Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem ze swoją B7 1.9 TDI silnik BRB ,po uruchomieniu silnika gdy dodam gazu powyżej 2,5 tyś zaczyna telepać całą budą to samo dzieje się podczas ruszania na 1 i 2 biegu do 3000 obrotów ,auto pali 8 litrów , pokazuje błąd wypadania zapłonu na 4 cylindrze. Co może być nie tak?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam dosyc "glupie" pytanie bo domyslam sie, ze to dla wiekszosci banalne, ale odpowiedzi na te pytane w internecie znalezc nie moge. Mianowicie chodzi o to, ze na desce mam ciagle napisane "zasieg iles tam km" w zaleznosci ile mam w baku, a chcialbym zmienic to na spalanie na 100km, i moje pytanie. Gdzie to zmienic i jak?:) Z gory dziekuje pozdrawiam. Audi a4 b7 2007 1.9 TDI
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a4 b7 Avant. Wszystko normalnie działało (mam na myśli kluczyk) otwierał zamykał bez problemu, pewnego razu zamknął, ale już nie otworzył, zapasowy też nie otwiera. Diody na obu kluczykach świecą, na drzwiach też, znaczy że zamknięty. Akumulator napewno się nie rozładował, baterie też nie powinny, tym bardziej w 2 kluczykach naraz. Nie posiadam klamek i nie mogę otworzyć mechanicznie. Teraz mam pytanie, co zrobić, aby obeszło się bez bicia szyby. Dziękuję z góry za pomoc.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam bardzo dziwny dźwięk przy przyspieszaniu auto nie chce się zbierać. AUD-20221219-WA0005.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór, Mam problem z audi od momentu wymiany głowicy na inną ale o tym samym kodzie (bfb) przy odpalaniu na zimnym silniku jest tak jak na filmie: Dzieję się to rano pp nocnym postoju później jak odpali to gaszę go i jest cisza ale podczas dnia i postoju Ok 4 godziny też się tak dzieję ale nie aż tak długo i głośno proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 sedan 1.6. Autko delikatnie faluje i to nie zawsze i to nie zawsze przy dojezdzaniu do światel. Wymienione były świece, przewody, był robiony remont silnika ponieważ zaczęła brać olej, wymienione wszystkie przewody, uszczelki, brak nieszczelnosci dolotu, czyszczona przepustnica, zrobiona akceptacja. Mechanik nie wie co to może być, może ktoś ma jakiegoś mechanika, poleci. Łódzkie Wieluń. Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem . A mianowicie ostatnio jak jechałem to komputerze pokazywało mi że mam do przejechania 300 km i miałem ta ostatnia kreskę biała przed rezerwa a samochód mi stanął z braku paliwa . Mieliście może tak ? Jaka to może być przyczyna , czego szukać i jak to ogarnąć . A i dowiedziałem się że zbiornik który mam ma 80 l . Pomóżcie bo pewnie to może być pierdoła .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam do wymiany zderzak w audi a4 B7 2005 sedan tył 1.9 TDI. Znalazłem zderzak w swoim kolorze tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W ogłoszeniu na allegro jest napisane że pasuje do 3.0 TDI quattro.Skoro zderzak wygląda tak samo to czy może się różnić?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio mój samochód zaczął dużo palić (1.9TDI kod silnika BRB po chipie na 150km), z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami prądu 1,2 do 1,4l/h wg. vaga. Sprawdzałem grupy 013, 018 oraz 023. W grupie 018 po całkowitym odpuszczeniu gazu pojawia się wartość 128, czasami 4. Natomiast w grupie 023 wszystko jest na minusie, w dwóch polach w okolicach -40/-50 a w dwóch w okolicach -60. Kąt synchronizacji rozrządu -1 w wahaniach do -1,5/-0,5. Silnik pracuje równo i nie dymi, co może być powodem takich odczytów? Wcześniej odczyty były podobne i samochód palił mniej, wg. vaga na postoju miał do 0.2l/h. Po ustawieniu kąta synchronizacji wałka na 0 pali około 1,5l/h.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w temacie te kable za co te 2 masy są odpowiedzialne?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem, podczas przyspieszania miedzy 1800-2500 obr. słychać takie jakby tarcie, Na postoju nie występuje, hamulce to też nie są, przeguby wewnętrzne też raczej nie bo żadnych drgań nie ma. Wyczytałem, że to może być rozrząd w momencie zmienienia fazy, ten drugi co jest łańcuch. Można jakoś sprawdzić to vcdsem, żeby mi pokazał kiedy zmienia się faza i wtedy zobaczyć czy akurat wtedy ten dzwięk występuje?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś ma ten sam problem - od wczoraj zmieniony został sygnał tv naziemnej a co za tym idzie mój tuner tv DVB-T nie odbiera w samochodzie. Już wiem, że muszę wymienić tuner na DVB-T2 HEVC, czy ktoś to robił? Jakie tunery ewentualnie polecacie. Z moim współpracuje kostka mutlimedialna, dzięki której działa kamera cofania i mogę np. oglądać filmy lub słuchać muzyki z pendrive'a, co akurat nie jest konieczne ale oglądanie tv na postoju to czasem fajna sprawa. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. J.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jedna sprawa nie daje mi spokoju. Wymieniliśmy z ojcem płyn do wspomagania metodą chałupniczą w audi a4 b7 2006r. Czyli krecenie kołami na odpalonym silniku, zbieranie starego płynu strzykawką i dolewanie 2 litrów nowego. Bez ściągania i odpinania czegokolwiek. Wszystko było ok do momentu aż ściągnęliśmy trochę za dużo poniżej minimum i pompa zaczęła strzelać i trzeszczeć. Zgasiliśmy od razu silnik ale piszczała tak jeszcze przez chwilę zanim ucichła po odpaleniu. Od tamtej pory występuje pisk przy maksymalnych skrętach. Nie wycie a pisk podobny do paska. Wspomaganie działa bardzo dobrze ale Czy pompa została uszkodzona? Piszczenie i sytuacja idealna jak na filmi…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie mam problem. Kupiłem ostatnio audi a4 B7 3.0 TDI quattro i jest super ale jest jeden problem mam bicie kół podczas hamowania a także wibracje przy dodawaniu gazu i to się zaczyna od 80km/h coś koło tego. Dodam że mam dystanse założone bo bez nich jest tarcie felgi o tarcze hamulcowe. Prawdopodobnie są to felgi od audi a4 tylko z mniejszego silnika bo z tego co mi mówili tarcze były tam mniejsze niż w tych 3.0 litrowych. Dodam że felgi są 16" i ostatnio byłem żeby je jeszcze raz wywazyli. Powiedźcie mi czy bicie i wibracje mogą wywoływać te dystanse albo macie może jakieś inne podejrzenia i wskazówki które by pomogły mi rozwiązać ten uciążliwy problem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
wymiana silnika audi a4b7 bpp 2.7, na silnik z a6c6 bpp 2.7, roznica; ma ktos jakis pomysł jestem w kropce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam lampy 8e 941 004 am 12v pl 00 dcr 00 rl Z opisu lampy wychodzi, że jest to bi Xenon. Sprawdziłem i mam zarniki d1s osram xenarc 66140 W zasadzie jeżdżę cały czas na auto, więc nie wiem jak jest na mijania. Ale zdarza mi się, że podczas jazdy potrafią mi migać/ podskakiwać przez moment światła następnie się stabilizują. Miał ktoś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju.Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Dodam ,że cieple ogrzewanie i nawiew działa bardzo dobrze. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Potrafi ktoś podać kod lakieru po vinie? WAUZZZ8E86A086661
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam następujący problem z elektryka w a4 b7 avant ponieważ wszystkie zarowki z tyłu świecą słabiej jakby przygasnięte. Które bezpieczniki odpowiadają za to i gdzie szukać przyczyny tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Nie chce się rozpisywać, bo czas goni. Ostatnio pewna pani skasowała mi zderzak, grill, błotnik i przednie drzwi od pasażera wszystko jest do wymiany. I tu dochodzimy do sedna. Myślałem, że to będzie szybka piłka zdjęcie z naklejki pod kanapą google i mam części okazało się to trochę bardziej skomplikowane. Przeglądam oferty na sklepach internetowych i jest tam podane jak dla mnie za mało informacji i nie wiem, czy jak przy części jest napisane 8e0 a u mnie 8ed, czy mi to będzie pasować. Czy jak w drzwiach od kolesia jest miejsce na kluczyk, a ja mam tylko od strony kierowcy czy po przełożeniu zadziała no i słyszałem, że lepiej wsiąść zderzak używany, bo zamienniki lubią …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-