Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro
-
-
- 4 odpowiedzi
- 37,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
mam takie pytanko bo nie zapala sie mi kontrolka od zapiecia pasow i co to oznacza czy auto bylo bite i zostalo to wylaczone ?? czy moze cos innego ??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam
-
-
- 25 odpowiedzi
- 189,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
-
mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Postanowiłem podzielić się swoim przypadkiem! Otóż ponad rok temu kupiłem auto i z czasem zaczął pojawiać się u mnie spadek mocy i auto przechodziło w tryb awaryjny. No to co? Mechanik, diagnoza, oczywiście turbina bagatela ponad 1000 zł ale jak trzeba to trzeba. Dodam że nie uprawiam psj i lubię przycisnąć w trasie żeby przedmuchać silnik. Odebrałem auto wszystko OK. Po kilku miesiącach sytuacja znowu się powtarza auto znowu łapie tryb awaryjny! No to co powrót do warsztatu, turbo oczywiście na gwarancji podłączyli pod kompa ale jednoznacznie nic nie pokazywało, coś tam pewnie robili postał u nich trzy dni, odbieram i niestety, dalej to samo! Wkurzyłem się stra…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam
-
-
- 9 odpowiedzi
- 77,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem świeci kontrolka spalonej żarówki oraz 2 informacje(luce freni sinistra- światło stopu lewe oraz fanale retronebbia sinistra - tylne światło przeciwmgielne lewe)sprawdziłem żarówki ok niestety z powodu zimna nie chce mi się szukać przyczyny może ma ktoś jakiś pomysł gdzie uderzyć.Czy można jakoś zmienić wyświetlanie ostrzeżeń na język polski?Za pomoc stawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 25,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Mam taki maly problem. Po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru km i nacisnieciu pedalu hamulca zapalają się na desce kontrolki ABS ESP, plus do tego mrygajaca kontrolka świec żarowych. Wiecie moze co to za bledy wyskakuja. poczytałem troche i dowiedziałem sie że podobno jest to czujnik położenia pedału hamulca? spotkiliście się może z takim błędem??? Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie skrzyni manualnej w mojej B6. Otóż jaki olej powinienem do niej nalać i czy jestem w stanie zrobić taką wymiane sam?? Bardzo proszę o pomoc.
-
-
- 18 odpowiedzi
- 83,8 tys. wyświetleń
-