Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Witam poszukuję po polsku książki serwisowej do audi a4 b6 lub sam naprawiam audi a4 b6... kiedyś miałem w elsawin bazę polską ale po polsku to było tam zaledwie kilka kartek reszta po niemiecku czy angielsku już nie pamiętam... jeśli ktoś do elsawin bazę w 100% polską to bardzo by mi się przydała...

• 5 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez drdala,

Witam vag pokazał mi coś takiego: 01039 - czujnik temperatury płynu chłodzącego (G2) 30-10 - Open lub krótki do B + - Przerywany i teraz nie wiem czy mam czujnik do wymiany czy kabel jest przerwany czy jeszcze coś innego... bardzo często jest tak, że nawet dopiero co po odpaleniu samochodu w wentylator chłodnicy już mi bardzo głośno chodzi. Nie chciałbym kupować od razu czujnika żeby an darmo nie wydawać pieniędzy... czy jest możliwość wyjęcia i sprawdzenia czujnika czy jest zły czy dobry? jeśli tak to gdzie się on znajduje, najlepiej proszę o pokazanie na zdjęciu i w jaki sposób go sprawdzić czy jest sprawny?

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 27,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez skrecior7,

witam wszystkich mam audi a4 b6 silnik 1.9 dti 131koni moje pytanie ile trzeba wlac litrów oleju czy 4 litry castrola 5w 30 wystarczy prosze o podpowiedz pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Witam mam pytanie samochód przy temperaturach -5 zaczyna mi słabo zapalać, wydaje mi się że świece dosyć długo się rozgrzewają... około 5-8 sekund. Zapala nie za pierwszym razem zakręcenia rozrusznikiem tylko za 2-3. Po odpaleniu z rury leci siwy śmierdzący dym. Moje pytanie jest takie co mam wymienić? Czy jeden pompowtrysk który wiem że nie jest najlepszym stanie czy świece żarowe? czekam na wasze opinie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  7. Mam problem z hamulcami w samochodzie żony Audi A4 B6 2001r 1.9Tdi 130KM. Mianowicie wsiadam do niego chce wdusić pedał hamulca a tu nic, ani trochę nie wcisnę, jest poprostu twardy. Czego winą jest ta usterka ? Czy to serwo ? Czy coś innego ? Chcę zwrócić uwagę że problem pojawił sie dopiero teraz gdy nadeszły mrozy, wcześniej problem nie istniał wcale... Czy ktoś pomoże ?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 22,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Witam zauważyłem dziś taki problem w moim audi: Po pobycie w pracy wsiadam do samochodu a tu spory szron na szybie od wewnątrz samochodu. Co może być tego przyczyną i w jaki sposób się tego pozbyć? Druga sprawa to bardzo słabo wieje mi na szybę i z kratek... Pewnie przyczyną jest zabrudzony filtr ... ale jaki? Jak go wyjąć? Jaki mam kupić? Proszę o symbol tak żebym mógł łatwo go znaleźć np. na allegro

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez rdan30,

witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez skrecior7,

czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  14. Witam serdecznie forumowiczów! Orientuje się może ktoś czy podszedł by taki włącznik świateł do audi a4 b6? http://allegro.pl/vw...2801912504.html , mój już wygląda nieciekawie a nowy audi trochę kosztuje. Robił już ktoś coś takiego? Albo ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? Wiem że do vw golfów sobie chłopaki taki włącznik zakładają. Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  15. witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi

• 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  17. Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź

• 1 odpowiedź
    • 7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu zapłonu przez jakiś czas około 3 - 5 min. słychać jak "chyba" klapy w układzie nawiewu się nie mogą zamknąć. I pytanie czy sterowanie tymi klapami jest realizowane przez sterownik klimatyzacji czy jest to realizowane przez inny układ, i pytanie drugie czy możliwe jest oberwanie "tych" lub jedej przysłony (klapy) ponieważ podczas jazdy ewidentnie z okolic deski rozdzielczej dochodzą dzwięki takie jak by coś się luźno przemieszczało. Dzwięk jaki słychać kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje dysk komputera podczas pracy, bardziej to takie trzaski. Dzięki za podpowiedzi

• 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez marcin_audi_20-27,

Witam, pękły mi dwa mocowania jakie są na lampie i które przykręca się do pasa, jak to naprawić ? Czy istnieje zestaw który mocuje sie do reflektora a dalej do pasa przedniego od gory tzn odrazu pod maska ? Popekaly mi plastiki (uszka) ktore sie przykreca do pasa i reflektor jest luzny. cos jak na tym zdjeciu z allegro (z tym ze tutaj jedno uszko jest a drugiego nie ma) a u mnie nie ma dwoch, co moge zrobic ? http://allegro.pl/au...2765623427.html dziękuję za pomoc, pozdrawiam ps. oto zdjęcie tego jak pękły te plastiki który trzymały lampę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez ABiernacki,

Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.