Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Arczibald,

Cześć, Czy ktoś z Was wymianial fotele z przedlifta na polift (Sq5). Potrzebuje porady jak poradzić sobie z wtyczkami

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez paSTorEK,

Witam. Wymieniłem fotele z manual na elektryki ale jeden fotel ten w którym był moduł pamięci którego nie mam nie działa, tylko nie działa przesuwanie przód / tył. Zapewne trzeba zmotykować przewody w złączkach gdzie był moduł. Ktoś pomoze które kable połączyć ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez artugs,

Witam serdecznie Mam uszkodzony lewy reflektor o nr OEM 8R0 941 043 E (wersja USA), znalazłem ogłoszenie sprzedaży lampy o nr OEM 8R0 941 005 E (wersja USA). Pytanie czy można zastosować zamiennie tą lampę.

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez AfterSky,

Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem Q5 z 2009 roku i na obecną chwilę rzuciły mi się w oko uszkodzone nawiewy środkowe. Czy ktoś to wymieniał sam? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam, czy możecie polecić kogoś "znającego się na rzeczy" do wymiany oleju w skrzyni Q5 automat-8biegów z okolic Warszawy.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Arczello,

Witam zgromadzone grono . Czy ktoś wymieniał u siebie pas przedni ten od chłodnic i jest w stanie mi powiedzieć czy pas od A4 B8 i A5 jest taki dam w Q5 ? U mnie w Q5 jest numer 8R0805594 a właśnie w modelach A4 B8 I A5 są takie same numery tylko różnią się koncowka która posiada literki A,B,C,L. Chłodnice są takie same napewno tylko nie jestem pewny pasa plastikowego . Czy przerabiał ktoś taki temat i jest w stanie pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez bartkowski06,

Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez michu865,

Witam. Czy ktoś z was się orientuje co to za funkcja tych 3 guzików? Od szyberdachu to chyba nie jest?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Mam wyświetlacz 8T0919603 czerwony. Czy jest możliwość podłączenia 8T0919603 F. Pozdrawiam serdecznie Waldek

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kosmos881104,

Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez RuDyZIOMEX102,

Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez xyda,

Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Boniek0406,

Witam, mam taki problem. Posiadam Audi Q5 od czasu do czasu nie otwierają się drzwi z pilota. Z tylu nie otwierają się wcale. Nie wiem jak to rozwiązać

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez ROBKED,

Witam mam pytanie jak zlikwidować parowanie i skraplanie pary przedniego reflektora po prawej stronie w Q5 2014r

• 3 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Pawlus86,

Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez krzynow,

Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gold77,

Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Nermer,

Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w namierzeniu numeru części? Q5 8r 2011r 3.0tdi 240km Uszkodzony mam zawór regulacji ciśnienia oleju. Zakupiłem drugi w sklepie lecz On występuje też jako czujnik zmiennych faz rozrządu, jest to tez zamiennik tani. Auto pracuje sporo lepiej ale jeszcze czasami wpada w tryb awaryjny podczas mocniejszego przyspieszania. Chce kupić oryginalny ale Pan w aso telefonicznie twierdzi że jest tylko w misce a mi chodzi o ten z przodu auta z bloku silnika i potrzebuje oryginalny numer części żeby móc w sklepie lepiej kogoś naprowadzić. Podsyłam zdjęcie z lokalizacja czujnika, jest to ten po prawej stronie. Czy po vin jest ktoś w st…

22. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Czy wie ktoś, jak włączyć funkcję : 1. Zamykania klapy bagażnika z pilota lub/i ze środka samochodu? 2. Otwierania i zamykania szyb w samochodzie? Z góry dziękuję za radę.

• 1 odpowiedź
    • 180 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Zenek94,

Witam Jaki macie rozmiar felg i opon zimowych? Jestem przed zakupem i nie mam pojęcia jakie wybrać

• 1 odpowiedź
    • 993 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Panowie pytanie czy po zmianie akumulatora trzeba go kodować . pozdrawiam

25. Rozpoczęte przez Milszy,

Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.