (gdzie zakładam że będzie duży koszt) czy gdzieś u dobrego sprawdzonego mechanika ? Słyszałem że są dwie metody naprawy :kapitalny remont ,albo mniej kosztowne uszczelnienie silnika. Bardzo proszę o pomocne opinie i podpowiedzi ..Jestem z Warszawy. Z GÓRY DZIĘKUJĘ, pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wlasnie zakupilem audi a5 sportback wersja poliftowa z 2014 roku i zastanawiam sie czy jest to 2x sline - zewnetrzny i sportowe zawieszenie?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi A5 (wersja angielska) do A5 Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! na naszym profilu na
-
- 3 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Hi guys. I have an Audi A5 coupe 2009 and currently I'm living in Kraków. Reason for writing in English,it's obviously,I guess ... because I'm not polish . My problem is,that today I went to the car ,after a week , with some plans,and I found car completely dead.Weather is not that bad in Kraków,and car was not used only a week,but it completely didn't want start and didn't make any noise. Keys got stocked,doors/ boot are locked(except driver which can be open manually). Rest everything dead. I called itaxi ,to jump it,and after connecting the cables, completely nothing /no sounds/ no sparks..so I have completely no idea what to do. Battery was bought 4 months ago ,and ne…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako iż jestem totalnym laikiem szukam pomocy na Waszym forum. Mianowicie, 16.05.22 kupiłem Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quatro 230 koni z 2016 roku i na powrocie do mojego domu włączyła mi się kontrolka EPC. Na lokalnej stacji diagnostycznej na komputerze wyskoczył błąd P256300. Pierwszy raz mam styczność z autem ponad 200konnym i to jeszcze w automacie, wcześniej jeździłem autem o mocy 75 koni w manualu. Nie jestem w stanie stwierdzić czy dobrze ciągnie od dołu czy też nie bo jest to dla mnie ogromny przeskok. Kontrolka EPC odpaliła się po przejechaniu 3-5 kilometrów. Na tą chwilę auto stoi w garażu i nie mam zamiaru nim jeździć póki czegoś więcej się…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 16,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanko. Czy ktos robil sobie chipa do silnika 2,7 i czy warto ? I co za roznica zrobic Chipa za 1000zl a za 2000 sa tez za 700zl. ??
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Zapraszam wszystkich do obejrzenia testu samochodu z najbardziej zaawansowanym napędem quattro na świecie oraz konkurenta BMW M3 - czyli Audi RS 5. Test wykonany przez niemiecką redakcję GRIP. http://www.youtube.com/watch?v=zVUSao3g-sM Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Audi RS 5 by MTM MTM jako pierwsze zabrało się za przeróbkę Audi RS 5. Zamówić można koła w rozmiarach 19-21 cali. Zdjęty został ogranicznik prędkości, dzięki czemu prędkość maksymalna wynosi 303 km/h. Założono również inne zawieszenie, lecz dokładnych szczegółów jeszcze nie znamy. Źródło: www.gtspirit.com
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z szybami. Podczas mrozów szyby przymarzają do uszczelek w drzwiach i nie mogę ich domknąć. Szyby nie dolegają do uszczelek przez co słychać dokuczliwy hałas, który strasznie mnie irytuje. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę rozwiązać ten problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem i szukam pomocy z odpaleniem. Audi w ogóle przestało kręcić, zgasł po minucie jak go odpaliłem i koniec nie kręci. Jest nowa piroklema, rozrusznik, masa jest dobra, przekaźniki jak sprawdzałem też są ok i napięcie jest. Jak próbuje go odpalić słychać że rozrusznik klika, ale nie kręci, bądź za którymś tam razem da sie usłyszeć że próbuje sie zakręcić. Gdzie dalej szukać pomóżcie.
-
- 2 odpowiedzi
- 955 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich od niedawna posiadam A5 2.7tdi 190km z 2009r. Auto sprowadziłem z Niemiec z uszkodzoną skrzynią, kupiłem drugą regenerowaną skrzynie ale mam problem ponieważ auto po rozgrzaniu się ma problem z przerzucaniem biegów to znaczy gdy stoje w korku lub na swiatłach auto nie chce ruszyć z miejsca tak jakby nie było wrzuconego biegu po przestawieniy dzwigni na P Lub D wogule nie reguje musze pare razy wyłaczyc samochod i wlaczyc nastepnie po którymś razie zaskoczy ale przy ruszaniu robi kangura szarpie czy ktoś może pomóc w tym temacie? Dodam ze skrzynia po wymianie nie była zaadaptowana dopiero teraz inny mechanik mi to zrobił ale dalej jest szarpanie nie wiem c…
-
- 2 odpowiedzi
- 688 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy moglby mi ktos pomoc w zlokalizowaniu ECU w audi a5 2012? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Pali sie kontrolka od tej funkcji . Co radzicie , od czego zaczac diagnoze ?
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktos z forumowiczow wie jak zakodowac kluczyk zblizeniowy? Jeden kluczyk dziala bez zazutow, natomiast drugi zamiast trzymac w kieszeni musze wkladac do stacyjki, to samo z zamykaniem drzwi, Musze nacisnac guzik pilota zamiast klamki. Bedac w samochodzie jak nacisne START slysze 3 ciche odglosy i 3 migniecia na kluczyku, Komunikat Key not recognised (cos w tym stylu) na wyswietlaczu. Audi S5 2015.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich wie ktos gdzie moze byc filtr paliwa audi a5
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję instrukcje obsługi po polsku
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem gdy mam skrzynie (s-tronic) w trybie P i wciskam hamulec slyszalny jest glosny klik/pilniecie/przelaczenie i czuc to na galce zmiany biegow. Wczesniej tego nie mialem z czym to moze byc problem?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-