Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Marcus,

Witam mam audi a5 coupe 2,7 i mam problem z lampami. Caly czas mi paruja, wymienilem i lewa i prawa i zaczely znowu parowac. Czy ktos mial taki problem czy te lampy sa takie lipne i wszystkie paruja ???? A moze da sie je jakos uszczelnic bo prubowalem rozebrac ale mi sie nie udalo. Zapomnialem podac rocznika 2008r.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Adamdud,

Witam Od wczoraj walczę z dziwnym zachowaniem się autka.Wywala błędy jak na zdjęciach. Od czego byście zaczęli

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Rafx11,

Lewe swiatlo cofania nia nie dziala . po kazdorazowym wlaczeniu wstecznego wywala blad na zegarach. halogenki nowe i dalej nic. co robic ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Vigorator,

Witam, Czy ktos z forumowiczow wie jak zakodowac kluczyk zblizeniowy? Jeden kluczyk dziala bez zazutow, natomiast drugi zamiast trzymac w kieszeni musze wkladac do stacyjki, to samo z zamykaniem drzwi, Musze nacisnac guzik pilota zamiast klamki. Bedac w samochodzie jak nacisne START slysze 3 ciche odglosy i 3 migniecia na kluczyku, Komunikat Key not recognised (cos w tym stylu) na wyswietlaczu. Audi S5 2015.

• 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Andrei Marius,

Hi guys. I have an Audi A5 coupe 2009 and currently I'm living in Kraków. Reason for writing in English,it's obviously,I guess ... because I'm not polish . My problem is,that today I went to the car ,after a week , with some plans,and I found car completely dead.Weather is not that bad in Kraków,and car was not used only a week,but it completely didn't want start and didn't make any noise. Keys got stocked,doors/ boot are locked(except driver which can be open manually). Rest everything dead. I called itaxi ,to jump it,and after connecting the cables, completely nothing /no sounds/ no sparks..so I have completely no idea what to do. Battery was bought 4 months ago ,and ne…

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  6. Witam Kupiłem A5 2010 r coupe, nie mogę lub nie wiem jak sparować tel bluetooth z autem. Może ktoś posiada pl instrukcję? Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  7. Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Audi'cy. Ze wszystkich modeli, najładniejszą i ciekawą opcją na moją kieszeń wydaje się wersja A5 8T 3.2 FSI Quattro S tronic. Mam odnośnie tego autka kilka pytań: 1. Jak z kosztami eksploatacji tego samochodu? Czy są one mocno wadliwe i wydam krocie na naprawy? 2. Jakie są możliwości podrasowania tego wozu w przyszłości? Bardzo interesowałaby mnie wymiana wydechu na coś, co będzie miało fajny, basowy dźwięk. Dodatkowo mam smergla na punkcie blow-off valve. Czy jest możliwość wrzucenia do tego silnika turbo + valve/ewentualnie zamontowanie atrapy wydającej sam dźwięk? No i f…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Witam, Borykam się ostatnio z problemem w 3.0 TDI Quattro w skrzyni S-Tronic. Jakoś dwa miesiące po kupnie auta, po zatrzymaniu pojazdu samochód zaczął szarpać(lekkie bujnięcie budą/spadające obroty). Wygląda to tak, że zatrzymuje się samochodem, skrzynia próbuje przez pół sekundy jechać do przodu, nagle orientuje się, że auto stoi i nagle wysprzęgla. Oczywiście w samochodzie nie występują żadne błędy ani w silniku ani w skrzyni biegów. W momencie gdy zrobiło się ciepło auto zaczęło nawet gasnąć. Do skrzyni został wrzucony zestaw naprawczy mechatroniki, przez co teoretycznie problem z gaśnięciem został wyeliminowany. Teraz s…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez manieczekk,

Witam posiadam od niedawna audi a5 2.0 tfsi sportback w s-line z 2010 roku. Ciagle odkładałem ten temat bo to drobiazg w sumie lecz chciałbym dodać tej wisienki na torcie. Sprawa wyglada tak ze na przednim grillu jest mała rameczka(myslalem ze to na znaczek s line lecz na internecie przeglądając te emblematy maja one inne mocowanie). Podsyłam zdjęcie tej rameczki i proszę o pomoc co powinna ona zawierać. Dziękuje za każdą pomoc.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez groszeknh,

Witam wszystkich!! Od paru dni podczas jazdy przy obrotach wyższych niż 1000 słyszę jakiś dziwne wycie. Na początku myślałem że wypala się Dpf, później że to może być rozrząd, ale wycie jest tylko podczas jazdy. Czy będzie to dźwięk padającego alternatora czy może coś innego? Auto to audi a5 8ta 2012 2.0tdi, 215 tys przelatane. Podpinalem pod komputer lecz żadnych błędów nie wykazuje. Tutaj nagranie "wycia" https://youtu.be/aH1EgmABeyQ

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Muti,

Witam jaka jest srednica orginalnego wydechu audi a5 2012 coupe v6 3.0tdi 245km? srednica wydechu i srednica koncowki wydechu. zamierzam kupic koncowki wydechu i tez nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac 90mm/100mm/110mm? i nie wiem jaka srednica montazowa

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Audicatomojadziewi..,

Trochę niepokoi mnie dźwięk naciskania sprzęgła, co sądzicie za ile szykować się do wymiany Snapchat-995624842.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kitka,

Dzień Dobry Chciałam się dowiedzieć czy u was tez się tak dzieje. Po odpaleniu silnika głośniej chodzi,a po jednej minucie gdy obroty spadną do tysiąca silnik chodzi normalnie. Mam się obawiać?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez m4niek,

Witam. Posiadam Audi A5 2.7 diesel 190KM 2010r. Mam problem z lusterkami, po tym jak oddałem auto na polerke i przyciemnianie szyb lusterka przestały się skladać, w komputerze wszystko ustawione, że powinno działac. Kontaktowalem sie z zakladem w ktorym auto bylo robione i twierdza ze nic nie grzebali i zmieniali. Dodam, ze przed oddanie do nich lusterka sie normlanie skladaly. Czy ma ktos pomysl co to moze byc ? pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez piotrowicz04,

Poradzicie A5 8t coupé Felgi 19’ szerokość 8,5 et 30, zawieszenie fabryczne, gumy 255/35 jaki dać dystans aby optymalnie wyglądało i dobrze się jeździło?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez groszeknh,

Witam wszystkich serdecznie. Posiadam audi a5 8ta 2.0 tdi i będę przystępował do wymiany Łożyska w kole. Chciałem sam zabrać się za wymianę ale ze względu iż dopiero zaczynam przygodę z mechanika nie mam pewności. Znalazłem łożysko albo lozysko z piastą. Moje pytanie jest czy mogę wymienić w swoim aucie odrazu lozysko z piastą? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Blondyna21,

Witam wszystkich wie ktos gdzie moze byc filtr paliwa audi a5

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Muti,

Witam, problem gdy mam skrzynie (s-tronic) w trybie P i wciskam hamulec slyszalny jest glosny klik/pilniecie/przelaczenie i czuc to na galce zmiany biegow. Wczesniej tego nie mialem z czym to moze byc problem?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  19. Witam wszystkich. Posiadam Audi A5 2.0 180km Sportback. Mam dziwną kontrolkę. Jak stoję około minuty na postoju albo jak jadę z 3-10km/h (nie zawsze) to mi się załącza ogranicznik 4000 obrotów ( do not exceed 4000 rpm audi) . EPC błędu nie wyrzuca na deskę rozdzielczą. Normalnie mogę przekroczyć 4 tysiące obrotów jak jadę - kontrolka nie znika. Muszę wyłączyć silnik i włączyć z powrotem, aby znikła. Kontrolka pokazuje się jak stoję około minutę na postoju, w korku albo jak auto jedzie z 3-10km/h (nie zawsze) . W aucie zostało robione: Wszystkie filtry + wymiana oleju Odma olejowa Uszczelnianie pokrywy wałków Wymiana uszczelek od pokrywy rozrządu …

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Gutek698,

Witam. Przebywam w Holandii. Posiadam Audi A5 1.8tfsi 2012r sportback, 209tys km przebiegu. Poprzedni właściciel podciągnął moc do 210KM. Od jakiś 2 tyś km. zmagam się z problemem odgłosu stukania u góry silnika. Stukanie słychać jak temp. oleju osiąga 90stopni i silnik chodzi na wolnych obrotach. Wystarczy że obroty przekraczą 1 tyś. i dźwięk znika. Mechanik sprawdził stan łańcucha rorzadu, ciśnienie oleju i wszystko jest ok. W załączniku umieszczam wyniki z ich oględzin. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez BartexWawa,

Panowie sprowadziłem z USA S5 z 2014 roku. Niestety nie ma przodu i zaczynam naprawę i mam pytanie, jak mam sprawdzić jakie były lampy przednie czy xenon, skrętne czy nie skrętne i gdzie w Wawie lub okolicach można złożyć go do kupy. Mam wszystko tylko trzeba złożyć pas przedni, założyć zderzak, lampy. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Dzień Dobry, w mojej Audi A5 ostatnio po wjeździe na nierówne podwórko ze spadkiem wyskoczył mi błąd kierownicy na żółto i ESP. Po zgaszeniu silnika i ponowym odpaleniu błąd zgasł, lecz na początku po dłużej jeździe znowu się zapalał co ważne kierownica była skręcona żeby jechać na wprost. Nie dzieje się tak od razu po odpaleniu samochodu tylko po chwili jazdy wyskakuje ten błąd i kierownica się przekreca. Byłem w ASO zrobili mi geometrie i diagnostykę lecz błąd nadal się pojawia po paru minutach jazdy. Obstawiali maglownice lecz nie byli pewni więc "nie chcieli mnie naciągać na koszta" więc się poddali i oddali mi samochód. Na diagnostyce z tego co wiem wyskakuje czujnik…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Tay,

Witam. Jestem Krzysiek i mieszkam w niemczech. Po sfinalizowaniu pewnych transakcji wreszcie udało mi się uzbierać pieniązki na Audi. Samochód chce kupic z niemczech. Przegladam od jakiegoś czasu oferty, ceny sa naprawde różne. Znalazłem dwie dosyć rózne od siebie oferty - dosyć są świeże, i sam szczerze mówiąc nie umiem się zdecydować. Wrzuce je tutaj i może coś zobaczycie, czego ja nie potrafie i nakierujecie mnie 1 opcja to : https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-s5-coupe-3-0-tfsi-quattro-aut-benzyna-bialy-4cca7f7d-524a-442a-b825-c04dd67555b4?lead_ref=whatsapp-lead. jeżeli chodzi o wyposazenie, jest to co najbardziej chcialem, czyli BO, panorama, Navi, ale …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez 25pawel,

Hej, posiadam Audi A5 8T 2013 wersja USA. Samochód przypłynął i nie odpalał (nawet nie było zapłonu). Okazało się, że po odczytaniu błędów VCDS'em, był błąd blokady rygla. Oddałem do specjalisty od kodowania Audi. Rygiel naprawiony (nawet wyłączony na stałe). Wszystko podpięte, jest zapłon, natomiast auto nie odpala. Wkładam kluczyk, pojawia się zapłon, następnie chce odpalić i nagle zapłon gaśnie i informacja "remove key". Nawet nie ma próby zakręcenia rozrusznikiem. Pojawia się natomiast błąd 03026 - klema 15 - open circuit. Proszę o pomoc, bo nie wiem na co patrzeć. Z góry dziękuję Przesyłam aktualny stan VCDS: Typ podwozia: FR-AU48 (8R0) Skanowanie: 01 02 03 …

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez romekwch,

Witajcie klubowicze. Mam do Was pytanie. Przy dzisiejszej wymianie oleju ukręcił mi się gwint i musze wymienić miskę olejową. Ta co jest zainstalowana to: 03L 103 603 D EN AC-43400 V150 Orientujecie się czy model 03L 103 603 D/K EN AC-43400 V250 będzie pasowała ? Nie wiem czy to dodatkowe oznacznie "/K" i to V250 zamiast V150 ma duże znaczenie. Dzięki wielkie za ewentualną pomoc Pozdrawiam Roman

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.