Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygode z dieslem i nadchodzi okres zimowy troszke sie tego obawiam. Z dieslami podobno są problemy gdy nadejdą mrozy. Jak można sie ustrzec przed niepotrzebnymi problemami. Co należy wymienić? Na co zwrócić uwage? W pierwszej kolejności na pewno filtry i świece. Filtry już zamówiłem na http://mark.com.pl/sklep/pl/ bo podobno sędziszów są wmiare tanie i dobrze. Podobno dla dobra silnika warto na zbiornik ON dolac 2- 3 litry benzyny i 0,5 litra nafty, a inni mowia ze wystarczy 1 litr denaturatu, a jeszcze wiem ze istnieja rozne ulepszacze. Jak wy radzicie sobie z zimą?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kupiłem ostatnio swoje wymarzone Audi A3. Niestety nie nacieszyłem się nim długo, ponieważ po deszczu okazało się, że do samochodu wdarła się woda, która znajduje się na dywanikach od strony kierowcy i pasażera. Możecie powiedzieć, że sam mogłem wnieść wodę. Dlatego wysuszyłem dokładnie dywaniki i poczekałem do następnego deszczu. Niestety okazało się, że dywaniki znowu były mokre. Ktoś ma jakiś pomysł?
-
- 2 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy. Mam od niedawna Audi A3. Mam mały problem. Włączyłem muzykę na full i w pewnym momencie dolne głośniki w drzwiach przestały grać. Grają tylko te malutkie u góry koło klamek. Nie wiem co robić?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam. kieduje sie do was z pytankiem czy mozna założyć komputer do a3 1998r gdyz posiadam uboga wersje bez komputera pokładowego i klimy:( i własnie chciałem sobie włozyc zamiast takich 3 pokreteł do ogrzewania. są jakies zostawione fabrycznie wyjscia pod komputer zeby własnie w takiej sytuacja jak moja włozyc komputer pokładowy?? z góry dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! mam a3 1,9 tdi 101 km. Mam problem z moim samochodem a mianowicie: po przejechaniu kilku dziesięciu kilometrów audi traci przyśpieszenie (turbina się wyłącza) "nie zawsze" czyli 120/130km/h i nie więcej, po wyłączeniu samochodu i ponownym włączeniu problem znika na jakiś czas. Czytałem już wiele opinij o tym problemie dużo ludzi pisze o zaworku n75. może ktoś miał już taki problem.
-
- 2 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Zastanawiam się czy opony 235/45/19 na zime będą dobre, nie chcę zmieniać felg( 8,5cala), letnie opony to 255/35/19??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co ile kilometrów powinno wymieniać się filtry , oleje , rozrząd , płyny i inne rzeczy które tego wymagają .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 32,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pękły mi dwa plastiki mocowania szyby przedniej, klipsy (te niebieskie na zdjęciu)... I Jakimś cudem nie potrafię ich nigdzie znaleźć... Ma ktoś pomysł gdzie kupić taki? Albo czym zastąpić? Albo spróbować wkręcić szybę "na żywca" w ślizg? P.S. Zdjęcie nie moje lecz znalezione na internecie w celu zobrazowania o co mi chodzi
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam takie nietypowe pytanie....w ktorym miejscu w aucie znajde gasnice
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam trywialny problem, lecz nie znam się za bardzo na mechanice, więc chciałbym dopytać. Nie świeci mi jedno światło mijania, kupiłem żarówkę żeby ją wymienić, aczkolwiek nie wiem jak się do niej dostać, bo nie ma jej na wierzchu. Chciałem zapytać czy konieczne będzie wyciągnięcie lampy? Dziękuję za odpowiedź. Dołączam zdjęcie poglądowe.
-
-
- 1 odpowiedź
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Przeglądając internet natknąłem się na filmik prezentujący Audi S3 z silnikiem o mocy 800 KM. Czy to możliwe? Sami oceńcie... Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam problem z pacjentką Audi a3 8l rocznik 98 105 KM Audi ma rozladowany aku ale od dwóch dni pojawiają się nowe problemy mianowicie po przekreceniu kluczyka mrugają kontrolki oraz słychać takie dziwne cykanie samochód od jakiegoś czasu nie wyjeżdża. Dodatkowo stojąc na miejscu po jakimś czasie pojawiła się kontrolka od abs wie ktoś jaka jest prawdopodobna przyczyna? Czy to całkowicie rozladowany aku?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanie w kwietniu regenerowałem turbine i ostatnio znowu mi padła gościu stwierdził że auto było chipowane ( niewiem w jaki sposób ) . Chciałbym się dowiedzieć czy nawalenie turbiny może być spowodowane zchipowaniem auta oraz jak to można sprawdzić i czy powinienem dostać gwarancje na turbine . Gościu powiedział że na zchipowane auta gdzie była turbina regenerowana gwarancja się nie należy.
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowy na forum ale audi jeżdżę od zawsze. Mam problem z 1 i 2 biegiem a zwłaszcza z dwójka. Wygląda to tak że jak chcę wrzucić drugi bieg i pociągnę drążek za mocno do siebie o jakieś 05 - 10mm to mi haczy wybierak i nie da się zapiąć dwójki a jak zrobię to delikatniej to wchodzi tak jak powinien. Czasami tak jest z pierwszym biegiem. Co do skrzyni nic nie zgrzyta, nic nie puka , nie wyrzuca biegów, chodzi jak powinna. Jakieś pomysły, sugestie? Nie znam się na skrzyniach ale mam takie tropy czytając forum, że może być poduszka pod skrzynią (u mnie chyba jest do wymiany bo jak daje buta przy ponad 100 to buda drży). Mechanik bez …
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem, Otóż pewnego razu zauważyłem, że pokrywa od oleju jest otłuszczona i podczas pracy silnika wyjąłem bagnet i z niego tryskał olej silnikowy. Bardzo mnie to zabolało. Mechanik stwierdził, że silnik jest już na wyczerpaniu (ma przejechane 230 tys. km - możliwe, że był kręcony) albo uszczelki na pierścieniach są do wymiany, ale niby nie opłaca się tego robić bo koszt wyniesie ok. 800zł a za 3-4 miesiące bedzie to samo... i kazał mi sie pozbyć samochodu.. Jestem zakochany w swoim aucie i na pewno go nie sprzedam. Myślałem też, że odma jest zapchana, ale mechanik stwierdził, że na pewno to nie przez odme.. Może Wy mi doradzicie co to może jeszcze być? Proszę o p…
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję instrukcję obsługi do AUDI 3 z 2002r. poj. 1,6 benzyna / w j. polskim/
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Część potrzebuje pomocy w określeniu nazwy tego wężyka oraz prosiłbym o powiedzenie za co on odpowiada. z góry dziękuje
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Co to może być po wyłączeniu swiateł i zgaszeniu silnika nie gasną wskazniki.A3 8l 2001 rok,Raz gasną a raz nie. Snapchat-463654901.mp4
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Od miesiące posiadam a3 8l. Auto tylko na dojazdy. Chciałem wymienić obudowę kluczyka. Kupiłem nową przełożyłem wszystko ale już nie szedłem do auta.auto było zamknięte. Rano podchodzę. Pilot nie działa oczywiście. Wkładam do zamka a tam zonk. Kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Udało mi się dostać do środka. Drzwi przód otworzone. Wlew i klapa zamknięta. Nie reaguje na przycisk na drzwiach.macie jakieś pomysły.dodam że nie chce nic dużo inwestować w to auto
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie wszystkich. Posiadam audi a3 z 2003 roku PB/LPG. 1.6 Kat. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem którego nikt nie jest w stanie rozwiązać. Autko wyświetla mi podczas odpalania wykrzyknik i 3 piknięcia na FIS ( Licznik Full Fis ). Próbowałem już wszystkiego. Dolałem płyn hamulcowy, sprawdziłem tarcze, klocki, ABS. Wymieniłem akumulator na nowy a nawet odmawiałem modlitwy. Niestety cały czas 3 piknięcia. Poza tym nic absolutnie się nie dzieje. Autko normalnie hamuje i ma moc. Co może być jeszcze za przyczyna. Kupiłem nawet nowe zegary ale w Lubuskim nikt nie potrafi ich wymienić. Proszę o pomoc. VCDS żadnych błędów on nie pokazuje...Jestem w stanie dojec…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim znalazłem u siebie wyciek plynu chlodniczego czy ktos sie orietuje skad to moze byc? Jest to po stronie rozrządu. Silnik 1.8 t rocznik 2000 kod silnika AUM. ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj pojawił się problem z autkiem. Po odpaleniu nie pali na jeden gar(choć nie zawsze) i kompletnie nie ma mocy, podczas jazdy przy dodawaniu gazu jakby sie dławił, dostawał lewego powietrza nie wiem. Czasami słychać jakby stuknięcie. Problem generalnie pojawił się na drugi dzień po wymianie uszczelki pod klawiaturą czy to może mieć jakiś związek ???? Jutro wymienie świece podczas wymiany były troche zalane olejem pomóżcie PROBLEM rozwiązany wymiana świec pomogła i wszystko wróciło do normy
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu samochód zaczął mi kopcić i zaczął brać olej , obroty też zaczęły skakać. Miałem wybrać się do mechanika ale nie zdążyłem, po odpaleniu auta zaczyna ciec olej.
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-