Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Od niedawna zaobserwowałem dziwne wibracje, drgania na kierownicy jak by zrywanie przyczepności przy zawracaniu (prawie maksymalny skręt) i to z niedużą prędkością. I to na oponach letnich jak i zimowych na których jeżdżę drugi sezon przy czym wcześniej tego problemu nie było.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich ! Chciałbym poznać opinie użytkowników Audi Q5 FY z motorem 2.0 TFSI 2017-2019 jaki olej którego producenta zalewacie do swoich aut ;-) Z góry dzięki . Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam odpowiedzi do czego potrzebny jest kod z zawieszki 10 cyfrowy (którego nie przekazał mi sprzedający? wie ktoś coś
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie poszukuję instrukcji obsługi w języku polskim do Audi Q5 II jeżeli ktoś posiada to bardzo proszę o udostępnienie z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej! Mój pojazd to 2021 Audi Q5 e (plug-in hybrid). Gwarancja producenta wygasła w marcu tego roku, nadchodzi przegląd 60k km i zastanawiam się, czy robić go w ASO - z tym, że ASO twierdzi, że nie wymienią mi filtra oleju w automatycznej skrzyni DSG. Czy to jest normalne? Inny serwis (nie ASO) wraz z wyceną podał, że przy wymianie oleju w skrzyni filtr i uszczelki również powinien być wymieniony. ASO twierdzi, że filtr wymieniają tylko i wyłącznie przy demontażu skrzyni… WTF? Ktoś się na tym zna bardziej i może podpowiedzieć, które podejście jest słuszne?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam to moje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów. Podczas gdy podjeżdżam do świateł, skrzyżowania puszczam gaz i w 95 % skrzynia z biegiem czasu gdy dojeżdżam do świateł schodzi z każdego biegu . Jednak czasem jest tak , że wrzuci na luz czyli D na wyświetlaczu. Czy wtedy nie następuje smarowanie i może się uszkodzić skrzynia? Tryb jazdy dynamiczny. Ogólnie mam takie wrażenie po tygodniu jazdy automatem , że skłania on do łagodniejszej jazdy. Za to wygoda i przyjemność jazdy mega .
-
- 7 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Jakiś przepis na update navigacji dla firmaware EU 3G - Audi Q5
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem Q5 z końcówki 2017 i jakże moje zdziwienie było (nie patrzyłem na tak trywialne rzeczy jak schowek w podłokietniku ) jak po powrocie do domu patrzę a tu w podłokietniku mam AUX i USB charge only. Myślę sobie co jest, a gdzie drugie USB , trochę szperania po necie i w Q5 drugie powinno być przed touchpadem koło guzika START/STOP - a u mnie brak tego. Teraz pytanie: jak mogę dorobić się drugiego portu USB w opcji DATA, chciałbym podłączyć czy to AA czy Carplay. W schowku przed pasażerem mam tylko DVD, SIM i 2x SD. z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy może ktoś wie jaki hak holowniczy można zamontować do Audi Q5 TFSI e (hybryda plugin) 2020, albo wątek gdzieś na forum lub w necie gdzie jest to opisane ? Probowałem wyszukać ale porażka. Interesuje mnie najlepiej numer katalogowy OEM Audi lub Westfalii. Wiem, że była taka opcja możliwa już na etapie zamówienia pojazdu z fabryki ale jakioś nie potrafię odnaleźć numeru katalogowego a to co można znaleźć w sklepach internetowych (dedykowane do tego modelu) nie wyglądają na takie które by pasowały - lepiej mieć numer katalogowy. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…
-
- 11 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym posiadaczem audi a5/2.0 tfsi. 150 km ( mild hybryd) 2020 rok Potrzebuje porady odnośnie wymiany oleju . Wcześniejszy właściciel serwisował auto tylko w autoryzowanych serwisach audi . Serwis zalewał olej 0w20 oryginalny dedykowany VW . Autko ma nalatane 190 tysięcy . Wymieniać olej na gęstszy przy tym przebiegu czy zostać przy 0w20 , i jaki olej najlepiej zalać pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!!! Nowe autko q5, swiezy zakup, ale już mi się wiele rzeczy nie podoba.. Po pierwsze, stojąc w miejscu przestawiam z D na S to rzuca całym autem, dlaczego??, miałem Tiga z 2021 to nie było takiego zachowania, czy w audi to norma? Po drugie, wciskając gaz słyszę głuche stuknięcie gdzieś z tyłu pojazdu, czy to quatro?, i znowu - czy to norma?? W ogóle ten nowy model nie jest chyba udany, np. by utrzymać auto na hamulcu, to trzeba wcisnąć szybko dwa razy aż zaświeci się HOLD na wyświetlaczu.. To tak na początek, jak ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe kwestie to proszę i z góry dziękuję
-
-
- 12 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
- 3 obserwujących
-
-
Cześć, Czy jest jakaś sensowna opcja dorobienia drugiego kluczyka do Q5 USA czy zostaje tylko ASO? Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Audi Q5 rocznik 2023 - letnie koła mam 18", czy polecacie na zimę pozostać przy takich samych czy zakupić 17"?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
jak wymusić uruchomienie silnika spalinowego na postoju gdy aku hybrydy naladowany i chce ruszać wyłacznie na elektryku .........
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
hej może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie. Audi q5 2018r Mimo wolnej drogi prawy, przedni, środkowy czujnik zgłasza zbliżającą się przeszkodę. Sprawdzałem VCDS, błędów brak. Wymieniłem czujnik na nowy, niestety nic to nie zmieniło. Piszczy co jakiś czas sam z siebie. Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Jak go usprawnić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. dzieki pozdrawiam,Pawel
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę
-
- 4 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-