Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy ktoś z Was wymianial fotele z przedlifta na polift (Sq5). Potrzebuje porady jak poradzić sobie z wtyczkami
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wymieniłem fotele z manual na elektryki ale jeden fotel ten w którym był moduł pamięci którego nie mam nie działa, tylko nie działa przesuwanie przód / tył. Zapewne trzeba zmotykować przewody w złączkach gdzie był moduł. Ktoś pomoze które kable połączyć ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie Mam uszkodzony lewy reflektor o nr OEM 8R0 941 043 E (wersja USA), znalazłem ogłoszenie sprzedaży lampy o nr OEM 8R0 941 005 E (wersja USA). Pytanie czy można zastosować zamiennie tą lampę.
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem Q5 z 2009 roku i na obecną chwilę rzuciły mi się w oko uszkodzone nawiewy środkowe. Czy ktoś to wymieniał sam? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy możecie polecić kogoś "znającego się na rzeczy" do wymiany oleju w skrzyni Q5 automat-8biegów z okolic Warszawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam zgromadzone grono . Czy ktoś wymieniał u siebie pas przedni ten od chłodnic i jest w stanie mi powiedzieć czy pas od A4 B8 i A5 jest taki dam w Q5 ? U mnie w Q5 jest numer 8R0805594 a właśnie w modelach A4 B8 I A5 są takie same numery tylko różnią się koncowka która posiada literki A,B,C,L. Chłodnice są takie same napewno tylko nie jestem pewny pasa plastikowego . Czy przerabiał ktoś taki temat i jest w stanie pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was się orientuje co to za funkcja tych 3 guzików? Od szyberdachu to chyba nie jest?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam wyświetlacz 8T0919603 czerwony. Czy jest możliwość podłączenia 8T0919603 F. Pozdrawiam serdecznie Waldek
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam pytanie jak zlikwidować parowanie i skraplanie pary przedniego reflektora po prawej stronie w Q5 2014r
-
- 3 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w namierzeniu numeru części? Q5 8r 2011r 3.0tdi 240km Uszkodzony mam zawór regulacji ciśnienia oleju. Zakupiłem drugi w sklepie lecz On występuje też jako czujnik zmiennych faz rozrządu, jest to tez zamiennik tani. Auto pracuje sporo lepiej ale jeszcze czasami wpada w tryb awaryjny podczas mocniejszego przyspieszania. Chce kupić oryginalny ale Pan w aso telefonicznie twierdzi że jest tylko w misce a mi chodzi o ten z przodu auta z bloku silnika i potrzebuje oryginalny numer części żeby móc w sklepie lepiej kogoś naprowadzić. Podsyłam zdjęcie z lokalizacja czujnika, jest to ten po prawej stronie. Czy po vin jest ktoś w st…
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Czy wie ktoś, jak włączyć funkcję : 1. Zamykania klapy bagażnika z pilota lub/i ze środka samochodu? 2. Otwierania i zamykania szyb w samochodzie? Z góry dziękuję za radę.
-
- 1 odpowiedź
- 180 wyświetleń
-
-
-
Witam. Panowie pytanie czy po zmianie akumulatora trzeba go kodować . pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 971 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-