Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez andriuam,

Cześć, Mój prędkościomierz w audi a3 jest zepsuty. Próbuje znaleźć licznik na wymianę lecz nigdzie nie jest dostępny. Jaki może być odpowiednik prędkościomierza 8L920900L. Auto w automacie, 1.6 benzyna, rocznik 2001. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiednika.

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez ZuberA3,

Panowie, Dnia wczorajszego w godzinach wieczornych miało miejsce zjawisko podane w temacie. Podczas wyłączania silnika dochodzi z niego dźwięk skrzypnięcia (może kojarzyć się z czkawką ) Aby łatwiej było sprawdzić co to dołączam filmik Z gaszenie z wciśniętym sprzęgłemhttps://www.dropbox.com/s/g7apn6qigughop0/SAM_3562.AVI Bez sprzęgła https://www.dropbox.com/s/tjh953hujxa9lhz/SAM_3563.AVI //EDIT śmieszka sytuacja, dropbox wygenerował mi link z słowem "h*u*j" (bez gwiazdek) wiec link może nie działac bo forum go cenzuruje , proszę o dopisanie wymaganego ciągu znaków w pasku adresu przeglądarki. Szperałem w googlach by znaleźć informację na ten temat, ale niestety je…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

hej! mam pytanko co to jest zawor N75 w 1.9 TDi 90KM audi a3.Pozdrowionka

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Bartlomiej12345,

Witam Mam pytanko. Mam problem z sensorem w prawym przednim kole.. Jak mam go znaleźć tam ? Bede chciał sprawdzic co jest bo czasem mi blad od abs i esp wyskakuje Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Rainbow_Dash,

Witam. Piszę tutaj po raz pierwszy, piszę również dlatego że nigdzie indziej nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie jak wymienić tylną, prawą lampę w tym samochodzie? Przeszukałem wszystko i nigdzie nie udało mi się znaleźć pomocy, wszędzie piszą tylko o lewej lampie co jest z lekka dziwne. Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez karol brej,

Opóźniony na ciepłym silniku. Naciskam i reakcja jez dopiero pi chwili.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez olgierd,

Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygode z dieslem i nadchodzi okres zimowy troszke sie tego obawiam. Z dieslami podobno są problemy gdy nadejdą mrozy. Jak można sie ustrzec przed niepotrzebnymi problemami. Co należy wymienić? Na co zwrócić uwage? W pierwszej kolejności na pewno filtry i świece. Filtry już zamówiłem na http://mark.com.pl/sklep/pl/ bo podobno sędziszów są wmiare tanie i dobrze. Podobno dla dobra silnika warto na zbiornik ON dolac 2- 3 litry benzyny i 0,5 litra nafty, a inni mowia ze wystarczy 1 litr denaturatu, a jeszcze wiem ze istnieja rozne ulepszacze. Jak wy radzicie sobie z zimą?

• 2 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez insane,

Mam problem z moim nowym Audi. Moje Audi jest z 2000r. z silnikiem 1.9 TDI. Nie mam komputerka, w prawej manetce nie mam nic do ustawiania. Na wyświetlaczu od początku górny był pusty, a na dolnym pokazywało się temperatura, a przed startem auta robiło się jakieś sprawdzania (olej itp., na końcu pokazywał się napis OK). Ponadto przy otwartych drzwiach na tym wyświetlaczu pokazywało, że są otwarte drzwi. Po lewej stronie mam godzinę i datę, a po prawej aktualny trip i całkowity przebieg. Autko stało od soboty, aż do dzisiaj. Dzisiaj wsiadłem do auta i po przekręceniu kluczyka na zapłon nagle zresetowały mi się godzina i data oraz aktualny trip. A ten dolny wyświetlacz na ś…

• 3 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez RAFI81,

Witam panowie mam problem z dziwnym dźwiękiem pochodzącym z okolic rozrządu ten dźwięk jest tylko na zimnym silniku na ciepłym cichnie dodam że rozrząd był robiony końcem kwietnia 2023 a ten dźwięk pojawił się końcem listopada VID_20240128_095538.mp4

• 3 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Kichu63,

Witam, chciałem zapytać Was czy w modelu A3 8L 1.6 benzyna z 2002r. 102 KM występują światła przeciwmgielne przód, bo nie mam ich w zderzaku, a na włączniku zapala się tylko tylne światło przeciwmgielne z lewej strony; czytałem, że przed liftingiem one nie występują, czy mogę prosić o informację odnośnie jak to jest w moim modelu? gdzie to sprawdzić? bo pierwszy raz jak na przeglądzie było auto, diagnosta zwrócił na to uwagę, że nie ma przednich przeciwmgielnych. Pozostałe światła są. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Audiii1998,

Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez luczekk,

Witam mam a3 8l 1.6 BFQ, sypie mi co chwile wiele bledów, zapala się EDC i odcina moc. Odpalam wtedy na nowo samochód i na jakiś czas jest ok. (ECU już wyciągałem i sucho tam, kości tak samo suche) Lista Błędów: 17811 - Układ EGR: Różnica Regulacji - stały 17851 - Zawór EGR: zbyt niski sygnał - nieciągły 17796 - Moduł sterowania: usterka wewnętrzna - nieciągły 18047- Czujnik położenia pedału przyśpieszenia: sygnał niestabilny - nieciągły 18041 - Czujnik położenia pedału przyśpieszenia 2 - sygnał za niski - nieciągły 16725- Obwód czujnika pozycji wału rozrządu: sygnał nierealny - nieciągły Ktoś wie o co tu chodzić może? Szukać czegoś…

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez AdrianJG97,

Witam, mam taki problem nie dawno zobaczylem ze jak zostawie otwarte drzwi w aucie, do strasznie drgaja bez wlaczonej klimy, jak wlacze klime to drgania sa jeszcze wieksze, odczuwalne jest to na calej budzie i na kierownicy chcialem sie zapytac czy to moze byc kolo dwumasowe ? Jaki jest koszt wymiany, i czy musze wymieniac cale sprzeglo ? I czy moge dalej jezdzic autem? W aucie byl wymieniany silnik, bo w poprzednim byl pekniety blok silnika..czytalem i tym na innych forach ale za duzo mi to nie dalo. Kolejny problem to spalanie, zatankowalem ostatnio pol baku i zrobilem zaledwie 140 km. A jezdzilem spokojnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Audiii1998,

Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez crisss,

Witam i proszę o pomoc "kupiliśmy" z żoną autko jak w tytule rocznik 2000, jadąc ma się wrażenie że auto się męczy, głośno pracuje na tyle by zachować komfort jazdy chce się wrzucić wyższy bieg i to już przy 2k obrotów, moim skromnym zdaniem odczuwanie dyskomfortu powinno nastąpić pomiędzy 2,5-3k obrotów, przy 100km/h 5 jużwydaje się mało a 120km/h nie chce się przekraczać. pytanie czy to uzależnione jest od pojemności silnika?, od tego że jest instalacja gazowa? może jest ktoś z Poznania kto ma większy ogląd na sytuację i doradzi co można z tym autkiem jeszcze zrobić, pomoże w ustaleniu dokładnie wersji, gdyż słyszałem już wiele opinii często sprzecznych. z góry dziękuję…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez fazii73,

Witam mam problem z moim audi A3 otóż rzucił palenie . Jedyny sposób w jaki go mogę uruchomić to psikając plakiem w kolektor ssący . Sprawdziłem już ciśnienie na cylindrach , zregenerowałem głowicę i pompki , zmieniłem rozrusznik , nowe czujniki wału i wałka , podmieniałem pompę tandemową , nowe świece żarowe , nowy filtr paliwa . Gdy audi odpalę z plaka chodzi idealnie równo nie trzęsie silnikiem nie ma zaniku mocy i jak zgaszę i chcę zapalić nic z tego posadzę akumulator i nie zapali . Proszę o jakieś podpowiedzi może wspólnymi siłami naprawimy to moje audi . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi .

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez agataaa,

Cześć. Otoż pewnego dnia zgubiłam , zerwało sie , nie wiem czy w dobra strone ide czy to jest dekielek czy naklejka. Ktoś mi poardzi co dalej z tym? Dziekuje i pozdrawiam :). Dam zdjecia

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Lolek422,

Witam;) Panowie mam problem z kontrolka na desce rozdzielczej w audi a3 1.9tdi swieci sensor pomaranczowo jak otworze maske i zamkne gasnie nie ma czujnika oleju na dole w misce jest fabrycznie zalakowany co bylo by przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez stefeek,

Witam posiadam licznik jaegera 8l0920933n i moje pytanie jest takie czy moge go wymienic na licznik VDO 8L0920931F będzie wszystko działać ? dziękuje za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Przychodzę z problemem A3 8L 1.6 AKL benz+gaz Męczy mnie błąd 00533 - regulacja prędkości jałowej Od czasu odkąd pojawił się błąd : -Auto świrowało na postoju na gazie, więc wizyta u gazownika bo wypadł termin serwisu gazu (filtry itp). Dowiedziałem się ,że reduktor puszcza gaz .. -Zregenerowałem sobie reduktor (membrana , uszczelki itp) -Wymianilem wszystkie uszczelki kolektora ssącego, bo myślałem , że dostaje lewe powietrze -Wymieniłem kable zapłonowe i świece , bo kabel miał przebicie , a jak już to rozebrałem to i świece wymieniłem , bo miały 12k nalotu. Dzisiaj wszystko złożyłem do kupy i wszyst…

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jarek71,

Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez hubertosolo,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy gdy wrzuciłem 3 bieg zgrzytło i jakby sam się wrzucił 4 bieg , lewarkiem można machać w każdą stronę bez oporu ciągle jest wrzucony 4 bieg . czy mogła paść cała skrzynia czy sam wybierak ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Daniel30,

Witam. Wyskoczył mi Serwice INSP,skasowałem ten komunikat ale pytanie mam takie,czy mam się martwić tym? Czemu to wyskoczyło? Z Góry dzięki.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Miodek75,

Witam. Od tyg jestem posiadaczem audi a3 8l. Nie mam ogrzewania. A bylo. Nadmieniam ,ze zbiorniczek wyrownawczy mam do wymiany roscypala sie w mak cesc w srodku do mierzenia stanu plynu. Moze zapchala sie nagrzewnica?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Pablo89,

Wtam . Mam nastepujący problem : Gdy wrzucam drugi bieg silnikiem zaczyna szarpać i raz przyśpiesza a za chwilę zwalnia jakby coś go blokowało . Gdy się zatrzymam i dodam gazu na luzie silnik gaśnie a za mną pojawiają się kłęby białego dymu . Gdy zgaszę silnik i znów go zapale muszę czekać aż silnik zacznie normalnie pracować , wtedy mogę ruszyć i normalnie jechać bez problemów .

• 0 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.