Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Chcę zainstalować w mojej A4 sedan czujniki parkowania i chyba muszę zdjąć zderzak (chyba że od spodu jest w miarę dobre podejście - nie sprawdzałem jeszcze). I tu mam do Was prośbę - czy może ktoś ma schemat jak zdjąć tylny zderzak w sedanie ? Może macie też jakieś sugestie jak pociągnąć kable do środka, nie wiem czy jest jakiś otwór z którego można skorzystać. Zasilanie planuję podpiąć pod światło cofania - czy trzeba użyć jakiejś diody żeby komp nie wariował ? Bardzo proszę o Wasze sugestie i jeśli macie schemat zderzaka sedana. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko kupiłem A4-2002r 16 benz świeci się żółta kontrolka motorelektronik . Czy to jest poważna usterka mam do przejechania 800 km
-
-
- 2 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po około rocznym użytkowaniu audi zaczynają się schody. Po odwiedzeniu paru mechaników by zczytać błędy (większość nie widziała błędów bądź błąd nieznany) w końcu się udało. Po krótce moje problemy: 1) Auto traci moc, nie zależnie od rozgrzanego / zimnego silnika samochód chodzi jakby bez turbiny, czasami zapali się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnik pracuje normalnie, a kontrolka silnika nie zależnie raz świeci przy braku mocy a kolejnie mocy brak i kontrolka nie świeci. Poczytałem obstawiano na przepływomierz powietrza wg zaleceń odpiąłem wtyczkę podczas pracy silnika, no niby jakaś mała różnica w pracy silnika na woln…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
W mojej audi przy tylnej wycieraczce sa doprawadzone 4 przewody braz-masa, czarno-żółty-(napiecie jest caly czas), czarny i niebieski-(napiecie w nich tez jest a po wlaczeniu manetki zanika) prosze o odpowiedz czy tak to powino dzialac ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po zakupie nic nie było widać, natomiast po którymś myciu auta pokazało się na drzwiach od kierowcy coś takiego jak na załączonej fotce. Lakier nigdzie nie odpadł ale brzydko to wygląda, da sie to jakoś zrobić? nie mówcie tylko że mam element do malowania:/
-
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio zdarza mi się, że pedał hamulca robi się "sztywny" podczas jazdy, tak że nie można go nacisnąć i pozostaje tylko ręczny. Można zobaczyć o co chodzi poprzez naciśniecie kilka razy hamulca bez włączonego zapłonu, hamulec zesztywnieje. Tak mam w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Audi A4 Avant, 1.9 TDi, 2002r. A przy okazji zapytam - w schowku mam kabelek z wyłącznikiem i nikt nie potrafi mi powiedzieć do czego służy i skąd się tam wziął. Samochód sprowadzony z Niemiec.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Mam pewien problem z ta zmieniarka na 6 plyt a mianowicie ten problem polega na tym ze nie moge zaladowac zadnej plyty do tej zmieniarki . Przy prubie zaladowania sprawia wrazenie jak by w srodku byla jakas blokada . Dodam ze widac zmieniarka jest podlaczona bo jest podswietlona . Chcialbym jeszcze dodac ze nie moglem tych plyt wlozyc od czasu kiedy kupilem to auto . Jezeli to cos ulatwi to w Audi mam navigation plus . Z gory dzieki za pomoc .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ochotę zamienić swoje auto na napęd quattro 1,9tdi 130 km jak to się sprawuje i jak się ten napęd uruchamia ? czy to jest na jakiś przycisk czy jak ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie! Mam taki maly problem a mianowicie czesto zaparowane szyby wlasciwie o ile dobrze siegne pamiecia to tylko przednia w zime nie parowala. Tak prawde mowiac to nie dzieje sie od dzis lecz latem zapomnielem o tym problemie gdyz to sie wlasciwie nie mialo miejsca. Wyjatkiem byly wieczory gdy w aucie bylo kilka osob. Nie mam problemu z stanem plynu, filtr kabinowy jest nowy, samochod nie jest mokry w srodku, woda nie stoi w komorze wycieraczek a podobno klapka ta zaraz za filtrem sie otwiera. To zaczyna sie dziac kiedy jade z kims raczej rzadko kiedy jade sam. Czy to mozliwe, ze moj samochod jest za szczelny? Zastanawialem sie kiedys ktoredy powietrze ma s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z plastikami w audi zapewne są żle spasowane ale strasznie skrzypią.Może ma ktoś na to jakiś sposób??pozdro
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebuję zakupić na internecie sensor zderzeniowy boczny do audi a4 b6 avant 1.9 TDI 130 KM rocznik 2002. Czujnik ma następujące oznaczenie: 8E0959643 RB4 HV. Czy wiecie może gdzie mogę coś takiego zakupić. Rozglądałem się na allegro, ale nie widziałem czujnika o takim oznaczeniu. A może ktoś z Was miałby coś takiego. Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam:)
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ogólnie to odkąd mam B6 to zalewam ją olejem 5W40 Motul'a spełniający normę 505.01 (norma VW dla silników z pompo-wtryskami). Niestety ostatnio trochę mi Audiczka nawaliła i okazało się, że wytarty jest wałek rozrządu oraz szklanki co niby jest normalne w tych silnikach. Mechanik powiedział mi, że w sumie po co leję taki drogi olej bo wystarczy Castrol'a za stówkę z hakiem bo on taki zalewa i wszystko jest ok a po drugie co mnie bardziej zdziwiło to, że najlepiej to byłoby zalać olej 10W40. Wytarcie wałka i szklanek sugeruje, że autko ma już przejechane "parę" km i z powodu ogólnych większych luzów w silniku lepiej zalać półsyntetyk bo będzie lepsze smarowanie i będ…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z wycieraczka i widzialem ze ktos pisal ze najpierw najlepiej sprawdzic przekaznik i mam pytanie jak to spr i jaki ewentualnie kupic bo znajduje sie chyba pod kierownica prawda? z gory dzieki za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od wczoraj mam problem z wodą na dywanie kierowcy. Na zdjęciu widać przewód z którego leje się ta woda. Nie wiem gdzie on powinien być wpięty , nie widzę ani nie mogę wyczuć pod palcami żadnego miejsca skąd on mógłby się wypiąć. Ktoś wie od czego on jest? Nadmiernie że woda zaczyna tam się skraplać od razu gdy włączę klimatyzację. Gdy przełączę na zwykły nawiew woda przestaje lecieć
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?
-
- 2 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dwa dni temu zaczelo piszczec pod maska. Pisk nie jest tak glosny jak na filmiku (w aucie prawie go nie slychac). Najbardziej dochodzi z miejsca do ktorego przykladam telefon. Ktos wie co to moze byc ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakupiłem nowe 2 klucze do audi a4b6. Teraz mój problem. Mam nowa elektronikę do tego nowe transpondery i jak to zgrać z autem? Wie ktoś..na innym forum temat się zawieruszył Bóg raczy wiedzieć gdzie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z forumowiczów pomoże. Przy odkręcaniu tylnej lampy w Audi a4b6 avant wpadła mi zaślepka śruby którą odkręca się tylny reflektor do środka; za nic w świecie nie widzę tej zaślepki i nie moge tego wyciągnąć. Pytanie moje jest takie: "gdzie mogę kupić taką zaślepkę"
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Zapomnialem sie zapytac wczesniej. Przed zakupem samochodu, poprzedni wlasciciel wymienil nastepujaca czesc: Wyglada to mi na jakis czujnik temperatury. Numer z obudowy: 078 919501 C [EH2 140MAX] Moglby mi ktos to sprawdzic albo moze wie co to dokladnie za czunik? Z gory dzieki za podpowiedz. pozdrowienia! m@urycy
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Prosze o pomoc w takiej sprawie. W drzwiach od strony kierowcy ( auto tzw anglik) - nie bardzo wiem jak sie te czesci fachowo nazywaja - blokuje mi sie taki haczyk ktory trzyma zamkniete drzwi. Blokuje sie kiedy drzwi sa otwarte i nie mozna ich zamknac, jakos mi sie udalo odblokowac go probujac wszystkiego tzn otwieranie centralnego zamka i zamykanie otwieranie kluczykiem tych drzwi podwazalem ten haczyk srubokretem (Taka panika) i jakos sie odblokowalo, ale nie wiem co dokladnie pomoglo. Przy okazji otwierania drzwi z kluczyka zjechaly obie boczne szyby, tez nie wiem dlaczego ? Teraz nie wiem czy to taki jednorazowy wypadek czy to sie bedzie powtarzalo, czy komu…
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam w swojej Audi A4 B6 Avant z 2004r posiadam uchwyt na telefon w standardzie. czy jest jakaś możliwość aby założyć na to miejsce telefon? tylko nie orientuje się jaki będzie pasować. wklejam zdjęcie tego uchwytu który posiadam. uchwyt na telefon.bmp
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-