Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam, Mam pewien problem, iż na zimnym silniku strasznie nim trzepie i potrafi zgasnąć Gdy silnik się rozgrzeje to wszystko jest już okey. silnik 1.6 benzyna 98rok Na ZIMNYM: https://www.youtube.com/watch?v=AVyqkshui7E https://www.youtube.com/watch?v=dGT4dDWtKKs Na Ciepłym https://www.youtube.com/watch?v=S6L6iewfLNk
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy jest ktoś w stanie postawić diagnozę na podstawie odczytu z komputera? Może ktoś miał podobny problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 794 wyświetleń
-
-
Mam audi a3 z 1998r 1.6 benzyna, jakiś czas temu w czasie użytkowania gdy stanąłem na światach auto mi zgasło, odpaliłem ponownie lecz słyszałem ze już jakoś z oporem, gdy ruszyłem zorientowałem się ze auto straciło moc na jedynce musiałem mieć 3/4tyś obrotów żeby w miarę ruszyć tak jakby sprzęgło duże obroty a auto ledwo przyspieszało, ale zauważyłem gdy auto postoi ostygnie to ma moc gdy ruszam, dzieje się tak jak silnik się nagrzeje do swojej temperatury na wskaźniku 90stopni auto gaśnie i od nowa to samo. Miał ktoś taki problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem nie działają tylne głośniki oraz sub. podłączone jest wszystko Adapter radio pioneer DEH-1500UB PROSZĘ O POMOC
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam nietypowy problem z moim audi otóz już drugi raz pękł mi prawy tylni wahacz dolny(jakieś 2000 km od wymiany) w czym może leżeć przyczyna ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Stałem się nabywcą Audi A3 z 1999 roku 1,6 benzyna 101 km i jestem zakochany w tym autku <3 Chciałbym żeby mi posłużyło i bym chciał zmienić rozrząd proszę pomóżcie jakich części najlepiej szukać. Czy polecacie jakieś marki widziałem w ofertach że niektóre zestawy są z Pompami nie które bez czy warto tą pompę wymieniać?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
witam czy drzwi lewa strona przód + błotnik i przedni zderzak będzie pasowało z przed lift do po lift ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Zastanawiam się czy opony 235/45/19 na zime będą dobre, nie chcę zmieniać felg( 8,5cala), letnie opony to 255/35/19??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie, ale z góry przepraszam za jego niezbyt fachowy opis, ponieważ nie jestem ekspertem. Otóż problem polega na tym, że mam awarię procesora w licznikach (podobno jest to bardzo często spotykany problem). Objawia się to złą interpretacją sygnału temperatury płynu chłodniczego, a co za tym idzie włączanie wentylatorów w niewłaściwym momencie. A pech chciał, że wtedy kiedy były potrzebne to się nie włączyły i płyn zagotował mi się w samym środku potężnego korku i teraz mam do wymiany uszczelkę pod głowicą. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanei na zegarze temperatura po przekreceniu kluczyka zaczyna sie od 70 stopni a po przejechaniu paru km temperatura rosnie do 100 stopni i sie zatrzymuje . Bylem u mechanika i sprawdzil mi czujnik ( stwierdzil ze jest dobry )oraz podpia pod komputer samochodowy i nic mu nie wyszlo tylko stwierdzil ze jest to winna zegarów czy jest to mozliwe mialem juz wczesniej wymieniany procesor bo wskazowka od paliwa sie zawieszala . Prosze o jakies informacje jesli ktos mial podobne przypadki
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, od dłuższego czasu mam pewien problem z moją audi a3, może ktoś zna temat i będzie w stanie doradzić. Kilka tygodni temu wymieniałam u mechanika nagrzewnice ponieważ auto mocno parowalo. Auto z przodu musiałbyc całe rozebrane. Po odebraniu auta przez około tydzień było wszystko w porządku, zaliczyłam nawet dłuższa jazdę. Z dnia na dzień po odpaleniu silnika zaczęły migać światła awaryjne, nie dało się ich wyłączyć. Sytuacja miała miejsce przez kolejne 2-3 dni. Przy każdym odpaleniu migały awaryjne. Kolejnego dnia auto nie odpaliło, dostawał obrotów ale nie odpalał. Akumulator został naładowany, po włożeniu auto nadal nie odpalalo. Auto…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie. Przy pomocy którego guzika włącza się podgrzewanie lusterek: z przednią szybą czy tylną?
-
-
- 9 odpowiedzi
- 30,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam a3 8l 1999. Jest jakiś problem z szybami. Każda z nich ma problemy z domknięciem się, podjedzie trochę do góry i później cała na dół. Muszę zamykać je lekko i 'na wyczucie'. Dodatkowo zasuwają się one do góry słabo jakby mocy nie miały. W dół natomiast bez problemów. Wszystkie 4. Ponadto tylnia prawa szyba za każdym razem gdy otwieram lub zamykam samochód się lekko uchyla. Strasznie dziwne. Dodam że nie działa też sterowanie lusterek co wg mnie wskazuję na problem z elektronika. Czy mam rację, czy może nie? Jest jakiś sposób by samemu to naprawić czy raczej potrzebna jest interwencja specjalisty? Dziękuję z góry i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Przychodzę do was z pytaniem dot. Bezpieczniego wirusa A więc mam audi a3 8l 2002 z przebiegiem około 370k, silnik to 1.8t aum 150km z podstaw to turbo nie ciągnie oleju bynajmniej od strony zimnej Ciśnienie w cylindrach to w okolicach 10bar Na ostatnim jest 9 coś, oleju coś tam łyknie ale nie są to jakieś duże ilości, niewiele Wracając do mojego pytania czy warto wgrywać wirusa z 1.8t auq do mojego kompa, czy silnik mi to wytrzyma, turbo itp Czy jednak mogę tym wirusem coś mu zaszkodzić? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mam problem z haldexem a mianowicie wywala mi błąd 01155. Jeden komputer pokazuje pompkę drugi że coś ze sprzęgłem. Miał ktoś podobny problem? Audi a3 8l 1.8t quattro arx. Z góry dziękuję za pomoc :)
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L po lifcie z 2001 roku chciałbym podłączyć CB radio oraz konwerter DC 12V -5V 3A oto link ( http://allegro.pl/konwerter-dc-12v-5v-3a-15w-wyjscie-usb-adapter-i6371559816.html?reco_id=f43ae8ae-5d8a-11e6-9224-56847afe9799&ars_rule_id=802 ) tego mam 2szt. Chciałbym podłączyć to po stacyjce jak mam to zrobić i gdzie się wpiąć . Proszę pomóżcie .
-
- 3 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu przestała mi się podnosić wskazówka temperatury oleju, zdarzy się raz na 50 razy, że zadziała, ale i tak spadnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Audi a3 8l 1.9tdi 98r
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a3 1.9 tdi 2002. Ostatnio z dnia na dzień bez wcześniejszych żadnych objawów rano odpalił ale kuśtykał i przerywał do czasu lekkiego rozgrzania ( po 2km było normalnie). Po południu nie odpalił wogóle. Próbuje łapać szybko kręci ale nie ma możliwości go odpalenia. Z plaka pali normalnie po czym chodzi równo i jeździ bez problemów. Po zgaszeniu to samo, można odpalić tylko z plaka. Jakieś pomysły co może być ? Jak potrzebne jakieś dodatkowe info prosze pisać i z góry dziękuje za pomoc. PS: Po sprawdzeniu programem wyskoczył błąd 16705- czujnik obrotów silnika- sygnał nieprawidłowy stały. Czujnik położenia wału wymieniony na nowy.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co ile kilometrów powinno wymieniać się filtry , oleje , rozrząd , płyny i inne rzeczy które tego wymagają .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 32,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem z zakodowaniem /programowaniem "scyzoryka". Może opiszę swój problem od początku krok po kroku. Jakieś 2 miesiące temu mój scyzoryk miał nieprzyjemny upadek z 3 piętra . w skutek tego cały się nazwijmy to delikatnie " otworzył" wydawało mi sie że pozbierałem wszystkie części . Tj , grot z plastikiem gdzie znajduje sie immobiliser , obudowę z płytką , koszyczek na baterie oraz jedną baterię . Wydawało mi sie że powinna być jedna. jak sie domyślacie pilot nie działał , myślałem ze uszkodziłą sie płytka. Tak więc zmuszony byłem do otwierania auta z grotu. Jednakże niedawno dowiedziałem sie ze powinienem mieć dwie baterie . także wczoraj ku…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnio spotkała mnie niespodzianka. Po kilkunastodniowym postoju samochodu akumulator rozładował się do zera. Samochodu nie można otworzyć ani z pilota, ani kluczem. Przeczytałem na różnych forach internetowych, że nie tylko mnie taka niespodzianka spotkała. Dziwiło mnie, że kluczem nie można otworzyć ani zamknąć. To znaczy można ale przy sprawnym akumulatorze. Dmuchnąłem do zamka płynu typu WD40. Nic to nie pomogło. Na drugi dzień kiedy zabierałem się do bardziej siłowego otwarcia okazało się, że kluczem bardzo łatwo się otwarło. Przypuszczam, że przy otwieraniu pilotem pracuje tylko część zamka. Pozostała część nazwijmy ją "mechaniczna" nie rusza się i rdzewieje. po k…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem taki w vagu dwa bledy Podgrzewanie sondy lambda a1 s1 I błąd nastawnika przepustnicy 00282 Efekt na ciepłym silniku obroty 1200 na zimnym normalnie. nowa sonda i przepływka lewego powietrza nie bierze uszczelnione wszystko tem. Jaka kap widzi ok i zauważyłem że jak obroty wskocza na 1200 to tempomat nie działa pozdro z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie forumowicze. Jestem posiadaczem Audi A3 8L 1996 silnik 1.8 benzyna + gaz i od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie jest to bardzo duże (jak na ten silnik i samochód) spalanie wynoszące nie raz średnio 16 litrów gazu na 100km, oraz przymulanie podczas przyspieszania. Dzieje się tak najczęściej kiedy na dworze jest 10000 stopni Celsjusza, jeżeli jest w miarę chłodno, nie ma z tym problemu. Podczas jazdy używam klimatyzacji (wspominam o tym ponieważ wiem, iż podnosi to średnie spalanie, jednak uważam, iż 16 litrów jednak to lekka przesada). Czy jest jakaś miła osoba, która poradziłaby co mogłoby być przyczyną tego wszystkiego? Z góry dziękuję za ewentualną …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-