Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, zmieniłem samochód na nowszy model z 2019r i niestety stary kabelek już nie działa, kupiłem nowy Audi q5 2019r i niestety pomimo zapewnień sprzedającego nic nie mogę nim zrobić. Wprawdzie łączy się z poszczególnymi modułami ale pisze, że auto nie jest obsługiwane. Czy ktoś tu łączył się z samochodami po 2019 roku? czy ktoś może polecić jakiś niedrogi kabelek dla amatora? Widzę sporo kabelków na ali... po ok. 400zł ale obawiam się, że i one mogą nie obsługiwać mojego samochodu. chciałem trochę się pobawić i wyłączyć start-stop i włączyć dźwięk sygnału przy zamykaniu samochodu
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Potrzebuje wymiary emblematów (4 pierścienie przód/tył) w audi Q5 FY sportback. Czekam na odbiór samochodu, a chciałbym zamówić emblematy przed odbiorem.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem na etapie zakupu q5. I wpadła mi w oko fajna sztuka, tylko ma skrzynie manualną. I stąd moje pytanie. czy warto kupować manualną Czy szukać automatu?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie jest bezpiecznik zasilania sterownika świec żarowych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 24,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy mała tablica , którą mam zamontowaną na oryginalnym mocowaniu audi z USA jak na zdjęciach, jest zgodna z prawem? Wg mnie tak, ale może ktoś wie dokładniej i ma doświadczenie. Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, będę wdzięczny za podpowiedź na co zwrócić uwagę podczas pierwszego przeglądu po 30tys km Audi Q5 Sportback?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w sprawie schematu tylnych swiateł Audi Q5 FY klapa oraz zderzak, nie działa także radar. Chcę sprawdzić wiązkę i nie znam pinologi. Proszę tez o pomoc w sprawie drzwi nie moge ich otworzyć z zewnątrz oraz wewnątrz prawa strona przód i tył. Pozdrawiam Robert P.S. Jeśli ogę komuś pomóc VCDS-em na terenie Radomia służę pomocą.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od ok 1000 km słychać i czuć metaliczne jakby przekakiwanie biegu. Tak pomiędzy 3 i 4. Nic nie szarpie. Ktoś coś miał lub wie o co chodzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?
-
- 4 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuję instrukcji obsługi po polsku do audi q5 2.0 tdi 190 km modelowo 2018 rok. Jakby ktoś miał jakieś namiary to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
musze kupić błotnik i drzwi ( 20 rok MMI jeszcze z joisticem ) czy są jakieś róznice w blacharce (liftu 80A ) bo w ogłoszeniach z uzywką jest rozroznienie dla roczników 17-20 lub 17-19 co moze sugerować ze była jakaś zmiana własnie w roku 2020 , nadto czy wersja sline tez moze jakoś wpływać na wykonczenie karoserii ......
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Q5 2020,hybr. po lądowaniu w rowie (jedynie uszkodzenia boczne - lewej strony ) - po kolizji zniknął prąd . Z innych aut znam wyłącznik bezwładnościowy w takich przypadkach a jak jest tu ktoś podpowie?
-
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zakupiłem właśnie Q5 45TFSI z 2019 roku, ale brakuje mi w konfiguracji kilku opcji, i pytanie czy ktoś robił takie przeróbki/doposażenia: - jest odpalanie bezkluczykowe ale nie ma bezkluczykowego otwierania drzwi, da radę to zrobić? - są czujniki parkowania przód i tył ale bez kamery i pytanie czy pod ten system MMI da radę dołożyć kamerę? - klimatyzacja jest manualna. Jak bym chciał dołożyć climatronic to wystarczy panel przedni zmienić czy więcej "zabawy". - przy tych panelach widziałem też że jest opcja podgrzewanych foteli, i czy jest opcja też dołożenia mat i zakodowania tej opcji?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam okazję zakupienia całych kół w dobrej cenie i świetnym stanie zdjęte z Audi A6 C7, OE 8.5" x 20" 5x112 ET 33. Wg wiedzy jaką uzyskałem do mojego modelu powianiem mieć dedykowane OE 8.0" x 20" 5x112 ET 39 czy da radę je jakoś założyć aby prowadzenie i wszystko inne było prawidłowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem Q5 z końcówki 2017 i jakże moje zdziwienie było (nie patrzyłem na tak trywialne rzeczy jak schowek w podłokietniku ) jak po powrocie do domu patrzę a tu w podłokietniku mam AUX i USB charge only. Myślę sobie co jest, a gdzie drugie USB , trochę szperania po necie i w Q5 drugie powinno być przed touchpadem koło guzika START/STOP - a u mnie brak tego. Teraz pytanie: jak mogę dorobić się drugiego portu USB w opcji DATA, chciałbym podłączyć czy to AA czy Carplay. W schowku przed pasażerem mam tylko DVD, SIM i 2x SD. z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy może ktoś wie jaki hak holowniczy można zamontować do Audi Q5 TFSI e (hybryda plugin) 2020, albo wątek gdzieś na forum lub w necie gdzie jest to opisane ? Probowałem wyszukać ale porażka. Interesuje mnie najlepiej numer katalogowy OEM Audi lub Westfalii. Wiem, że była taka opcja możliwa już na etapie zamówienia pojazdu z fabryki ale jakioś nie potrafię odnaleźć numeru katalogowego a to co można znaleźć w sklepach internetowych (dedykowane do tego modelu) nie wyglądają na takie które by pasowały - lepiej mieć numer katalogowy. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Jakiś przepis na update navigacji dla firmaware EU 3G - Audi Q5
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym jeszcze raz wrócić do tematu, który był podejmowany na forum - znalazłem trzy wątki. Niestety, były rozpatrywane starsze modele i żaden nie zakończył się rozwiązaniem tematu, uzyskaniem odpowiedzi na zadane pytania. Może forumowicze rozwiązali problemy i podzielą sie ta wiedzą ? Interesuje mnie przeróbka lub wymiana świateł tylnych w Audi Q5 2020 w wersji US na EU i kodowanie. Czy ktoś posiada wiedzę jak dokonać takich czynności (co jest wymagane), jakie narzędzie do kodowania i czy np. wymiana lamp na europejskie i kodowanie załatwi sprawę. No i tak najważniejsze jak je przekodować. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-