Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez seti,

Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  2. Witam. Ostatni zostałem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z silnikiem 1.6 benzyna. Niepokoi mnie tylko dziwne dźwięki. Na rozgrzanym silniku podczas puszczania gazu na biegu (3,4,5) lub po prostu przy przełączaniu biegów słychać dziwny świst, tarcie (jak się najedzie na linie dzielące jezdnie też podobnie słychać, według żony), i tylko gdy wskazówka obrotomierza spada z 3 tys - 1600 , poniżej tego zakresu cisza. Auto nie ma turbiny więc to nie turbina. Gdy jest na biegu jałowym to też to słychać. Dźwięk jak by z pod samochodu. Mechanik mówi że to raczej nie łożyska na sprzęgle i na biegach bo by było coś słychać także przy przyspieszaniu. No i jestem w …

• 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Annubis,

Witam! Oczywiście przed założeniem nowego tematu szukałem na forum, ale nie znalazłem nic podobnego, dlatego zakładam nowy temat. Otóż sprawa ma się następująco, podczas szybkiej jazdy, tzn chciałem się rozpędzić do 200km/h, przy prędkości 180km/h silnik traci moc, nie że nie ma już siły więcej pojechać, tylko w momecie pojawienia się prędkości 180km/h, tak jakby odłącza turbo (tak przynajmniej mi się wydaje), bo pedał dalej w podłodze i prędkość spada do 120km/h, tak jakbym jechał gołym dislem bez turbdoładowania. Pragnę dodać że nic nie wyświetla się na komputerze, jakiś błąd lub kontrolka check-engine. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu silnika, znowu wsz…

• 4 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Gregor16,

Witam. Mam problem z otwieraniem samochodu z kluczyka.klikajac przycisk otwierania samochodu z kluczyka jednak drzwi automatycznie sie wszystkie spowrotem zamykaja. Mam sekunde na zlapanie za klamke aby eejsc do samochodu. Dzis zaczalem rozbierac przednie lewe drzwi w swoim aucie. Poniewaz myslalem ze styk pierdzieli cala robote jednak jest juz wporzadku.na sam koniec zobaczylem ze gdy zostawie drzwi kierowcy otwarte to alarm spowrotem nie zamyka wszystkich drzwi. Przy otwartych drzwiach zamknalem zamek i schemat sie powtarza. Czyli gdy zamek jest zamkniety alarm zamyka sie spowrotem po otwarciu. Gdy zamek jest otwarty wszystko jest wporzadku. Jak myslicie czego moze to b…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, udalem sie dzisiaj na wymiane oleju i filtrow do mechanika (niestety nie mam warunkow zeby samemu to zrobic) i zauwazyl mechanik ze pod autem wszedzie fajnie sucho, z wyjatkiem węża od turbo do intercoolera. Sciagnal opaske i zajrzelismy do srodka i byl tam olej wedlug niego sporo, ja nie mam doswiadczenia i nie moge ocenic ile to jest "duzo". Generalnie zalecil nowe/regeneracje turbo. Wiem czym sie moze skonczyc nieszczelnosc turbo (rozbieganie silnika), ale podobno tez zawsze znajduje sie tam jakas ilosc oleju (na jakims forum niby tak pisali). Moje pytanie brzmi czy waz powinien byc suchy, czy moze znajdowac sie tam olej jak tak to mniej wiecej ile?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  6. Witam niestety spotkała mnie ta przykra sytuacja, zgubiłem kluczyk. Kolega pomógł mi auto otworzyć jakimś wytrychem czy czymś takim, nie ważne. Nic nie uszkodził, centralny zamek po otwarciu odblokował wszystkie zamki i auto jest otwarte. Moje pytani jest takie. (zależy mi na łatwiejszym. tańszym i szybszym rozwiązaniu) Czy na podstawie stacyjki dorobić klucz ? (około 200 zł + pilot jakieś 120 zł) Czy może zakupić drugą używaną stacyjkę z kluczem wymontować tą co teraz mam zamontować tą kupioną i pozostałoby tylko wprowadzić, zaprogramować klucz (ten zakupiony) w Vagu do systemu ? (około 100 używana stacyjka i kluczyk z pilotem) zależy mi teraz tylko na tym ab…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez CeLeS,

Witam serdecznie, Proszę o oznaczenia Pompy Paliwa do Audi A4 B6 ALT 2.0 Benzyna 130 km. Ktoś kombinował i wstawił pompe od Disla... Zatarła się, pływak pokazywał licznik w drugą stronę... Dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez grzesiek2f,

Otóż od niedawna mam małe problemy z silnikiem w moim audi 1.9tdi 130KM. Kiedy zrobiło się chłodniej silnik nie chce mi odpalić, dopiero gdzies po 10-15 sekundach kręcenia załapuje. Później jak już jest ciepły nie ma problem. Dziś jeszcze po odpaleniu i przejechaniu 200 metrów zgasł silnik samoistnie przy jeżdzie na niskich obrotach i znów problem z odpaleniem. Jestem teraz na wyjeżdzie i do zaufanego mechanika mam 300km, ktoś ma pomysł z czym to może być problem?

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez pawel87a4b6,

Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  10. na zimnym silniku cyka dziwnie po przejechaniu kilku kilometrów przestaje ale tez przy ruszaniu cyka jakby któraś rolka. pomocy

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.

• 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez rozum_81,

Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?

• 12 odpowiedzi
    • 14,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Skokmen,

Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez s4v8,

Witam, Mam problem, posiadam audi s4 b6, którego, aż wstyd się przyznać nie dopalałem od roku po przekręceniu kluczyka zapalają się ikony i słyszę tylko klik ze skrzynki bezpieczników i tyle akumulator nowy Jak ktoś może pomóc w tym temacie będę wdzięczny pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kreatywny00,

witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Tomasz 1972,

Mam prośbę czy w moim a4 b6 2003 r 1.9 130 km. Lusterka powinny się skladac automatycznie ?przy regulator że od lusterek o 180 stopni jest kolko z jakimś piktogramem ale jest on wytarty.jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  19. Mam pytanie do Państwa. We wczorajszym dniu kupiłem Audi A4 B6 1.8T 163KM z 2002r Avant, sprzedawca (komis) zarzekał się że na 1000% jest to Tiptronic i nie sprowadza samochodów z Multitronikiem. Przez telefon jak i przy świadkach pytałem się jego wielokrotnie podczas zakupu czy napewno to Tip on że tak. W domu czytając na spokojnie przetłumaczone dokumenty ze Szweckiego na Polski wyczytałem że skrzynia to Variomatic czyli Multitronic. Jeżdząc samochodem jak i wracając nim 300km do domu przy wciskaniu gazu obroty szły do góry i w miarę prędkości opadały o 500 i dalej rosły tak ponoć działa Tiptronic, czuć również było delikatnie zmianę przechodzącą z biegu w bieg, jak i n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez tyberiusz,

Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez masteo,

witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez slavo1970,

posiadam audi a4b6 02r.Mam taki problem,wysiadl termostat i przy kazdym uruchomieniu silnika odrazu uruchamia sie dmuchawa,wymiana termostatu dopiero za tydzien.Czy da sie odlaczyc dmuchawe i jak to zrobic?

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Witam:) Mam problem ze swoim Audi a4 b6 19 TDI 131 Km awx, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś dziwne stukanie... teraz takie pytanie czy to może być koło dwu masowe ? Chciałbym tego unikać Proszę o pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.