Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam podczas jazdy co jakis czas szarpie mi silnikiem odpala normalnie.dzisiaj po zdjeciu osłony z silnika zauważyłem wyciek oleju na kolektorze dolotowym.którego tam nie było jakieś 2 miesiące temu silnik był myty.co może dawać takie objawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Od miesiące posiadam a3 8l. Auto tylko na dojazdy. Chciałem wymienić obudowę kluczyka. Kupiłem nową przełożyłem wszystko ale już nie szedłem do auta.auto było zamknięte. Rano podchodzę. Pilot nie działa oczywiście. Wkładam do zamka a tam zonk. Kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Udało mi się dostać do środka. Drzwi przód otworzone. Wlew i klapa zamknięta. Nie reaguje na przycisk na drzwiach.macie jakieś pomysły.dodam że nie chce nic dużo inwestować w to auto
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! z godnie z tytułem (w mojej a3 1,9 tdi po lifcie) mam problem z alarmem, a mianowicie gdy zamykam samochód z pilota światła kierunków nie mrygają i po upływie 1 min. alarm zaczyna wyć. A jak otwieram auto kierunki mrugają. Może ktoś miał już ten problem. Alarm jest orginalny.
-
- 2 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry mam problem ze swoim autkiem a mianowicie mam problem z rozruchem na początku myślałem że to rozrusznik ale oddałem go do regeneracji i stwierdzono że jest sprawny. Czy ktoś mógłby mi pomóc w zdjagnozowaniu tej usterki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie wszystkich. Posiadam audi a3 z 2003 roku PB/LPG. 1.6 Kat. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem którego nikt nie jest w stanie rozwiązać. Autko wyświetla mi podczas odpalania wykrzyknik i 3 piknięcia na FIS ( Licznik Full Fis ). Próbowałem już wszystkiego. Dolałem płyn hamulcowy, sprawdziłem tarcze, klocki, ABS. Wymieniłem akumulator na nowy a nawet odmawiałem modlitwy. Niestety cały czas 3 piknięcia. Poza tym nic absolutnie się nie dzieje. Autko normalnie hamuje i ma moc. Co może być jeszcze za przyczyna. Kupiłem nawet nowe zegary ale w Lubuskim nikt nie potrafi ich wymienić. Proszę o pomoc. VCDS żadnych błędów on nie pokazuje...Jestem w stanie dojec…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebowałbym porady jak załatać malutką dziurę w wężyku chłodnicy. Dziurka jest na łączeniu z kolankiem, przetarte przez spinkę lub jaki jest to wężyk nie mogę go nigdzie namierzyć. Audi a3 8l 1.8t
-
- 0 odpowiedzi
- 716 wyświetleń
-
-
Witam Jestem od niedawna w posiadaniu audi a3 8l 1.9tdi 1999r, problem polega na tym że wskazówka prędkościomierza wariuje , sporadycznie zdarza się że działa ale tylko na niskich prędkościach po przyśpieszeniu powyżej 70 znowu skaczę od minimum do max lub jest cały czas na zero. Zepsuty licznik ? Linka ? elektromechanik ? jestem zielony w tym temacie
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L 1.6 102km z 2002r, przebieg niby 216k ma chwilę obecną, choć pewnie coś było grzebane. Od wymiany oleju minęło 4000km, a do tej pory dolalem ponad 2,5L oleju, jeżdżę na 5w-30, czyli taki jaki był wcześniej zalany przez wcześniejszego właściciela - auto ściągnięte z Niemiec. Auto nie kopci, nie dymi. Silnik pracuje prawidłowo, nie zauważyłem także żadnych wycieków oleju, silnik był myty specjalnie aby właśnie zobaczyć czy nie ma żadnych. W zbironiczku wyrównawczym nie zbiera się olej. Nie znam się za bardzo na mechanice, dlatego chciałbym zasięgnąć jakichś porad co w tej sytuacji zrobić.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim znalazłem u siebie wyciek plynu chlodniczego czy ktos sie orietuje skad to moze byc? Jest to po stronie rozrządu. Silnik 1.8 t rocznik 2000 kod silnika AUM. ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z Audi A3 8L po lifcie w wersji 5d po przekładce z anglika. Mianowicie auto nie widzi otwarcia przednich drzwi. Styczniki w zamkach są sprawne, wszystko jest podpięte. Na fisie pokazuje tylko otwarcie tylnych drzwi, przednie zero reakcji, nawet podświetlenie nie działa. Pompka z modułem w bagażniku jest sprawna. Auto nie było przekładane przeze mnie ale sprawdzałem wszystkie kostki i połączenia i jest tak jak powinno być. Sprawdzałem vagiem i nie wykazał żadnych błędów.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnoście skrzyni bo zakupiłem ale bez jednego elementu który zaznaczyłem na zdjęciu w starej skrzyni jest to i pytanie czy można przełożyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj pojawił się problem z autkiem. Po odpaleniu nie pali na jeden gar(choć nie zawsze) i kompletnie nie ma mocy, podczas jazdy przy dodawaniu gazu jakby sie dławił, dostawał lewego powietrza nie wiem. Czasami słychać jakby stuknięcie. Problem generalnie pojawił się na drugi dzień po wymianie uszczelki pod klawiaturą czy to może mieć jakiś związek ???? Jutro wymienie świece podczas wymiany były troche zalane olejem pomóżcie PROBLEM rozwiązany wymiana świec pomogła i wszystko wróciło do normy
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie czy ktoś wymieniał w audi s3 skrzynię na 6cio biegową czy są jakieś haczyki w tym zabiegu.???
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś pomysł albo miał taki problem . Mianowicie odpalam rano silnik , ruszam normalnie a audi szarpie jakby miało zaraz zgasnąć i ma tak dopóki nie złapie temperatury . Jak już złapie to wtedy jest ok nic nie szarpie . Dzieję się tak tylko na zimny silniku zawsze po nocce czy dłuższym postoju . U mechanika byłem nie raz ale rozkłada ręce , poduchy i wszystko całe . Ręce opadają więc prośba do was pomóżcie . Sprzęgło wykluczam bo i na ciepłym też by szarpało a nie szarpie .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko wszystkim Mam taki problem,poniewaz jak jade autem to mam temperature 90stopni jak stane na dłuzsza chwilke w korku to automatycznie rosnie do ponad 100 co moze byc przyczyna ? Mechanikowi dałem do sprawdzenia to powiedział ze chłodnica,wentylator i termostat w normie. a temperatura rosnie,powiedział jezdzic i obserwowac,co wydało mi sie bardzo głupie. kto moze byc problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czesc chciałbym przyciemnic szyby w audi s3 w warszawie ktoś coś wie gdzie mogę to zrobić i jaka jest cena za tył i tylny bok ? thx
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu samochód zaczął mi kopcić i zaczął brać olej , obroty też zaczęły skakać. Miałem wybrać się do mechanika ale nie zdążyłem, po odpaleniu auta zaczyna ciec olej.
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od dwóch dni mam problem z odpaleniem Audi. Opiszę to w ten sposób, że po wejściu do samochodu po nocy auto odpala i gaśnie, dopiero po 2-3 próbach odpala. Nie ma spadku mocy, żadnych większych czy niższych obrotów. Dodam, że wczoraj zaparkowałem pod sklepem, był zgaszony przez 5-10 minut, wróciłem i odpalił bez problemu. Tylko po dłuższym postoju ma problem. Filtr paliwa zmieniany wraz z olejem i pozostałymi filtrami jakieś 1,5k km temu. Zauważyłem ze po pierwszej próbie odpalenia auto pali i gaśnie przy czym zaświeca się żółta kontrolka wyglądająca jak samochód i klucz.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z abs-em. mianowicie kupiłem sobie polski vab2.5 sprawdziłem i mi nie czyta tylko jednego koła, przód prawy, przy ruszaniu tryzma mi cały samochod a abs w czasie jazdy nie chodzi:( wykazał mi takze błąd" can data bus, abs-uszkodzenie. przewody, rezystor w ecm" i nie wiem własnie co to tez rezystor w ecm:( moze mi ktos pomóc i podpowiedziec co mam zrobic zeby mnie to jak najtaniej wyniosło??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, zacznę od tego, że chodzi o Audi A3 1,9 130KM z 2001 roku. Problem zaczął się gdy po zatankowaniu paliwa i przejechaniu 15 km auto straciło na mocy jakby turbina przestała chodzić i najzwyczajniej w świecie silnik zgasł. Silnik ostygł przejechałem kolejne 10 km i znów się to powtórzyło. Po podłączenia pod Vag wykazało błędy w czujnikach poziomu oleju i temperatury płynu- wymieniłem (na nowe) lecz problem nie zniknął, auto ciągle gasło po chwili odpalenia. Myślałem, że paliwo jest słabej jakości lecz auto nie dymi, poza tym sprawdziłem filtr paliwa i jest OK. Wyczytałem, że powodem może być pompka paliwa vacum (rozebrałem, wyczyściłem, założyłem) -lecz i to nie p…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem ze skokami temperatury stała temperatura to 90 stopni ale podczas jazdy temperatura bardzo szybko się podnosi do 110 albo nawet maksymalnie do 120. Po upływie kilku sekund temperatura bardzo szybko wraca do normy i znów rośnie. Potem wraca do normy i jest przez pewien czas OK. Wymieniłem czujnik temperatury ale nic to nie dało. Jeśli ktoś miał taki problem proszę o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam przy hamowaniu lub tez na postoju silnik dziwnie drga na wolnych obrotach czego napewno nie powinno byc. wie ktos co moze byc tego przyczyna??
-
-
- 8 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje odczyt EPROM z licznika w Audi A3 1.9 tdi 2002 rk 130ps jesli ktos by mogl zrobic zdjecie i wstawic na forum bądź wysłać mi na e-mail byłbym wdzięczny .
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie dotyczące Audi A3 2006 (8P). Na zegarach pojawiła mi się żółta ikona silnika (check engine). Po podpięciu komputera nie wykazuje żadnych problemów z silnikiem, a sam samochód działa bez zarzutu. Jedyne, co zauważyłem, to problem z rozrusznikiem, który prawdopodobnie już się kończy. Czy może to być powód, dla którego pojawia się ta kontrolka check engine?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-