Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?
-
- 4 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , w moim q5 przestało z dnia na dzień działać otwieranie i zamykanie klapy bagażnika gestem nogi pod zderzakiem. Wcześniej zdarzało się że nie chciał załapać i kilka razy musiałem machnąć żeby się otworzyła ale teraz już jest zero reakcji . Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelkie info co można z tym zrobić
-
- 12 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?
-
- 0 odpowiedzi
- 500 wyświetleń
-
-
Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.
-
- 1 odpowiedź
- 750 wyświetleń
-
-
Witam jakie sofy macie wgrane w swoją nawigacje proszę pisać jaki soft i czy Europa czy USA . Dlatego pytam bo mi taki bład wyskoczył jednostka została wymieniona USA na Europę
-
- 22 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam do kupienia Audi Q5 z silnikiem hybrydowym 55 TFSI e. Problem samochodu polega na tym ze przy duzym obciazeniu sie dlawi, np podczas przyspieszania gwaltownego. Wlasciciel powiedzial ze Serwis audi stwierdzil ze trzeba wymienic olej w skrzyni rozdzielajacej naped na wszystkie kola albo w sprzegle. Auto jest z zagranicy wiec nie wiem tez czy aby dobrze przetluamczylem podzespoly. Jak uwazacie czy wymiana oleju powinna pomoc? Twierdzi tez ze na liczniku nie wyswietlaja sie zadne kontrolki. Czy moga to byc inne usterki? np zwiazane z tym ze auto jest hybrydowe? Pytam bo nie wiem czego sie spodziewac a przedewszystkim ile bedzie kosztowala naprawa. Auto ma przejecha…
-
- 0 odpowiedzi
- 830 wyświetleń
-
-
Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witajcie, poszukuję rady co do doboru opon. Sprawa dotyczy Q5 TFSIe rok 2020 na kołach 20 cali. Chciałbym założyć na felgi 20 cali opony całosezonowe. Mieszkam w części kraju gdzie zimą mamy około 6 dni ze śniegiem, nie jeżdżę w góry i raczej na moich drogach śnieg nie leży. Poszukując opon całorocznych w rozmiarze 255/45 R 20 na tknąłem się na dylemat. Opony całoroczne z homologacją Audi (ale bez znaczka śnieżynki 3PMSF) czy też opony bez homologacji Audi ale przetestowane przez np. ADAC w warunkach śniegowych (ze znaczkiem śnieżynki 3PMSF)? Które wybrać? Opony z homologacją jakie znalazłem to Pirelli Scorpion Verde All Season ale bez śnieżynki, innych nie znalazłem…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma ktoś rozpiskę jak zakodować domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu bo są filmiki ale dla innych modeli
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy spotkaliście się z problemem z zasilaniem kamerki poprzez port usb-c w nowej Q5? U mnie niestety są z tym problemy, początkowo musiałem kupić przejściówki, by kamerka w ogóle zadziałała, zaczerpnąłem w tym zakresie wiedzy od użytkowników Skody Kodiaq. Teraz mam problem polegający na tym, że kamerka włącza się na ok. 3 sekundy, po czym gaśnie i znowu się uruchamia na 3 sekundy i tak w koło. Serwis tego nie kuma. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?
-
- 0 odpowiedzi
- 404 wyświetleń
-
-
Witajcie. Czy może ktoś podpowiedzieć, jak sprawdzić jaki rodzaj karty sim mam w swoim aucie? Pytanie dotyczy Q5 S-line 2021 sprowadzonego z US.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie czy orientuje się ktoś czy można doposażyc audi Q5 w elektryczne otwieranie i domykanie klapy bagażnika.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam około 80 tys przebiegu. Auto ma 7 lat. Niestety ze względu chyba na przewagę dzięki technice .. chłodnica rozszczelniła się. No więc wymiana. Ostatni raz wymieniałem chłodnicę w BMW e39 z 1997 roku ale miał wtedy 20 lat i niewiadomy przebieg. Postanowiłem zrobić to sam. Po godzinie już żałowałem decyzji. Nie jestem mechanikiem. Lubię grzebać ale wymiana chłodnicy w Audi to jakaś paranoja! Co za idiota to zaprojektował? Moim zdaniem rozszczelnienie chłodnicy w miejscu łączenia czarnego plastiku z aluminium to tylko kwestia czasu. Jak można z jednej strony na plastiku powiesić wentylatory a z drugiej strony chłodnice klimy, żaluzje, no i intercooler. To wszystko waży i…
-
- 2 odpowiedzi
- 828 wyświetleń
-
-
Witam zakupilem swoje q5 sprowadzone z kanady z uszkodzeniem (peknieciem) tego przezroczystego plastiku ktory oslania zegary licznika. Pytanie jak to naprawic zeby nie wpieprzyc sie za przeproszeniem w niepotrzebne koszta. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 340 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Kupiłem Q5 w wersji z placu, ale okazało się, że mimo wysokiej wersji wyposażenia, brakuje regulacji podłokietnika. Zauważyłem to od razu przy pierwszych oględzinach, ale pomyślałem, że to drobiazg, który łatwo i niedrogo da się dołożyć. Niestety, rzeczywistość szybko zweryfikowała ten pomysł. Części z ASO wycenili na około 2200 zł, a robocizna wymagałaby rozebrania całego tunelu środkowego – koszt i czas są więc spore. Nie poddałem się i szukałem dalej, aż znalazłem rozwiązanie, które pozwala na prosty, beznarzędziowy montaż i dodaje dokładnie te same opcje regulacji, co pakiet fabryczny. https://matkits.pl/
-
-
- 9 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Zakupiłem Q5 z końcówki 2017 i jakże moje zdziwienie było (nie patrzyłem na tak trywialne rzeczy jak schowek w podłokietniku ) jak po powrocie do domu patrzę a tu w podłokietniku mam AUX i USB charge only. Myślę sobie co jest, a gdzie drugie USB , trochę szperania po necie i w Q5 drugie powinno być przed touchpadem koło guzika START/STOP - a u mnie brak tego. Teraz pytanie: jak mogę dorobić się drugiego portu USB w opcji DATA, chciałbym podłączyć czy to AA czy Carplay. W schowku przed pasażerem mam tylko DVD, SIM i 2x SD. z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od ok 1000 km słychać i czuć metaliczne jakby przekakiwanie biegu. Tak pomiędzy 3 i 4. Nic nie szarpie. Ktoś coś miał lub wie o co chodzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w sprawie schematu tylnych swiateł Audi Q5 FY klapa oraz zderzak, nie działa także radar. Chcę sprawdzić wiązkę i nie znam pinologi. Proszę tez o pomoc w sprawie drzwi nie moge ich otworzyć z zewnątrz oraz wewnątrz prawa strona przód i tył. Pozdrawiam Robert P.S. Jeśli ogę komuś pomóc VCDS-em na terenie Radomia służę pomocą.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-