Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Artur_,

Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 15,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez slaw,

Siemka. Interesują mnie szczegółowe informacje jakie są odległości do pompowtryskiwaczy od bloku głowicy. czy ma ktoś dane serwisowe?silnik 1,9TDI 130km kodAVF

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam was serdecznie. Licze na waszą pomoc:) zamierzam założyć w moim Audi spryskiwcze mgłowe. Póki co mam standardowe (ustawiane na igłe) . Słyszalem że jest taka możliwość. Tylko nie mam pojęcia od jakiego modelu podebrać dysze spr. I czy same dysze wystarczą?? Proszę was o pomoc. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam:) Jak wiadomo w audi po 2001r dużym problemem są ścierające sie przyciski. Niedawo zakupiłem takie autko i chciałbym spytać Was jako fanów tej marki czy znacie jakąś możliwość żebym mógł sie tego pozbyć. Jest jakiś punkt z regeneracją? może jakieś inne sposoby albo pozostaje szukanie na szrotach? Chodzi o to aby było w miare tanio a milej sie jechało takim autkiem. Mam bardzo wytarty przełącznik świateł, klimatronik(plus i minus), el. szyby oraz włącznik awaryjek a także lewe oparcie na dźwiach( tam gdzie są przełączniki do el. szyb -wygląda jakby pies pazurami podrapał). Patrzyłem na allegro ale koszt samego panelu klimatronika to 200zł i przyciski plus i minus są …

• 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marcinn,

Witam potrzebuje wymiar do skrzyni basowej w lewym boczku bagaż audi a4 b6 kombi

• 2 odpowiedzi
    • 30,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam:) moj problem polega na tym,ze do mechanizmu tylnej wycieraczki dostala sie woda i wyceraczka caly czas pracuje(bez przerwy)jak to naprawic?? bo kupienie nowej mie sie nie usmiecha z powodu ceny, prosze o pomoc ;p z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez vajcha,

Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam taki problem że nie gra mi głośnik przedni od strony kierowcy, a zamiast niego gra głośnik tonów niskich który się znajduje pod przednią szybą, po diagnozie VAGiem pokazał mi taki błąd: 852 Głośnik przód obwód przerwany, co to może być? kabel jakiś po drodze przerwany? a może jest to do ustawienia właśnie VAGiem? tylko który kanał? które kodowanie? Kombinowałem troche na ślepo z nim i udało mi się puszczać głośniki tył, lewy, prawy, przód ale bez tego jednego, może coś źle robiłem. Mam radyjko chorus II

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez r_bich,

witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! co ile się wymienia w samochodzie rozrząd <audi a4 b6 2001r 1,9TDI> ?? jakiej firmy najlepiej kupić ? Proszę o szybką pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Zakupiłem dzisiaj nowy filtr powietrza, ale nie wiem jak go wymienić. Z kabinowym nie miałem problemu, ale w tym wypadku nawet nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez seba1980,

Witam Mam takie pytanko, mianowicie kupiłem fotelik dla mojego syna i posiada on możliwość zamontowania w systemie ISOFIX, niestety przekopałem całą tylną kanapę w mojej A4 i znalazłem tylko dwa otwory gwintowane pomiędzy oparciem, a kanapą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie ewentualnie mógłbym zakupić niezbędne elementy? Na ALLEGRO znalazłem coś takiego ale do Forda Focusa, wygląda to na kawałek wyprofilowanej blachy przykręcanej na dwie śruby więc nie powinno być problemu z samodzielnym montażem, TYLKO GDZIE TO DOSTAĆ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 37,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Basis_,

Witam, dzisiaj podczas jazdy moje auto w pewnym momencie zachowywalo sie tak jakby braklo mu mocy. Jego predkosc maksymalna dochodzila do ok 100 km/h i nic wiecej. Podczas ruszania przez pewien czas jedzie tak jak powinien jednak w pewnym momencie znowu zachowue sie tak jakby byl " slaby " . Co to moze byc, czy ktos mial podobny problem ? Auto jest z 2004 roku ze skrzynia multitronic . Z gory dzieki

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez dalton000,

czy moge wymienic ten przewod na gumowy (nieorginalny) iczy czeba odkrecac dolot zeby go wymienic.?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez benny,

pomóżcie gdzie powinien się znajdować tuner tv w A4 B6 2001r 3.0 V6 avant

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam od niedawna jestem włascicielem audia4b6 2003 rok silnik 1,6 benzyna mam problem z sondą za kolektorem w komputerze pokazuje mi ze brak ogrzewania sondy zmieniłem ją na nową orginalną i po skasowaniu przejade jakies 100km i znów pokazuje mi komunikat moze ktos cos doradzi dzieki z góry

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, Zamierzam wymienić sobie żarówki w moim audi , wiem że muszę wyciągnąć reflektor. Ma ktoś może jakąś instrukcje demontażu reflektora??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Zizel,

Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Bartq,

Witam, Jak wyżej, po przekręceniu kluczyka nie gaśnie kontrolka alternatora + check engine... Próba uruchomienia jest niemożliwa... Na dodatek nie mogę podnieść maski - prawdopodobnie linka jest zerwana? Auto to B6 z 2004 roku... Jakieś sugestie? Mechanik pewnie jak nic, ale holowanie może być utrudnione, bo automat. Aha, przy drugiej próbie odpalenia silnika udało mi się go uruchomić, ale dosłownie po paru sekundach zgasł.

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy idzie ustawić VAGiem światła ale nie xenony tak aby po załączeniu same się ustawiały? tak jak jest to w przypadku xenonów? Jeżeli ktoś zna kodowanie to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuje i pozdrwawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  24. Witam ponownie, zima minęła, przyszła wiosna i niestety przyszły nowe problemy z moim autkiem (Audi a4 b6 Avant 1.9TDI) Jak w temacie, wczoraj zauwazyłem ze podczas skręcania w lewo (tylko i wyłącznie w lewo) na przykład podczas nawracania na rondzie, przy większej prędkości, bo gdy jade spokojnie nic nie słychać, coś tak jakby trze, dźwięk dobiega prawdopodobnie z lewego albo prawego koła i nasila się gdy zwiekszam prędkość a auto ma większe przeciążenie. Na co zwrócić na samym początku uwagę? Na przeglądzie (zimą) na szarpaku zawieszenie jeszcze dawało całkiem radę, wymieniłem osłonę na przegłubie i nic się nie działo. gdzie szukac przyczyny? Przegłub wdł. mnie bardzie…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez HarryKelso,

Witam!! Kupiłem 5 tygodni temu a4 z 2002 rok 1,9 tdi. wszystko było pieknie az do niedzieli. Auto straciło moc, nie idzie tym jechać.Jak odpaliłem go na drugi dzień rano to na zimno przyspieszał normalnie jak wcześniej ale tylko sie trochę zagrzał od nowa to samo. Byłem u dwóch mechaników. Pierwszy stwierdził ze turbina do remontu lub wymiany, drugi że trzeba wymienić czujnik ciśnienia kolektora ssącego ( Awaria P1557). Wyskoczyła też awaria coś o zwarciu na poduszkach silnika cylindry 1 i 2 . Co o tym myslicie??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.