Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?
-
- 0 odpowiedzi
- 412 wyświetleń
-
-
Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 620 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam szukam odpowiedzi do czego potrzebny jest kod z zawieszki 10 cyfrowy (którego nie przekazał mi sprzedający? wie ktoś coś
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Wszystkich serdecznie. Rozglądam się właśnie za Q5ką i znalazłem w roczniku 2017 z przebiegiem 61 tys. km jeżdżone w leasingu. To chyba jest pierwszy rok tego rocznika. Dodatkowo miała małe zdarzenia drogowe wyceniane na 7-10k pln zgodnie z raportem z serwisu bez wystrzałów poduszek i pękania szyb. Auto jest w Autoryzowanym Salonie Audi. Poczytałem chwilkę o salonie, poczytałem chwilkę o modelu samochodu no i teraz mam zagwozdkę co robić, a pytań pojawiło się dużo, oto kilka z nich: 1. Czy brać auto po zdarzeniach drogowych zważywszy, że wszystko było wymieniane w ASO na oryginalne części? 2. Czy brać w Autoryzowanym Saonie, a może jednak od osoby pr…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy jest jakaś sensowna opcja dorobienia drugiego kluczyka do Q5 USA czy zostaje tylko ASO? Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 545 wyświetleń
-
-
Witam Panowie....co ile kilometrów nalezy wymienic olej w dyferencjale tylnim oraz rozdzielni skrzyni 0CL,chodzi mi o napędy ,nie o skrzynie biegów mechatroniki i przekładnie...pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktos instrukcję MMI do Q5 z 2017r
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?
-
-
- 1 odpowiedź
- 749 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Jestem na etapie zakupu q5. I wpadła mi w oko fajna sztuka, tylko ma skrzynie manualną. I stąd moje pytanie. czy warto kupować manualną Czy szukać automatu?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy jest ktoś kto potrafi przeprowadzić konwersję q5 rocznik 2024 z USA na Europę
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Zapala mi się taka kontrolka podczas odpalania auta i gaśnie po chwili wcześniej tego nie mialem zrobiło mi się to jak odpiąłem kostkę od świateł wiecie jak się tego pozbyć
-
- 0 odpowiedzi
- 631 wyświetleń
-
-
Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej z mam q5 2021 premium plus z usa. Czasami pokazuje się kontrolka nie zapiętych pasów podczas jazdy. Tak jakby auto wykrywało że siedzie pasażer z boku. Pokazuje się też passenger air bag on w tym czasie. Może ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 513 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Ktoś kojarzy co w tym miejscu powinno być podpięte ? Zerwana wiązka z prawej strony powyżej klaksonu a poniżej reflektora ? Radar prawy ? Ktoś ma schemat kolorów i zdjęcie wtyczki ?
-
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poszukuję lewy tylny radar asystent pasa ruchu slave - 80A907590c z uchwytem 80a907907c Prawy posiadam pokazany na zdjęciu. Czy można zamontować o innym numerze np. 4m0907590c.
-
- 0 odpowiedzi
- 673 wyświetleń
-
-
Witam , Od ponad pół roku jestem posiadaczem Adui Audi Q5 drugiej generacji 2.0 TDI 190 km , auto samo w sobie sprawuję się świetnie lecz ma bardzo mało elastyczny silnik . Z racji ,że jest na gwarancji chce wrzucić do niej box chiptuning dowiadywałem się w kilku firmach zajmujących się tym tematem . Na początku każdy proponuję program ale ,że jest na gwarancji to musi być box . Ponoć z tego silnika dużo się już nie da wyciągnąć i realnie 20-30 km i 30-40 nm . Zastawiam się czy przyniesie to jakiś efakt dla tego samochodu ? ktoś może z was robił takie modyfikacje w tym modelu ?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-