Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!
-
-
- 8 odpowiedzi
- 36,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????
-
- 6 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…
-
- 1 odpowiedź
- 13,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…
-
- 3 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak sprawdzić czy auto ma zamontowany alarm. Sprawdzałem po nr VIN i okazuje się że powinno mieć ale nie widzę nigdzie syreny i nie posiadam przycisków do wyłączania czujników w kabinie. Czy może mi ktoś podać jaki kod wyposażenia przypisany jest dla alarmu? Na stronie z kodami wyposażenia znalazłem to: WD4 = Anti-theft alarm system "plus" ale nie jestem tego pewien, ponieważ w/g serwisu audi ten kod oznacza "business comfort"
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Od niedawna jestem posiadaczem audi A4 B7 w Sedanie (Mam nadzieję, że zaprezentuję ją niedługo na forum) .Mam problem z czujnikami parkowania raz działają raz nie (wtedy słychać dźwięk trwający ok 5s) czym to może być spowodowane? Styki zaśniedziały? Dodam, że zderzak jak jest czysty to to samo się dzieję. Dziękuje za odpowiedzi bardzo dużo ich widzę...
-
-
- 9 odpowiedzi
- 24,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich! Wyje mi któreś łożysko z tyłu.Moje pytanie jest takie,czy można wymienić same łożyska w piastach z tyłu czy trzeba wymienić komplet łożysko z piastą.Może ktoś z kolegów wymieniał sam i da jakieś praktyczne wskazówki
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …
-
- 1 odpowiedź
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
witam. pytanie,jak w temacie,czyli co ile wymiana rozrządu w b7 1.9tdi kod silnika BRB. dzwonilem do dwoch mechanikow,a także do ASO i powiedzieli ,że co 120.000km. jednakże wydaje mi się ,że to troszkę za dużo!!! proszę o poradę i z góry wielkie dzięki.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 34,5 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.
-
-
- 13 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi problem mam audi A4 2006 Listopad 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku problem zaczął się gdy zaczęła mrugać kontrolka świec przy uruchamianiu silnika,wtedy zapaliła się kontrolka silniczka koloru żółtego, która zgasła po ok 5 minutach. Oczywiście wymieniłem za dwa dni świece i wszystko było oki. Po przejechaniu ok 100 km zaświeciła ponownie podłączyłem auto pod kompa, który nie pokazał żadnych błędów ale gdy mechanik uruchomił silnik kontrolka zgasła do czasu bo następnego dnia znowu się pojawiła i nadal świeci. Auto przegoniłem na trasie i nic z tego czy to ma jakiś związek z filtrem cząstek stałych. Jeśli ktoś ma j…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 47 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-