Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: quattro silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 75 KM…

• 0 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Jeżu,

Znalazłem na necie coś takiego: Ilość oleju potrzebna do wymiany łącznie z filtrem. Wlepka pochodzi z książki Sam naprawiam. Myślę, że użytkownikom B5 się przyda. Korekty ilościowe mile widziane...

• 0 odpowiedzi
    • 33,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A4/S4 B5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_S4_B5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 14 odpowiedzi
    • 62,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez szm3r,

Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licz…

• 2 odpowiedzi
    • 131,7 tys. wyświetleń
  5. Instrukcja kodowania fabrycznego radia Audi beta cc Czasami zdarza się, że fabryczne radio w naszym samochodzie rozkoduje się. Żeby zakodować radio ponownie należy: 1. Wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. 2. Wpisać kod dostarczony wraz z radiem. 3. Ponownie wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 22,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B5:

• 2 odpowiedzi
    • 733,8 tys. wyświetleń
  7. Witam wszystkich, to mój pierwszy post, także kłaniam się nisko. Panowie mam problem z turbiną. Zdarza się, że co jakiś czas (gdy mocniej depnę albo np przyspiesze pod spore wzniesienie) wyłącza się turbina - tzn zapewne przechodzi w tryb awaryjny. Samochod to a4 b5 1.9tdi 1z (1zetor) 90km 1998r. Zakupiłem kabelek - podłączyłem się i sprawdziłem błedy w vcds lite. Pokasowałem je i problem jakby ustąpił, ale po czasie znów podczas przyspieszenia na wzniesieniu turbina się wyłączyła no i muł straszliwy. Po ponownym odpaleniu problem ustąpił, no ale wiadomo, że to kwestia czasu kiedy się znowu pojawi. Wydaję mi się również, że wzrosło spalanie. (btw czy można …

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mehow,

Witajcie, szlag trafił moje podświetlenie tablicy, widziałem w innych autach żarówki led, nawet fajnie to wygląda. Chciałbym takie żaróweczki zamontować u mnie w Audicy - teraz standardowe pytanie - które? Na allegro jest tego masa, są żarówki po 8zł, są po 40 - które wybrać? (32mm, 42mm C5w, C10W?). I druga pytanie, mam xenon 4300k - miałem ledy z allegro, które świeciły dość jasnym światłem, ale nie pasowały do xenonu 4300k. Kupiłem zwykłe (żółte), wygląda to okropnie, aż nie mogę na nie patrzeć. Koledzy - poradźcie co wybrać, aby w miarę pasowały do xenonu 4300k. Zmiana planów, kupuję żarniki 6000k - proszę o pomoc w wyborze.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 25 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez napior1516,

Witam Mam pytanie co potrzebuje aby założyć radyjko np Alpine do mojej A4 B5 Avant z 2001 roku. Auto kupiłem niedawno z radiem Chorus I chyba było podmienione bo w bagażniku jest zmieniarka. A zmieniarkę obsługuje Concert jak się mylę to przepraszam. Chce wymienić radyjko bo się popsuł potencjometr. Już wybrałem radyjko sobie : ALPINE iDA-311RR http://allegro.pl/alpine-ida-x311rr-ida-x311-usb-pakiet-5-gratisow-i1548993100.html i chyba jest potrzebne coś takiego: http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-i1502760216.html Czy to wszystko? Czy będzie działa mi zmieniarka CD http://allegro.pl/kompletna-zmieniarka-na-6-cd-audi-vw-seat-pewniak-i1542…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez KamilG,

Witam Co może być przyczyną tego że w zbiorniku wyrównawczym na ściankach pojawiła się biała "maz"??

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez majtuch3,

Witam!!! Mam taki problem z moim Audi mianowicie gdy przygazuje to odrazu widze za soba chmure czarnego dymu:( wczesniej nie kopcila. Na jalowym biegu mam to samo i zostawia plame sadzy na trawie. Byl wymieniany olej, filtry. A i jak utrzymuje tak ok 2 tys obrotow na 2 biegu to przerywa jakby nie dochodzilo paliwo. Prosze o pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Szczytek,

Witam panowie od niedawna posiadam audi a4 b5 1.6 dymi na wolnych obrotach i czasem traci moc po wciśnięciu gwałtownie gazu czy może to być wina sondy żadne kontrolki się nie zapalaja

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kornex15,

Witam. Jestem tutaj nowy. Mam Audi A4 B5 1.8t 150 KM 1998r, mam z nią problem i nie mogę znaleźć rozwiązania więc proszę o pomoc... więc do rzeczy, poszła mi ostatnio uszczelka pod głowica więc wymieniłem, głowica po planowaniu i sprawdzeniu szczelnosci, wymienione gumki na zoworach, po złożeniu i odpaleniu dziwnie dymi na bialo i pobiera wode, w dodatku bierze olej i podaje go do wody. Płukalem kilko krotnie chlodnice i zbiornik ale nadal pojawia się olej w wodzie.. na jakieś 700-800 KM dolalem ponad 500 ml oleju..:/ Olej w wodzie podejrzewam chlodniczke oleju, natomiast dymienie na biało i ubywanie wody podejrzewam uszczelniacze na turbie. Czy mieliście…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Tomek 76,

Podczas jazdy po 5km zapala się chamulec ręczny miga .płyn chamulcowy do pełna...Druga sprawa kupiłem auto bez osłony instalacji elektrycznej (wszystkie kostki i kable są na wierzchu To jest w miejscu gdzie z przodu pasarzer trzyma stopy na boczku od nadkola ,chciaĺem dokupić tą część ale nie wiem jak mam fachowo wpisać na allegro.. ) pomoc mile widziana .ll

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez doogidog,

Witam. Poszukuje Recaro do a4b5 avant?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Witajcie ponownie po 4(?) latach, Aktualnie wyremontowałem cały silnik (tłoki, panewki, uszczelnie, rozrząd pasek, łańcuch wałków itp, dużo czesci) oraz została wsadzona nowa turbina hybrydowa. Łączny kosz przekroczył 11.100 zł . Tylko że nikt mi nie powiedział że niektóre A4B5 2000r 1.8T 150km 125kw mogą się nie nadawać do chip tuningu/mapy, teraz pytanie, jak ugryźć temat, podjechać do mechanika niech zczyta sterownik/model co tam siedzi i dopiero podjechać do tunera/hamowni ? Auto planuję na 200-230 km i więcej momentu obrotowego bo to dalej ma być daily/codzienne auto na dojazd do pracy przez najbliższe jeszcze 5-/6 lat. Jedna z firm odpisała mi że podejmą się al…

• 2 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez plaski66,

Witam, czy może ktoś doświadczony przeanalizować logi statyczne i dynamiczne, chodzi o to żeby sprawdzić co jest ok a co nie z góry dziękuje http://vaglogi.pl/log-000_003_020_115_118_x1GZPpG.html http://vaglogi.pl/log-002_033_146uO4U.html http://vaglogi.pl/log-000_003_020_bBtW9A.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez pawcio321,

Witam, jestem zainteresowany kupnem audi a4 1.8 turbo z automatyczna skrzynia biegow z tiptronic'iem, chciałbym dowiedizeć się co nieco o tym aucie, czy polecanie, czy warto, co spr przy zakupie i ew. ile by mnie kosztowaly naprawy i ile kosztuje wymiana skrzyni biegow... z gory dzięki

• 7 odpowiedzi
    • 18,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Skóra27,

Witam, mam problem kilka dni temu całkowicie przestał mi działać wsteczny bieg (wszystkie inne działają bez zarzutu) Niedawno wymieniałem olej. Wszedłem do kanału odpaliłem silnik, na D było słychać delikatne syczenie, a w momencie wrzucenia wstecznego syczenie było dużo głośniejsze co to może być??

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  20. Witam Mam dość spory problem z moją audi a4 b5 1.6 benzyna + LPG. Mianowicie... nie było z nią żadnych problemów, pojechałem nią w dlaszą trasę i podczas jazdy na autostradzie, samochód zaczął tracić moc. Nie mogłem nim przyspieszyć, dodając gazu raz na jakiś czas przyśpieszył po czym znów stracił moc. Po chwili auto zaczęło zwalniać, nie reagowało na dodawanie gazu, aż finalnie zgasło. Podczas próby odpalenia motor od razu się zatrzymywał... podczas 15 minutowej próby jego uruchomienia stwierdziłem, że konieczna będzie laweta. Auto odholowane pod dom, po ostygnięciu (przynajmniej tak mi się wydaje) odpaliłem, na wolnych obrotach pracuje ok ale po dodaniu gazu dusi s…

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Mój ojciec planuje kupić Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM z automatyczną skrzynią biegów. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat awaryjności i eksploatacji tej skrzyni. Czy przy normalnej jeździe i prawidłowej wymianie oleju w skrzyni, powinna być raczej mało awaryjna? Jakie są koszty naprawy takiej skrzyni? Pozdrawiam

• Upvote
    • 25 odpowiedzi
    • 81,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Młodzian,

Witam forumowiczów, mam problem z parowaniem szyb: wymieniłem filtr kabinowy i dalej dzieje się to samo... Czy to możliwe, że przyczyną jest popsuty nawiew na szybę? Jeżeli tak, to jak go naprawić? Mam klimatronik.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  23. Witam mam problem posiadam audi a4 b5 7 lat i dzisiaj na liczniku pokazało mi się coś takiego temperatura płynu skoczyła do 120 po odłączeniu czujnika dalej to samo obrotomierz nie działa predkościomierz tak samo pokazuje różne błędy na wyświetlaczu licznika sprawdziłem bezpieczniki oraz inne rzeczy i dalej nic może ktoś mi pomoże ? dodam że jak odpale samochód dalej jest to samo IMG_4110 (1).MOV

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Marcinxxx,

Witam, od niedawna mam Audi A4 rocznik 99 diesel. Trochę kopci z rury wydechowej. Jaka przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Audi A4 2.5 TDI,

Witam kupiłem Audi A4 2.5 TDI z 1999roku auto kopci na biało niebiesko i kręci się do 2000 obrotów i nie ma mocy najprawdopodobniej uszkodzona pompa Co może być tego przyczyną?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.