Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera. Działo się tak głównie przy skrecie w prawo. Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy... Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych. Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam prosbe o pomoc w rozwiazaniu problemu . Swoje A4 B6 1.9 tdi 131 km AVF kupilem w lutym i klimatyzacja dzialala (dalo sie odczuc ze troche slabo ) a po miesiacu zapalila sie lampka econ . Wczoraj bylem na nabiciu klimy i dalej nie mozna wlaczyc ( swieci sie econ ) . W fazie odzysku czynnika R134a okazalo sie ze w ukladzie bylo tylko 95 g tego czynnika . Szczelnosc ukladu jest sprawdzona i jest ok , olej tez wymieniony . VAGiem nie sprawdzalem bledow bo nie mam gdzie . Nawet nie wiem gdzie to sie robi . Prosilbym o pomoc w tym temacie . A moje drugie pytanie to czy klima miala prawo dzialac z tak mala iloscia czynnika chlodzacego R134a . Z gory dzieki za pomoc .
-
- 5 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ostatnio zasatanawiam się nad zakupem felg o średnicy 18 cali do mojej A4 B6. Dodam że zawieszenie mam standardowe. Opona jaka mnie interesuje to 225 lub 235/40/18. Obecnie jeżdze na felgach 16 cali opona 205/55/16. Mam pytanie czy będzie duża róznica w komforcie jazdy, czy prawdą jest że dużo częściej będę musiał naprawiać zawieszenie oraz że jest bardzo duze prawdopodbieństwo uszkodzenia felg/opon na naszych drogach? Może jest jakiś użytkownik który jeździ na felgach 18 calowych swoją A4. Czekam na opinie. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ochotę zamienić swoje auto na napęd quattro 1,9tdi 130 km jak to się sprawuje i jak się ten napęd uruchamia ? czy to jest na jakiś przycisk czy jak ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Mam pewien problem z ta zmieniarka na 6 plyt a mianowicie ten problem polega na tym ze nie moge zaladowac zadnej plyty do tej zmieniarki . Przy prubie zaladowania sprawia wrazenie jak by w srodku byla jakas blokada . Dodam ze widac zmieniarka jest podlaczona bo jest podswietlona . Chcialbym jeszcze dodac ze nie moglem tych plyt wlozyc od czasu kiedy kupilem to auto . Jezeli to cos ulatwi to w Audi mam navigation plus . Z gory dzieki za pomoc .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
- audi
- 1.9tdi
- 130km
- zapowietrzanie
-
Oznaczone tagami:
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po zakupie nic nie było widać, natomiast po którymś myciu auta pokazało się na drzwiach od kierowcy coś takiego jak na załączonej fotce. Lakier nigdzie nie odpadł ale brzydko to wygląda, da sie to jakoś zrobić? nie mówcie tylko że mam element do malowania:/
-
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moją A4 kupiłem już z niedziałającym Parktronikiem (długi, ciągły sygnał po wbiciu wstecznego). Jakoś nigdy nie miałem czasu, żeby się za to zabrać. Jednak ostatnio zakupiłem sobie kabelek i w końcu mogłem odczytać jakieś błędy. Wywaliło coś takiego: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground 01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205) 37-00 - Faulty 01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206) 30-00 - Open or Short to Plus Jeden na pewno jest uszkodzony, ale czy pozostałe też? Sprawa się ma tak, że niektóre na chwilę się naprawią i błędu nie pokazuje. A po następnym włączeniu za…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Elo Mozecie Mi powiedziec co ile tys km wyskakuje inspekcja?Bo rozne opinie na ten temat słyszałem,a w sumie nigdy dokładnie nie zwrociłem uwagi na to aby zobaczyc. Dzieki za info.Pzdr
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze spryskiwaczami reflektorów, otóż zauważyłem, że się z nich leje. Po wymontowaniu i podpięciu pod wodę bieżącą widać jak przecieka przez dwa otworki, które chyba służą za obniżanie ciśnienia (zaznaczone są na zdjęciu poniżej). Czy z tych otworków rzeczywiście powinno kapać?
-
- 5 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
witam.Za moje 16 facet oferuje mi zamiane na felgi 17 7" et45,i z tad moje pytanie,felga bedzie bez problemu pasowac w audi?nie bedzie nic obcierac?jakie opony wybrac?mysle cos o profilu 215/55/r17,bardzo prosze o szybka informacje gdyz jest to sprawa pilna
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem w zeszłym roku wymienilem akumulator po włożeniu nowego akumulatora,przekreceniu kluczyka w stacyjce auto nie odpala wszystko dziala tak jak nalezy kontrolki swieca tak jak powinny zadne błędy nie wyskakiwaly po jakis 5 godzinach sam z siebie podszedlem odpalilem w tej chwili mam taki sam problem wyciaglem akumulator i audiczka nie chce odpalic po ponownym włozeniu go na swoje miejsc mija drugi dzień i nie mam pojecia co z tym zrobic było jeden elektryk samochodowy a pozniej elektro mechanik i obaj nie poradzili nic wie ktos gdzie moze lezec przyczyna wszystkie bezpieczniki kable byly sprawdzane jest wszystko ok a jednak nie chce odpalic prosze o jakas r…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-