Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez afgi79,

Koledzy, Mam problem z połączeniem telefonu przez bluetooth. Mam radio Symphony 3. Po wejściu w menu TEL widnieje informacja, że telefon nie jest podłączony. Telefon nie wykrywa sygnału bluetooth z radia, nie mam też żadnej instalacji w podłokietniku, ani AMI w schowku. Po podłączeniu VCDS nie łączy się z modułem bluetooth. I teraz pytanie. Gdzie w Q5 z 2010 roku powinien być moduł bluetooth? Chciałbym sprawdzić czy w ogóle tam jest, a jeśli jest, to dlaczego nie działa. Dodam, że sprawdzałem już pod fotelem kierowcy i pasażera - tam go nie ma. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 13,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez cezarg1410,

Cześć. Rzecz tyczy się Audi Q5 z 2010 roku. Auto ma światła ksenonowe z dziennymi LED. Kilka dni temu lewy LED przestał świecić a na desce wywaliło komunikat o usterce tego światła. Z tego co czytam: najprawdopodobniej winny będzie moduł LED w tej lampie. I tutaj kilka pytan: 1. Czy w przedlifcie występowało kilka wersji tych modułów czy muszę kupić jakiś konkretny jaki jest w aucie? 2. Jesli muszę kupić konkretny: czy da się sprawdzić jaki tam jest w jakikolwiek inny sposób niż wyjmując lampę? 3. Czy naprawdę żeby wyjąć lampę muszę zdjąć zderzak? Jak trudne to jest ? Mam spore doświadczenie w naprawach w aucie. 4. W którym miejscu lampy jest…

• Like
      • Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez siriush,

Witajcie. Kupiłem niedawno Audi Q5 z 2015 roku, niestety nie ma polskiego menu, nie ma aktywnego zielonego menu. Chciałbym spróbować się do niego dobrać, jednak nie bardzo wiem jaki kabel VAG nabyć. Na allegro jest mnóstwo różnią się nie tylko ceną ale również oznaczeniami. Podpowiedzcie mi proszę za jakim konkretnie mam się rozglądać? Z góry dziękuję za odpowiedź. PS Posiadam coś takiego: VGATE iCAR PRO BT 3.0 Rozumiem, że czymś takim tego nie da się zrobić...

• Thanks
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez steve69,

Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez denio,

Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Invaders,

Witam. Tak jak w temacie koduje lampy w Q5. Człowiek jak się rozpędzi to zrobi coś za szybko i później jest problem. Machnąłem się z kanałami w adaptacji i w kanale 212 niepotrzebnie zmieniłem wartość. Problem polega na tym, że teraz nie pamiętam tej wartości jaka była na początku. Czy jest ktoś w stanie sprawdzić jaka powinna być ? Dziekuje za pomoc z góry

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Stefano1107,

Witam mam problem z Pdc, vcds nie chce się połączyć z modułem , podejrzewam ze padł moduł czy ktoś wie gdzie on się znajduje ??

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Whitem,

Witam. Mam pytanko odnośnie inspekcji serwisowej; jak ją zresetować? Nie chodzi mi o inspekcję olejowá tylko serwisową, co się stanie jak jej nie skasuję?

• 3 odpowiedzi
    • 20,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Szymon U,

Cześć, paruje mi jeden reflektor, chciałem go wyjąć aby zdiagnozować przyczynę. Odkręciłem śruby mocujące, odpiąłem złącze i reflektor wysuwa się luźno (jak by po jakiejś prowadnicy na dole) kilka centymetrów do przodu i koniec, coś go trzyma/ blokuje. Czy jest tam jeszcze może jakaś zapadka/ blokada którą trzeba zwolnić/nacisnąć? Lub co gorsza może należy zdemontować zderzak? Z góry dziękuję za pomoc

• 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  12. Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...

• 3 odpowiedzi
    • 20,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Opisze pewne zdarzenie które może być przestrogą dla innych . Zaczęło się od kilku błędów czujników parkowania ,błędy sporadyczne i nie zwróciły mojej uwagi. Pewnego dnia zaświeciła się kontrolka ESP ,jednak po ponownym uruchomieniu silnika było już Ok. A dalej lawina błędów na zegarach wszystko się zapalało ABS ESP hamulec postojowy ,obrotomierz szalał ,dziwne komunikaty się wyświetlały ,szybkościomierz przestał wskazywać ,same gongi i błędy .Jak podłączyłem VCDS to aż czerwono było ,same błędy komunikacji sterowników. Myślałem,że to coś z zasilaniem i od tego zacząłem szukać .Okazało się ,że do modułu PDC nalała się woda która dostała się do bagażnika przez szyber…

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez wietrzykrobert@wp.pl,

Jak zakodować lampy led??

• 3 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Beatraax,

Witam, posiadam radio audi concert (3?) 8T1035186R (auto USA) posiada ono tylko bluetooth do rozmów, jest jakaś możliwość podpięcia adaptera bluetooth do muzyki? Nie chodzi mi tutaj o transmiter. Posiadam coś takiego jak AMI-LY-005, samo podpiecie do AMI nie dziala, samochod widzi że cos jest wpięte, ale na tym adapterze nawet dioda nie swieci, jakby pradu nie dostawal... Ktoś wie czy jest szansa to podłączyć jakkolwiek? Albo zrobić jakoś muzyke bluetooth? Nie posiadam wejścia AUX ani USB... Audi Q5 2012r.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez ROBKED,

Witam mam pytanie jak zlikwidować parowanie i skraplanie pary przedniego reflektora po prawej stronie w Q5 2014r

• 3 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez STASZEK74,

Witajcie, polećcie mi jakąś instalację gazową do auta jak w temacie, ceny paliw szaleją i już czas coś z tym zrobić... co możecie mi polecić? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dadada06,

Witam. Poszukuję książki Sam naprawiam Audi Q5. Jestem ciekawy czy taka w ogóle została wydana. W internecie natknąłem się na coś takiego : http://filedeposit.eu/pl/Sam_naprawiam_audi_q5 i takiego : http://lymlb88.bloog.pl/id,347746218,title,sam-naprawiam-audi-q5,index.html?smoybbtticaid=618824 Niestety obie strony wymagają podania numeru telefonu gdzie po podaniu - (jest się informowany o zamówieniu płatnych SMS-ów dwa razy w tygodniu płatnych 24 zł każdy) , a dalej nie ma możliwości sciągnięcia tego pliku. Zastanawiam się czy taka książka istnieje czy to tylko naciąganie. Nie znalazłem nigdzie książki w wydaniu papierowym. Książki z seri Sam Naprawiam …

• 2 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez PASCAL5,

Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez hakul,

Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, cz…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Boniek0406,

Witam, mam taki problem. Posiadam Audi Q5 od czasu do czasu nie otwierają się drzwi z pilota. Z tylu nie otwierają się wcale. Nie wiem jak to rozwiązać

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  23. Witam. Proszę o pomoc, mam problem z moją Audi Q5 2008r. 2.0 TFSI CDNC 211km Automat. Po umyciu na włączonym silniku (ponieważ czujki zbliżeniowe klamki wariują) zapaliła mi się choinka TPMS ESP CHECK oraz aktywny tempomat przestał działać, jak trzeba będzie go zaprogramować to znowu ok. 1500zł w serwisie nie moje. Od razu można powiedzieć, że czujnik ABS lecz po podłączeniu VCDS nic nie pokazuje a nie chce oddawać to magików żeby wymieniali części których nie trzeba. Po usunięciu błędy zgasły, silnik po odpaleniu zaczął nierówno pracować aż zgasł po przejechaniu kilu metrów pojawiły się te same kontrolki, błędy a silnik zaczął równo pracować. …

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez rafal102,

Witam. Posiadam audi Q5 lecz poszukaniu informacji nie mogę znaleźć instrukcji do owego sterowania radiem. Może ktoś podpowie co to za model ??

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Kudlaczek,

Cześć klubowicze proszę o pomoc mam Q5 2L STRONIC 190KM 2014 rok , auto ma 110 tys km , teraz po drugiej wymianie oleju w skrzyni auto czasami strasznie szarpie , problem jest taki że nie zawsze , jezdzi 3 dni ok a na czwarty zaczyna szarpać dosyć mocno. , nadmieniam ze pierwszą wymianę oleju robiłem przy przebiegu 60 tys km zgodnie z instrukcja. Olej wymienony razem z filtrami i jest zrobiona adaptacja skrzyni. Czy ktoś z Was też miał taki problem?

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.