Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
- błędy
- vag
- nierówna praca
- nagrzewnica
-
Oznaczone tagami:
Dzień doby, Czy ktoś z Was ma pojęcie co powinienem zrobić z tymi błędami? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Zaobserwowalem ostatnio dziwne dzwieki ( jakby cos dzwonilo , bylo luźne ) podczas dodawania gazu na jakim kolwiek biegu. Po podniesieniu auta i malej próbie w powietrzu okazuje sie ze ten dźwiek wychodzi z tylniej czesci skrzyni biegów... ?? Więc moje pytanie do Was czy ktos juz spotkał sie z takim czymś?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar wyciąć tłumiki końcowe (same gruchy) w audi S4 4.2 chce wspawac w ich miejsce rury 60mm z końcówkami 60/90mm. Jeśli ktoś tak robił to jaki jest efekt takiej przeróbki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem użytkownikiem czerwonej strzały b6 1.9tdi z 2004r. Od niedawna zaczął występować u mnie problem niecałkowitego zaniku prądu czyli cała deska włącznie z tym małym elektronicznym ekranikiem po środku kontrolki zapalniczka radio itp gasną na sekundę i spowrotem wracają do normy dzieje się to w randomowych momentach czasami kilk razy pod rząd a czasami raz na kilka minut, silnik pracuje normalnie światła przód tył tak samo bez zmian. Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć że kiedy przekręcam kluczyk na zapłon po dłuższym staniu auta np. Po pracy to na chwilę lewy migacz na desce się zapali tak na 1-2sek i oraz pojawia się samoczynne trabniecie jak byś prz…
-
- 0 odpowiedzi
- 787 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Od 2 dni stałem się posiadaczem Audi A4 B6 Avant z silnikiem ALT 2.0 + gaz stag, pali się w nim check, poprzedni właściciel powiedział że to wina katalizatora, tzn. jego braku, dwa błędy jakie się wyświetlają to P0036 i P0141, domyślam się że to błąd sondy, tylko w którym miejscu on się znajduje pierwsza sonda jest chyba od razu po lewej stronie silnika widoczna od góry. Może jest jakaś najprostsza możliwość żeby to obejść, błąd po skasowaniu po następnym uruchomieniu silnika się pojawia i przed odpaleniem silnika wyświetla się napis service. Mam jeszcze pytanie odnośnie rezerwy paliwa, gdyż mimo że wskaźnik jest na 1 białej kresce to na …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuje pomocy odnosnie paru rzeczy. 1.elektryka fotela nie dziala pompowanie na lendzwia tzn silniczek chodzi gora dol ale nie pompuje na plecy jaka moze byc tego przyczyna(cos z elektryka,kostka)wczesniej chodzilo oki.bo raczej bezpiecznik nie moze byc poniewaz by wcale nie pracowalo to. 2.zalozona jest zamienna pompka spryskiwacza xenonu,spryskiwacze sie podnosza nie maja sily psiknac(dysze sa drozne)delikatnie czasami prysna,czy moze musi byc orginalna pompka aby daly rade psikac? Uprzejmie prosze o wasza pomoc odnosnie tych problemow,zapoznaje sie dopiero z tym autem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje i pozdraw
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Piszę z takim problemem rok temu miałem wymieniany rozrząd kompletny góra i dół napinacz orgi itd dziś słychać takie stuki co to może być dodaje film Pozdrawiam:) VID_20250316_173227.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Opiszę mój problem i mam nadzieję że ktoś będzie potrafił pomóc laikowi. Otóż Mój samochód to A4 B6 1.9 TDI 130KM 2001r. anglik. Przyjechałem nim do Polski. Trochę niestety stał czekając na decyzję co do kolejnych planów życiowych. W końcu postanowiłem się nim zająć. Niestety mój wszystkonajlepiejwiedzący znajomy podpiął go przez przypadek pod prostownik ustawiony na 24V.... Jak się pewnie spodziewacie poszedł dymek (z radia). I teraz dochodzimy do kwestii problemów. Zaraz po tym zabiegu (no po podładowaniu akumulatora już normalnie) po włączeniu zapłonu totalnie nic nie podświetla się na desce rozdzielczej (mam na myśli kontrolki, zegary itd) zap…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam moje pytanie polega na tym: Czy da się włożyć dolną kratkę ze zderzaka z audi a6 c5 LF do zderzaka audi a4 b6 s-line albo zrobić coś podobnego bo wydawanie 500PLN za kawałek orginalnego plastiku to przesada Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie czy mozna w moim radiu (audi chorus, zdj w zalaczniku) zrobic zamiast modulu am wejscie aux podlog opisu w zalaczniku. Lub w jakis inny sposob zrobic wejscie aux. z gory dziekuje za pomoc. wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
jak odpale samochod to po jakiejs chwilili niby z rozrzadu dochoda takie dziwen dzwieki jakby cos tarlo albo skrzypialo czy to czas na wymiane?mial tak ktos z was?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam musze wymienic zamek w drzwiach kierowcy. Czy przed wyjeciem zamka z drzwi musze wyciagnac wkladke z drzwi na kluczyk ? Czy konieczne jest wyciagniecie okna z prowadnicami ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy radyjko navigation plus wejdzie mi do wymienionej w temacie audicy? Mam już zrobioną przestrzeń na 2 DIN, chodzi mi tylko czy rozmiar jest dobry na szerokość? Czy to radyjko będzie współgrało z elektroniką? Fis itd? Kostek nie będzie trzeba przerabiać? A w przyszłości zmieniarka USB/SD MMC czy będzie pasowała do tego? czy ktoś już używał takiego połączenia sprzętu? I czy to radio odtwarza MP3 z płyt? Chyba że ktoś mi może poradzić jakieś dobre radyjko 1Din lub 2Din tak do 600zł aby pasowało do deski i miało przynajmniej to wejście na karty pamieci? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam i wesołych świąt!!!!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-