Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem (Audi A4 B6 2002 rok w 2000 l benzynie)na 1000 km bierze 250 - 300 ml oleju. Jaka jest tego przyczyna, czy to jest normalne w tym silniku, czy zacząć od wymiany uszczelniaczy zaworowych
-
- 12 odpowiedzi
- 44,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje mapy do audi a4 b6 2004r. 163KM nawigacja na wyświetlaczu przy zegarach ( strzałkowa). Jeśli ma ktoś w miarę aktualne mapy prosze o udostępnienie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam
-
-
- 9 odpowiedzi
- 77,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak ustawić za pomocą VAG-a aby drzwi automatycznie się ryglowały po osiągnięciu prędkości 15km/h ? Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Mam problem ze swoim Audi a4 b6 19 TDI 131 Km awx, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś dziwne stukanie... teraz takie pytanie czy to może być koło dwu masowe ? Chciałbym tego unikać Proszę o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Chciałem zapytać, w którym mniej więcej miejscu są zatrzaski na tapicerce drzwiowej? Potrzebuję konkretnie dostać się do głośnika na dole dzrzwi. Sama siatka jest plastikowa i nie da się jej zdjąć - no i nie chciałbym specjalnie połamać na "żywca". Uchwyt na drzwiach też trzeba demontować ? Pozdrawiam,
-
-
- 8 odpowiedzi
- 72,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od dwóch dni zauważyłem, że przy parkowaniu tyłem przy skręconych kołach w lewo nagle z nawiewów wydobywa się dziwny zapach (coś pomiędzy spalonym olejem a spaloną gumą). Zdarzyło się to już 2 razy i za każdym razem przy skręconych kołach w lewo, w prawo jest ok Poczułem ten zapach przy prawym przednim kole. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być lub też spotkał się z czymś takim ? Nie ma żadnych błędów w komputerze, nie odczułem też żadnych innych problemów. Jest teraz dosyć zimno aby kłaść się pod autem a w tym tygodniu wypada przegląd auta. Dzięki za podpowiedź, Pozdrawiam,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Jak bym mógł to proszę o informacje czy Wy też tak macie u siebie. A4 / 96 kW 1.9tdi - podczas jazdy w takich warunkach jak ostatnio mamy tzn. temperatura poniżej -10 st.C silnik osiąga tem. załóżmy 90 st. i niby jest ok, ale po zatrzymaniu i pracy silnika na biegu jałowym czy to w korku czy na chwile na światłach, temperatura silnika w oczach spada. Dzieje się tak w sytuacji jak ogrzewanie jest w trybie auto, jak zmienię na ręczne sterowanie i zmniejszę intensywność nadmuchu lub wyłącze całkowicie to temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie lub nieznacznie spadnie, ale w trbie auto przechłądza silnik i to bardzo. Termostat w zeszłym sezonie zimowym wy…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
cześć wszystkim, moje maleństwo ma pęknięty plastikowy zatrzask trzymający reflektor na miejscu delikatnie odstaje (jutro wrzucę jakieś zdjęcie) - pytanko: czy jest może na forum ktoś z okolic wałbrzycha kto może polecić jakiś dobry warsztat w którym mógł bym temat załatwić. sam wolał bym się za to nie zabierać - złota rączka to ze mnie raczej marna pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem Opla Astry 1 . Zamierzam kupić nowe auto nieco droższe niż poprzednie oczekując,że przejadę więcej niż tym bez napraw ,bo astrę mam rok a do wymiany jest prawie wszystko ale cóż się dziwić auto za 3 tysiące hehehe. Moim faworytem stało się Audi . Myślę nad Audi A4 B6 combi. Zastanawia mnie jaki silnik najlepszy do tego auta zważając na ilość spalanego paliwa , koszt napraw (w razie zepsucia pewnych części). Zamierzam się wyprowadzić także nie chce żeby auto pożarło większość finansów... Obecna Astra pali 10l /100 km w mieście. W trasie spada do ok. 8l/100km. Cena jaką chce przeznaczyć na auto to do 20 tysięcy zł. To jak oświecicie …
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, Mam taki problem: Audi a4 avant, 1.8t quattro siedzi za nisko, chce go podnieść z uwagi na to, że samochód cala zime spedzi w górach. Kola 17 na felgach aluminiowych. Sprezyny plus amortyzatory? Co polecacie, jakie zestawy, jakie propozycje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Ehh witam znowu mam mały problem wczoraj wróciłem z zagranicy bylo wszystko ok aż do dziś wstałem rano wsiadam do autka jadę a tu brak mocy autko wolno przyspiesza, jak by turbina nie działała, przy hamowaniu pedał hamulca robi się twardy trochę dziwne i ledwo hamuje ? nie mam zielonego pojęcia o silnikach wiec pomóżcie mi:D
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po ostatnim przymusowym odłączeniu akumulatora rozkodował się jeden z kluczyków. Próbowałem zaprogramować kluczyk, kiedy drugi znajdował się w stacyjce. Nie wiem jak to się stało ale po tym, drugi kluczyk też przestał działać. Próbowałem już kilku sposobów i nic. Vagiem nigdy nic nie robiłem i troche się boję. Może mi ktoś opisać jak można zaprogramować pilot. Z góry dzięki za podpowiedzi.
-
-
- 10 odpowiedzi
- 207,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Od kilku tygodni posiadam A4 b6 i mam problem z klimatyzacja, pewnie to jakaś banalnie prosta sprawa ale nie mogę zaskoczyć jak to ustawić..Mam dwu strefową klimatyzację i w jaki sposób zmieniać temperaturę na pulpicie, aby ta zmieniała się jednocześnie dla pasażera i kierowcy?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam maly problem z odpaleniem silnika tzn. gdy auto stoi nie odpalane okolo doby przy rozruchu zapala na 1 sek. po czym gasnie a przy ponownej probie odpalenia jest juz wiekszy problem poniewaz nie odpala. Udaje sie odpalic po dluzszym "kreceniu", dodam jeszcze ze po odpaleniu zaczyna kopcic na siwo przez chwile. Jesli ktos slyszal lub mial taka usterke prosze o pomoc. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-