Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam. Jak w temacie. Czy ktoś może posiada instalacje gazową i może się wypowiedzieć. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie dotyczące kata, chciałem zrobić cały przelot w audi q5 2.0tfsi 211km, wywalić wszystkie puchy + wyciąć kata. Mechanik odradzał mi ponieważ stwierdził że będą mi wyskakiwały błędy i może "coś" się popsuć. Pytanie do Was, co o tym sądzicie? Czy spokojnie mogę robić cały przelot czy kata zostawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z Pdc, vcds nie chce się połączyć z modułem , podejrzewam ze padł moduł czy ktoś wie gdzie on się znajduje ??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze proszę o pomoc mam Q5 2L STRONIC 190KM 2014 rok , auto ma 110 tys km , teraz po drugiej wymianie oleju w skrzyni auto czasami strasznie szarpie , problem jest taki że nie zawsze , jezdzi 3 dni ok a na czwarty zaczyna szarpać dosyć mocno. , nadmieniam ze pierwszą wymianę oleju robiłem przy przebiegu 60 tys km zgodnie z instrukcja. Olej wymienony razem z filtrami i jest zrobiona adaptacja skrzyni. Czy ktoś z Was też miał taki problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Sprawa dotyczy auta Audi Q5 8r FL. Słyszę pewne dźwięki z lewego przedniego koła ewentualnie z lewej część zawieszenia . Bardzo rzadko ale jednak słychać jest po lewej stronie takie skrobniecie , zkrzypniecie trudno to opisać takie dźwięczny, sprężysty dzwięk trwa to dosłownie sekundę , dwie jakby metal o metal potarł się . Pojawia się to bardzo rzadko ale nie ma żadnej powtarzalności może się pojawić przy ruszaniu przy hamowaniu i tak samo przy jeździe po łukach np ronda itp. Natomiast nigdy się nie zdarzyło żeby było coś słychać na nierównościach lub przy płynnej jeździe. Nie dawno był przegląd i wszytko ok auto ładnie się prowadzi bez względu na pr…
-
- 9 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Kupiłem nie dawno Q5 z2009 roku. Fajne autko , ale na dziurawej drodze zaczęło coś stukać. Sprawdzajac zawieszenie okazało się ze mam pękniętą zwrotnicę. Może ktoś ma do sprzedania, albo zna jakiś szrot z takimi rzeczami?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was się orientuje co to za funkcja tych 3 guzików? Od szyberdachu to chyba nie jest?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak zlikwidować parowanie i skraplanie pary przedniego reflektora po prawej stronie w Q5 2014r
-
- 3 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś wiedzę w temacie zamulonej nagrzewnicy w Q5. W poprzednim sezonie ogrzewanie działało bez najmniejszego problemu z pełną wydajnością, teraz po okresie letnim nie używania nagrzewnica jest kompletnie zablokowana, nie ma w niej żadnej cyrkulacji, dodatkowa pompka elektryczna została wymieniona ale niczego to nie dało, układ chłodzenia wypłukany dwukrotnie Prestonem - wyleciało dużo szlamu ale ogrzewanie nadal nie działa, temperatura silnika stoi na 90 jak u młodego i nigdy nie było z tym problemu. Podobno w tym modelu wyjęcie nagrzewnicy wymaga demontażu deski a tego chciałbym uniknąć, zastanawiam się nad wyłonieniem przyłączy nagrzewnicy na ścianie grodziowej…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam szukam informacji o silniku 2.0 benzyna 162kw . Samochód sprowadzony z USA. Może ktoś taki posiada?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc
-
- 13 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem i pewnie nie tylko ja z pływająca temperatura mój silnik to caha 2.0 mimo wymiany 2 termostatów możecie coś poradzić bo dziś słyszałem że są trzy ale nie wiem czy to prawda i gdzie jest czekam na jakieś info i dziękuje.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zresetować komunikat ciśnienia w oponach, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-