Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Bartek108,

Witam, jaki olej oraz o jakiej lepkości polecacie do Audi Q5 40 tdi 204 km, 2020 rok, 116 tys km przebiegu ? Dotychczas wymieniany co 30 tys km w ASO Audi ( poprzedni właściciel). Zmieniam interwał na co 12-15 tys km. Audi podaje 0W-30 i to jest chyba Castrol... Drugie pytanie: Czy warto robić płukankę oraz lać jakiś dodatek do oleju np. Ceramizer, Ceratec lub dodatki BG które polecają w ASO? Silnik bierze ok 0,5 l na 5000 km więc chyba rewelacja. Pytanie czy po płukance nie zacznie brać więcej...? Myślałem o marce RAVENOL + dodatek Ceramizer lub Ceratec z LM. Piszcie jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Wielkie dzięki! Bartek

• 0 odpowiedzi
    • 600 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Cześć, zastanawiam się nad letnimi kołami . Obecnie posiadam 235/55/19 opony zimowe. Podczas jazdy czuję się jakby był balon conajmniej 60 i nie jest to dla mnie komfortowe. Chcą kupić drugą parę felg, żeby buciki były dostosowane do sezonu i przyjemnej jazdy. Zastanawiam się nad 255/45/20 ewentualnie 255/50/20. Pytanie do użutkowników, jak na takim profilu zachowuje się auto i jakie są odczucia na nierównościach, bo o estetyce nie wspomnę. Czy może pozostać na 19. ? Pozdrawiam OOOO

3. Rozpoczęte przez Rogal68,

Witam, po krótkim czasie użytkowania Q5 sprowadzonej z USA pojawił mi się taki komunikat. Proszę Was o pomoc!

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Adikovi,

Witajcie, sprowadziłem Q5 z USA, okazuje się, że mam z tyłu żółte kierunki i migają czerwone stopy, czy da radę programowo wyłączyć czerwone stopy, czy jednak będzie trzeba rozbierać lampy? VID-20251011-WA0002.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 410 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…

• 5 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  6. Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?

• 4 odpowiedzi
    • 883 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez ArturRunner,

Witajcie, niestety kupując nowe Q5 2025 wybierając dodatkowe pakiety nie zauważyłem że nie ma w nich systemu nadzoru martwego pola, mój błąd, a chciałem coś takiego, jeszcze nie pytałem w serwisie ale jak myślicie, czy można coś takiego dodać ? z góry dzięki za odpowiedzi

8. Rozpoczęte przez SKALD79,

Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92. w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?

9. Rozpoczęte przez Adikovi,

Witajcie, czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć który bezpiecznik odpowiada za tylną lampę w zderzaku, kupiłem nową i żadne światła nie działają. Audi q5 fy 2018 rok

• 0 odpowiedzi
    • 292 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez audi135,

Cześć! Kupiłem wcześniej skonfigurowane już Q52025 ze sportowymi fortelami skórzanymi. Niestety skóra jest trudniejsza i mniej przyjemna w eksploatacji niż materiał/alkantara. Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania np. estetycznych pokrowców wykonanych z mikrofibry-alkantary. Czy poleci ktoś coś gotowego do kupienia lub firmę która mogłaby uszyć taki à la pokrowiec lub nakładkę na samo siedzisko, tak by wnętrze nie straciło na wyglądzie. Załączam zdjęcie, o które fotele chodzi. Pozdrawiam

11. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Adikovi,

Czy Europejska wersja tylnej lampy w zderzak będzie funkcjonowała bez przeróbek w wersji Q5 z USA? Auto z 2018 toku

• 0 odpowiedzi
    • 242 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mirefire,

Witam.... Wyswietlił mi sie komunikat (przez audi connect) o akcji serwisowej 93AA, dotyczy prawdopodobnie coś... z akumulatorem i napędem elektrycznym, wie ktoś może coś wiecej na ten temat?

• 2 odpowiedzi
    • 646 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Thomasx,

Cześć mam Q5 z 2018 z kanady i oczywiście menu usa i france i pytanie moje czy istnieje mozliwość przekodowania za pomoca karty na polskie menu z obsluga glosowa ?

15. Rozpoczęte przez SKALD79,

Czy te silniki maja jakoś wade olejową,gdzies słyszałem ze należy podniesc cisnienie pompy oleju..... i jakim olejem zalewacie silnik 0W-20 jak podaje producent czy tez moze byc inny np. 5w-30???

16. Rozpoczęte przez mateo88,

Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać

17. Rozpoczęte przez mitet,

Chiński klon HEX V2 VCDS a dołączona polska wersja językowa z danymi polskiego producenta. Pytanie - polska wersja językowa to też klon ? czy pozostać przy wersji angielskiej ?(która też wygląda na niekoniecznie legalną)

• 1 odpowiedź
    • 380 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez AntonioBanderas,

Witam. Czy można samemu robić aktualizację map np ze strony mib-helper po konwersji USA-PL ?

• 0 odpowiedzi
    • 350 wyświetleń
  19. Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam

20. Rozpoczęte przez iwanow67,

Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Marek3003,

Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?

22. Rozpoczęte przez Marek3003,

W filmach na YouTubie „AUTO DYŻUR by EKG” zaintrygowało mnie, że wymieniając filtr oleju nie dostajemy małych gumek z zaworu na dole. One są bardzo ważne dla utrzymania ciśnienia oleju bo gdy nie trzymają to cały olej zamiast do magistrali może być pompowany do miski na dół. Ja ma filtr nakładany na taką rurkę z plastiku ale tą dolną część można wyjąć z podstawy filtra. Tam jest zaworek i dwie uszczelki. Uszczelek nie można kupić tylko całą rurkę tylko Aso ale Inter cars załatwił mi na drugi dzień bez problemu za 50,-. I teraz moje zdziwienie …. Moja rurka była z 2017 roku czyli nigdy nie wymieniana. Do tego jak zawsze wyjmowałem filtr to tam było trochę oleju na dnie. Te…

• 1 odpowiedź
    • 380 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry mam pytanie czy znajdę kogoś kto się zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Audi Q5 2020

• 1 odpowiedź
    • 543 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez dren,

Witam wszystkich, zmieniłem samochód na nowszy model z 2019r i niestety stary kabelek już nie działa, kupiłem nowy Audi q5 2019r i niestety pomimo zapewnień sprzedającego nic nie mogę nim zrobić. Wprawdzie łączy się z poszczególnymi modułami ale pisze, że auto nie jest obsługiwane. Czy ktoś tu łączył się z samochodami po 2019 roku? czy ktoś może polecić jakiś niedrogi kabelek dla amatora? Widzę sporo kabelków na ali... po ok. 400zł ale obawiam się, że i one mogą nie obsługiwać mojego samochodu. chciałem trochę się pobawić i wyłączyć start-stop i włączyć dźwięk sygnału przy zamykaniu samochodu

• 2 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez damianmad,

Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.