Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam wszystkich. Mam pytanie, spotkał się ktoś z takim problemem, że auto po przełączeniu na jakikolwiek bieg, nie chce ruszyć? Zacznę od początku. Audiczke mam od niedawna, 2.0 130 KM w multitronicu, chciałem dziś sprawdzić jak wygląda skrzynka z ECU. Znajdowało się tam troszkę wody, przeczyściłem to. Odłączyłem, przekaźniki 219 i 369 żeby zobaczyć jakie mają styki, wszystko robiłem na odłączonym akumulatorze, by nie porobić żadnych zwarć. Po obejrzeniu wszystkiego, wszystko pozakładałem, wsiadłem do auta i wielki problem. Odpalam silnik wszystko chodzi pięknie,lecz świeci się kontrolka od ESP, zignorowałem to. Wrzucam bieg R i auto nie chce odjechać. Dokładniej, auto t…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez aMzyyy,

Cześć , pacjent A4 B6 2.0 FSI 150KM, falowanie obrotów na biegu jałowym , telepanie całym samochodem , jedyny błąd P1504. Audi OE 06D103221G 06F103217 Audi OE 06B 133 299 C Stawiam tylko na te 2 przewody ewentualnie gumy na kolektorze , czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ?

• 1 odpowiedź
    • 7,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, posiadam audi A4 b6 z 2003r w wersji kombi z elektrycznymi szybami tylko z przodu. Problem jest taki że szyba od strony kierowcy sie nie otwiera.. Co może być przyczyna ? A drugi problem to taki że szyba od strony pasażera otwiera sie ale tylko guzikiem od strony kierowcy.... Co sie mogło stać ?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 31,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Matys26,

Jak sprawdzić czy ma się podgrzewane lusterka w Audi A4 b6 2002r. benzyna

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  6. witam,mam mały problem,posiadam a4 b6 1.9tdi 131km silnik AVF.(climatronic) po wyłaczeniu dmuchawy przycisk off zaczyna cos szurac przy silniku,po właczeniu przestaje,lecz gdy jest właczona dmuchawa i wcisne "econ" robi sie to samo. mechanik wymienil napinacz paska,troche ucichło,lecz po jakimś czasie znowu to samo,mam pytanie czy mozna sprawdzic jakos sprzegło sprezarki klimatyzacji?czy dobrze obstawiam?!ktoś z was miał podobny problem? jak zgasze silnik słychac syczenie z przewodów klimatyzacji w grodzi(nie sa przetarte) temperatura otoczenia +2 C,czy to normalne? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez audi2018,

wlasnie ja mam taki duzy tez problem bo blokuje mi hamulce w audia6c5 quatro 2.8 manual po jakims odcinku jazdy wymieniłem pompę abs jest to samo szukam własnie teraz serwa o numerze 8D0612107B BO JAKIS KOLES SKŁADAŁ Z DWÓCH JEDNO I NUMER BYŁ ZAMONTOWANY Z INNEGO SERWA chyba ze macie jakies inne rozwiazanie moze inne pasuje bo chyba chodzi w szczególnosci o długosc jaki inny nr by pasował na długość to podpowiedzcie z góry dziekówka

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez pawel87a4b6,

Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez junioro1,

Potrzebuje numer zamka tylnej klapy w Audi a4 b6 kombi 1.9 101 km. 2004r. Zamek trzyma dobrze tylko świeci mi kontrolka otwarcia klapy i nie gasną światła w bagażniku. Dzięki wielkie.

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  10. Witam, miałem takie błędy: Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AS Component: Komfortgerát T01 1210 Coding: 06976 Shop #: WSC 63351 9 Faults Found: 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00913 - Window Regulator Switch: Front Right Driver (E81) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01559 - Drivers Door 59-10 - Can't Unlock - Intermitt…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Artur_,

Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 15,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Czy mógłby ktoś podrzucić (najlepiej z rysunkiem) jak wymienić przełącznik podnoszenia szyb (ten przy kierowcy 4 szyby elektryczne). Z góry dzięki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, mam problem z biegami w moim autku. Zacznę od początku. Od dłuższego czasu miałem problem z wrzuceniem wstecznego. Postanowiłem oddać auto do serwisu i usterka okazała się banalna - wybity przegub kulowy przy wybieraku. Panowie wymienili przegub i jak ręką odjął, biegi wpadają lekko. Niestety pojawił się inny problem. Coś nie do końca wyregulowali ponieważ, teraz żeby wbić 1 czy 2 trzeba precyzyjnie odchylić dźwignie w lewo (jeżeli damy do oporu lewarek dochodzi do pozycji pomiędzy wstecznym a 1). Druga sprawa, że teraz dźwignia jest mocno odchylona w prawo i lewarek na wrzuconym 1 biegu jest w pozycji 3 biegu przed wymianą. Oczywiście zadzwoniłem do serwisu i powi…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 19,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam . mam pytanie gdzie mogę kupić śruby mimośrodowe do regulacji zbieżności dolny tylni wahacz.?

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez grzesiek2f,

Otóż od niedawna mam małe problemy z silnikiem w moim audi 1.9tdi 130KM. Kiedy zrobiło się chłodniej silnik nie chce mi odpalić, dopiero gdzies po 10-15 sekundach kręcenia załapuje. Później jak już jest ciepły nie ma problem. Dziś jeszcze po odpaleniu i przejechaniu 200 metrów zgasł silnik samoistnie przy jeżdzie na niskich obrotach i znów problem z odpaleniem. Jestem teraz na wyjeżdzie i do zaufanego mechanika mam 300km, ktoś ma pomysł z czym to może być problem?

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez torres,

witam posiadam audi a4 b6 dieael 1.9 tdi avant dzisiaj zapalila aie kontrolka silnika plus wlaczyl sie wentylator aby wylaczyc wentylator musialem rozlaczyc kostke check enginebdalejnswieci auto sttacilo jakby moc lekki odczuwalne i na 5 lub 6 biegu przybdodoaniu gazu na kilkabsekund i odpuszczeniu cos rzezi i jakby sie slizgal obroty ida do gory a nie przyspiesza odczuwam to minimalnie prisze o pomoc jakas diagnoze co to moze byc aaaa auto ma chipa na 175 ps dzieki z gory

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, zastanawiam się co to jest i do czego służy? Za lusterkiem na przedniej szybie mam przyklejoną jakąś podłużną "kostkę" wychodzi z niej jeden kabelek który kończy się pozwijany w bocznej kieszonce od str pasażera (w tej w której od str kierowcy są bezpieczniki) zakończiny ten kabelek jest jakby końcówką z anteny. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co to takiego? szukałem po forach ale nawet nie wiem jak dokładnie to opisać;/ Dzięki z góry.

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  19. Witam, Proszę o pomoc w odkryciu przyczyny błędów. Objawy: "ginące" kierunki i wycieraczki, zapalająca się kontrolka ESP i ABS, czasami nie działał także centralny z pilota. Jeżeli to może mieć znaczenie to kierownica jest bez sterowania, brak pełnego FIS i tempomatu. Błędy jakie pokazał VAG COM (domyślam się, że błąd 532 może być związany z odłączeniem akumulatora?): 2 DTC's Found: 01315 - Transmission Control Module 49-00 - No Communications 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-10 - No Communications - Intermittent 3 DTC's Found: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Voltage Supply Terminal 30 35-00 - - 00778 - Steering Angle Se…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, miesiąc temu zakupiłem audiczke 2.0 130km benzyna+lpg. Kupując ją już paliła sie kontrolka chech engine choć poprzedni właściciel nie kazał sie tym wcale przejmować. Mimo to postanowiłem to zrobić, zaprowadziłęm do mechanika, na komputerze okazało sie podobno ze któraś świeca gubi iskre i stąd ten błąd. Wymieniłęm wszystkie świece na nowe i po ok. 200km kontrolka znowu sie zapaliła:/ dodam, że przy zmianie biegów jadąc na lpg lubi mi szarpnąć po spuszczeniu sprzęgła, zauważyłem też raz jak przełączyłem na benzyne zeby sprawdzić czy szarpie też na benzynie jak zmieniam bieg(nie szarpie) i przełączyłęm spowrotem na gaz to kontrolka check zaczęła migać kilka razy i sp…

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 26,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez maurycy12,

Koledzy i koleżanki, mam pytanie o interfejs diagnostyczny do B6 z 2003r. sinik AVF. Jaki, Waszym zdaniem , wybrać zestaw - kabel + program?? ewentualnie gdzie go kupić?? Proszę o podpowiedzi. Jeśli dubluje temat to kopnijcie mnie gdzie już jest opisany. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez slaw,

Siemka. Interesują mnie szczegółowe informacje jakie są odległości do pompowtryskiwaczy od bloku głowicy. czy ma ktoś dane serwisowe?silnik 1,9TDI 130km kodAVF

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez audia4a4,

Witam. Ogladalem dzis audiczke z silnikiem diesla 101 km i zauwazylem pewien problem . W pazdzierniku tego roku zostala wymieniona dwumasa na normalne kolo wraz ze sprzeglem (tak powiedzial sprzedajacy) i chodzi o to ze jak przyspieszam to drzy lewarek od zmiany biegow ( nawet jest to slyszalne ) Co moze byc do wymiany ? czy ma to zwiazek z przejciem z dwumasy na normalne kolo ?

• Like
      • Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez CeLeS,

Witam serdecznie, Proszę o oznaczenia Pompy Paliwa do Audi A4 B6 ALT 2.0 Benzyna 130 km. Ktoś kombinował i wstawił pompe od Disla... Zatarła się, pływak pokazywał licznik w drugą stronę... Dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Witam, Posiadam audi a4 b6 z silnikiem 1.6 alz rocznik 2001. Niestety po zakupie auta i wymianie termostatu silnik zaczął brać olej w ilości 1 litr na 400 km. Silniki alz są dość kosztowne a silniki 1.6 adp ze starszej audi a4 b5 można nabyć w korzystnej cenie. I w związku z tym moje pytanie czy da się przełożyć ten silnik do b6 I jeżeli by się dało to jakie elementy trzeba dodatkowo przełożyć z jednego auta do drugiego? Czy ktoś robił już podobną operacje? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.