Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Rogal68,

Witam, po krótkim czasie użytkowania Q5 sprowadzonej z USA pojawił mi się taki komunikat. Proszę Was o pomoc!

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kotczarodziej,

Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego

3. Rozpoczęte przez ares,

Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Johny Koval,

Witam, czy może ktoś wie jaki hak holowniczy można zamontować do Audi Q5 TFSI e (hybryda plugin) 2020, albo wątek gdzieś na forum lub w necie gdzie jest to opisane ? Probowałem wyszukać ale porażka. Interesuje mnie najlepiej numer katalogowy OEM Audi lub Westfalii. Wiem, że była taka opcja możliwa już na etapie zamówienia pojazdu z fabryki ale jakioś nie potrafię odnaleźć numeru katalogowego a to co można znaleźć w sklepach internetowych (dedykowane do tego modelu) nie wyglądają na takie które by pasowały - lepiej mieć numer katalogowy. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witajcie, Jestem w posiadaniu Audi Q5 2021r, 2.0 tdi 204 km od prawie roku. To moje pierwsze Audi.Auto jest jeszcze na gwarancji. Podczas wymiany oleju - serwis poinformował mnie o konieczności wymiany kpl. hamulców przód i tył ( Pierwszy raz się spotkałem, że hamulce są do wymiany w tym samym czasie na obu osiach - no ale nie dyskutuje ) I tu rodzi się pytanie , czy warto montować oryginały , czy są jakieś lepsze, bądź bardziej optymalne rozwiązania zachowując odpowiednią jakość hamowania. Do tej pory nie narzekałem na hamulce - i chciałbym aby tak pozostało. Koszt oryginałów będzie blosko 7 tyś - więc postanowiłem zgłębić temat - bo domniemane korzyści s…

• 2 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez iwanow67,

Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??

8. witam... zastanawiam sie jakie ustawienia trzeba właczyć aby po wykorzystaniu bateri auto nie wpadało w tryb żeglowania( tj. przy hamowaniu silnik sie wyłącza i przy dodaniu gazu silnik sie włancza. ( gdzie chłodzenie turbiny itd... i tak samo bateria sie kończy silnik zimny i na drodze ekpresowej wpada na kilka tyś obrotów)

• 0 odpowiedzi
    • 542 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez MarBob80,

Witam serdecznie poszukuję instrukcji obsługi w języku polskim do Audi Q5 II jeżeli ktoś posiada to bardzo proszę o udostępnienie z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  10. Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?

• 4 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  11. Witam. Jak w temacie. Od okolo miesiaca jezdze Q5 2.0 TFSI e 299 KM. Zauwazam ze Auto najpierw do zera zuzywa baterie, Gdy juz to zrobi zmienia na silnik spalinowy, i sporadycznie przy nizszych predkosciach wylacza go. Jaki tryb ustawic zeby auto ciagle jechalo z moca tych 299KM? Raz mialem przypadek ze chcialem szybko wyprzedzic pojazd pedal gazu jak gdyby zatrzymal sie w polowie odpalil silnik spalinowy i dopiero odblokowal pedal gazu i przyspieszyl Na szczescie nic sie nie stalo ale przy jakims dynamicznym wyprzedzaniu uwazam to za niebezpieczny zabieg. Chce rowniez jezdzic tak aby bateria wytrzymala jak najdluzej. Z tego co wyczytalem to nie powinno sie…

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Chciałbym poznać opinie użytkowników Audi Q5 FY z motorem 2.0 TFSI 2017-2019 jaki olej którego producenta zalewacie do swoich aut ;-) Z góry dzięki . Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez godski,

Jak w temacie. Chciałbym zrobić wyłączenie świateł na postoju przy włączonym silniku i kilka innych rzeczy.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Przymierzam się do pierwszego odświeżenia auta po tym jak zawitało do Mnie z USA : Audi Q5 z 2018 2.0 tfsi 252km , 75kkm , wymiana oleju w silniku+ filtry oraz olej w skrzyni biegów. Według ASO powinienem zastosować olej o normie : - Longlife 0W30 504.00/507.00 o numerze katalogowym GS 555 45M 4 EUR Czy ktoś z obecnych na forum wymieniał na ten olej o tej klasie lepkości czy zastosował innego producenta np Ravenol , Motul Millers , bo zapewne ASO zalewa Castrola - nie znam opinii na temat obecnego Castrola Potrzebuje informacji od ludzi którzy jeżdzą na danym oleju na co dzień , a nie autami głownie przygotowanymi d…

15. Rozpoczęte przez Bartek108,

Witam, jaki olej oraz o jakiej lepkości polecacie do Audi Q5 40 tdi 204 km, 2020 rok, 116 tys km przebiegu ? Dotychczas wymieniany co 30 tys km w ASO Audi ( poprzedni właściciel). Zmieniam interwał na co 12-15 tys km. Audi podaje 0W-30 i to jest chyba Castrol... Drugie pytanie: Czy warto robić płukankę oraz lać jakiś dodatek do oleju np. Ceramizer, Ceratec lub dodatki BG które polecają w ASO? Silnik bierze ok 0,5 l na 5000 km więc chyba rewelacja. Pytanie czy po płukance nie zacznie brać więcej...? Myślałem o marce RAVENOL + dodatek Ceramizer lub Ceratec z LM. Piszcie jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Wielkie dzięki! Bartek

• 0 odpowiedzi
    • 600 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez SKALD79,

witam, moze ktos podac jaki olej stosowac do rozdzieli quttro ultra oraz do dylnego mostu,w Q5 z 2021 2,0 TFSI....

18. Rozpoczęte przez mitet,

Chiński klon HEX V2 VCDS a dołączona polska wersja językowa z danymi polskiego producenta. Pytanie - polska wersja językowa to też klon ? czy pozostać przy wersji angielskiej ?(która też wygląda na niekoniecznie legalną)

• 1 odpowiedź
    • 380 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez dren,

Witam wszystkich, zmieniłem samochód na nowszy model z 2019r i niestety stary kabelek już nie działa, kupiłem nowy Audi q5 2019r i niestety pomimo zapewnień sprzedającego nic nie mogę nim zrobić. Wprawdzie łączy się z poszczególnymi modułami ale pisze, że auto nie jest obsługiwane. Czy ktoś tu łączył się z samochodami po 2019 roku? czy ktoś może polecić jakiś niedrogi kabelek dla amatora? Widzę sporo kabelków na ali... po ok. 400zł ale obawiam się, że i one mogą nie obsługiwać mojego samochodu. chciałem trochę się pobawić i wyłączyć start-stop i włączyć dźwięk sygnału przy zamykaniu samochodu

• 2 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Michu76,

Witam ma ktoś rozpiskę jak zakodować domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu bo są filmiki ale dla innych modeli

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez greg119,

Czy ma.ktos kody do audi q5 2018 chciałbym uruchomić.opcje bo jest biedna

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Cześć, zastanawiam się nad letnimi kołami . Obecnie posiadam 235/55/19 opony zimowe. Podczas jazdy czuję się jakby był balon conajmniej 60 i nie jest to dla mnie komfortowe. Chcą kupić drugą parę felg, żeby buciki były dostosowane do sezonu i przyjemnej jazdy. Zastanawiam się nad 255/45/20 ewentualnie 255/50/20. Pytanie do użutkowników, jak na takim profilu zachowuje się auto i jakie są odczucia na nierównościach, bo o estetyce nie wspomnę. Czy może pozostać na 19. ? Pozdrawiam OOOO

24. Rozpoczęte przez tommy0000,

Witam, Audi Q5 rocznik 2023 - letnie koła mam 18", czy polecacie na zimę pozostać przy takich samych czy zakupić 17"?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.