Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez SKALD79,

Od jakigoś już czasu zauwazyłęm głośna prace spręzarki oraz niemiły zapach w kabinie,i tu moje pytanie czy może być to objawą małej zawartości czynnika r1234yf?

2. Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?

• 4 odpowiedzi
    • 883 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Seb78,

Hej z mam q5 2021 premium plus z usa. Czasami pokazuje się kontrolka nie zapiętych pasów podczas jazdy. Tak jakby auto wykrywało że siedzie pasażer z boku. Pokazuje się też passenger air bag on w tym czasie. Może ktoś przerabiał ten temat?

4. Rozpoczęte przez Michu76,

Zapala mi się taka kontrolka podczas odpalania auta i gaśnie po chwili wcześniej tego nie mialem zrobiło mi się to jak odpiąłem kostkę od świateł wiecie jak się tego pozbyć

• 0 odpowiedzi
    • 631 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Oświęcimka Paweł,

Witam, czy jest ktoś kto potrafi przeprowadzić konwersję q5 rocznik 2024 z USA na Europę

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez leviss,

Witam koledzy ktory bezpiecznik lub co to moze byc nie swieca mi przy otwieraniu bagażnika lampki led te podłużne po lewej i prawej strony w środku bagażnika.nie mogę znależć ktory to bezpiecznik i co może też być przyczyna audi q5 tfsi rocznik 2018 .serdeczne dzieki za pomoc

• 7 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś mógłby z technicznego punktu widzenia napisać jaki jest sens zakładania łańcuchów na tylną oś przy Quatro. Bmw przy Xdrive też zaleca na tylną ale tam napęd jest chyba odwrotny niż w Audi.

• 0 odpowiedzi
    • 425 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

ma ktos instrukcję MMI do Q5 z 2017r

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez PIOTR08,

Witam, nie mogę doprosić się o instrukcję obsługi po polsku do audi q5 po 2017 roku. Może by ktoś podesłał jakiś link, lub gdzie mogę ściągnąc ? Z góry dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez reniu12,

Witam jakie sofy macie wgrane w swoją nawigacje proszę pisać jaki soft i czy Europa czy USA . Dlatego pytam bo mi taki bład wyskoczył jednostka została wymieniona USA na Europę

11. Rozpoczęte przez Darekb202,

Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.

• 0 odpowiedzi
    • 545 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Mateusz-J,

Cześć, Zakupiłem właśnie Q5 45TFSI z 2019 roku, ale brakuje mi w konfiguracji kilku opcji, i pytanie czy ktoś robił takie przeróbki/doposażenia: - jest odpalanie bezkluczykowe ale nie ma bezkluczykowego otwierania drzwi, da radę to zrobić? - są czujniki parkowania przód i tył ale bez kamery i pytanie czy pod ten system MMI da radę dołożyć kamerę? - klimatyzacja jest manualna. Jak bym chciał dołożyć climatronic to wystarczy panel przedni zmienić czy więcej "zabawy". - przy tych panelach widziałem też że jest opcja podgrzewanych foteli, i czy jest opcja też dołożenia mat i zakodowania tej opcji?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę

• 4 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…

• 5 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Felt,

Witam. Mam mały problem z napędem quattro, a dokładniej z kodowaniem i nastawami podstawowymi. Wprowadziłem poprawne kodowanie, sterownik przyjął kodowanie ale cały czas występuje błąd o niepoprawnym kodowaniu. Kodowanie jest prawidłowe bo wprowadziłem takie jakie było. Czy ma ktoś jakieś propozycje co zrobić w tym temacie? Próbuje zrobić nastawy podstawowe ale nie mogę tego wykonać bo warunki do wykonania nie zostały osiągnięte. Jakieś pomysły?

17. Rozpoczęte przez tomdem,

Witam serdecznie , w moim q5 przestało z dnia na dzień działać otwieranie i zamykanie klapy bagażnika gestem nogi pod zderzakiem. Wcześniej zdarzało się że nie chciał załapać i kilka razy musiałem machnąć żeby się otworzyła ale teraz już jest zero reakcji . Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelkie info co można z tym zrobić

• 12 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez jaro1370,

Jak wpisuje literę np Z czy inną to na ekranie jest ona przedzielona przez środek w pionie Z podzielone na dwie części i system nie wie co to za litera i palcem nie można nic wpisać poprawnie.Czy trzeba wyczyścić touchpad od środka żeby działał poprawnie? Audi Q5 z 2019 roku Cytuj Reklama

• 0 odpowiedzi
    • 367 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Ojciec,

Witam Wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc na wstępie przepraszam jeśli moje pytania będą mało merytoryczne. Mianowicie zamierzam w tym roku zakupić nowe auto. Pod uwagę biorę marki Audi, Mercedes, Volvo, Lexus z silnikiem benzynowym. Ostatnio zainteresowały mnie informacje na temat nowego modelu Audi Q5. Czy moglibyście mi szanowni koledzy lub koleżanki udzielić informacji na temat użytkowania tego auta? Na stronach internetowych jest napisane że Audi Q5 największe problemy miały z silnikami 2 litrowymi TFSI. Podobno po roku 20212 problem został częściowo wyeliminowany ale nie do końca. Również zwracano uwagę na problemy z automatyczną sk…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez PAWCIOZA,

Witam!!!! Nowe autko q5, swiezy zakup, ale już mi się wiele rzeczy nie podoba.. Po pierwsze, stojąc w miejscu przestawiam z D na S to rzuca całym autem, dlaczego??, miałem Tiga z 2021 to nie było takiego zachowania, czy w audi to norma? Po drugie, wciskając gaz słyszę głuche stuknięcie gdzieś z tyłu pojazdu, czy to quatro?, i znowu - czy to norma?? W ogóle ten nowy model nie jest chyba udany, np. by utrzymać auto na hamulcu, to trzeba wcisnąć szybko dwa razy aż zaświeci się HOLD na wyświetlaczu.. To tak na początek, jak ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe kwestie to proszę i z góry dziękuję

21. Rozpoczęte przez wojtek85,

Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

23. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-

24. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam pytanie ile wchodzi tam oleju - rocznik 2018 ? Zlałem 810-830 ml ale wlałem ponad 900 może tak 940 i nie przelało się przez korek wlewowy. Trochę z litra mi się porozlewało, trochę zostało w strzykawce - nieszczelna choć nowa… chińszczyzna

25. Rozpoczęte przez MarekU,

Dzień dobry Mój przypadek dotyczy dostawy Audi Q5 Sportback - zamówiony 30.12.2024 r - umowy termin odbioru - najpóźniej do 31.05.2025 r . Samochód od 23.06.2025 r jest rozładowany w Emdem . Sprzedawca pisemnie deklarował , że samochód będzie w salonie do końca czerwca br. Aktualne informacje od sprzedawcy - nie może zadeklarować żadnego terminu odbioru - wg jego informacji niektóre samochody są w Emdem już 3 miesiące a niektóre są transportowane do Poznania po kilku dniach od rozładunku . Czeski film . Sytuacja jest mocno irytująca . Napisałem skargę do importera oraz salonu i czekam dalej . Może jakieś sugestie - co dalej robić oprócz czekania ?

• 0 odpowiedzi
    • 464 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.