Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez miszap1981,

Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 2.0benzyna skrzynia automatyczna. Wczoraj zauważyłem ze po włączeniu P i wyłączeniu silnika światła stopu się palą. Zgasły dopiero gdy na D wyłączyłem silnik i na wyłączonym silniku przełączylem na P. Dzisiaj jadę na komputer. Czy ktoś miał taki problem? Może to przekaźnik? Witam ponownie. Winny był czujnik hamulca. Po wymianie problem zniknął, mechanik twierdzi ze jest to dosyć częsta bolączka w audikach.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Bieniuś,

Witam posiadam Audi A4 b7 i mam pytanie co do radia. Mam podstawowe radio sterowane kierownicą posiadające bluetooth i tu nasuwa się moje pytanie. Skoro radio posiada bluetotha i mogę przez nie rozmawiać przez telefon (działa bez zastrzeżeń) to czy mogę też słuchać tak muzyki z telefonu ? Moim zdaniem powinno być to możliwe... skoro dźwięk z tel z rozmowy jest to i muzyka jakoś powinna grać ? Pomoże ktoś wie ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Tedeo,

Witam, mam następujące pytanie - mam przejechane 235 tys.km, ostatnie 3 wymiany lałem shella 5W30 507 i chciałbym przejść teraz na motula specyfik i czy przy takiej zmianie (parametry oleju zostaną te same) nie będzie problemu i czy należy robić jakieś płukanki silnika czy coś takiego? Pozdrawiam T.

• 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez SebekLodz,

Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez dorian,

witam. pytanie,jak w temacie,czyli co ile wymiana rozrządu w b7 1.9tdi kod silnika BRB. dzwonilem do dwoch mechanikow,a także do ASO i powiedzieli ,że co 120.000km. jednakże wydaje mi się ,że to troszkę za dużo!!! proszę o poradę i z góry wielkie dzięki.

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 34,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez xxslawek11xx,

Witam Szukałem tematu na forum ale znalazłem tylko do młodszej wersji. Mam do wymiany xenony i potrzebuje wyciągnąć lampy. Czy wie może ktoś jak to zrobić i czy nie wiąże się to z demontażem atrapy lub zderzaka ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Vomar,

Witam mam kilka pytań odnośnie tego modelu: 1. Ile kosztuje regeneracja/wymiana turbiny? 2. Co wchodzi w skład wymiany rozrządu i jakie są mniej więcej koszta? 3. Mam również problem z klimatyzacją, tzn. nie wszystkie nawiewy chłodzą, z dwóch przy ustawieniu wszystkiego na LOW wydobywa się ciepłe powietrze. Diagnosta stwierdził, że odpowiedzialne są za to jakieś silniczki i że będzie trzeba rozbierać kokpit. Miał ktoś może podobne doświadczenia? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Witam! Stałem się posiadaczem Audi A4 B7 avant z silnikiem brd 170KM z przebiegiem 223kkm. Auto przy przebiegu 185kkm miało wymieniany moduł pompy oleju w serwisie audi w niemczech co potwierdzone jest rachunkiem na 3100euro! Dziś auto po przejechaniu zaledwie 35kkm od owej wymiany ma padnięte turbo (olej w okładzie dolotowym i odmie) oraz na wyświetlaczu wyskakuje komunikat ciśnienia oleju... Ponadto miga kontrolka od świec żarowych oraz świeci sie check. Dodam że kupując auto byłem uprzedzony o padniętej turbinie oraz o zapchanym filtrze DPF, i na ten moment wykręcona jest sonda z DPF-a. Pytanie brzmi, czy możliwe jest aby po tak krótkim czasie znów uszkodz…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?

• 5 odpowiedzi
    • 14,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez pawel.1988,

Witam. W moim audi a4 b7 2007r mam radio-navigacje bns 5. Posiadam opcje podłączenia do tego telefonu przez bluetooth. Mam telefon Galaxy S2 i sparowałem oba urządzenia bez problemu. Ale mam pytanie. Czemu teraz mając inny telefon, nie moge nim znaleźć urządzenia "audi"? Bluetooth w galaxy s2 mam wyłączony a szukając "audi" przez bluetooth np w HTC DESIRE HD, nic nie moge znaleźć. Czy trzeba jakoś usunąć mojego galaxy s2 z pamięci audi alby dało się wyszukać to urządzenie innym telefonem? Czy może muszę wejsć w jakąś opcję w radiu, aby włączyć na chwile "szukanie urządzeń" czy cos w tym stylu. Ogólnie sprawe ujmująć, gdybym teraz zmienił telefon, to nie wiem jak inny podł…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Raf7007,

Witam,od niedawna posiadam a4b7 2.5d .Autko ma dużo przebieg bo ponad 190tys.mil ale znam wcześniejszego wlasciciela(Wojek żony miał auto ponad 6lat)i wiem ze było robione sprzęgło,regenerowana turbina ,nowe wisko itd...dzisiaj trochę chciałem przegonić auto na autostradzie i jechałem tak jakieś 160km/h i nagle wyskoczyło mi to na zegarach (zdjęcie).Doczytalem ze jest to system kontroli spalin ale niewiem jak może być przyczyna i czy jest to niebezpieczne dla auta jeżeli bede nim nadal jeździł?

• 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez barteklech,

Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Witam Czy jest możliwość wyłączenie doświetlania zakrętów? Jako że jest teraz trochę śniegu to można się poślizgać na parkingach/torach. Problem tym ze światła wtedy świrują niepotrzebnie, raz lewo raz prawo... nie nadążają , jeszcze się coś zepsuje. Model S4 z ksenonem ... innych chyba nie było?

• 2 odpowiedzi
    • 12,9 tys. wyświetleń
  14. widziłem juz A3 A4 mercedesy i bmeki które z długich mają zrobione swiatła dzienne wiem że sa moduły na alegro ale może jest opcja gdzies ukryta tak jak na linku

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 87,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez andy 14,

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu moje Audi A4 B7 2007r silnik 1.9 TDI BRB (116KM) bez DPF-a.straciło na mocy. Przedtem był bardziej dynamiczny, a powyżej 2200rpm dostawał power-a i rwał asfalt z drogi, a teraz jakoś ciężko się zbiera. Auto zapala od pierwszego razu bez względu na to czy jest zimny czy gorący, nie kopci, nie dymi, czasami przy dłuższej jeździe na obrotach ok. 2000 szarpnie przez ułamek sekundy raz lub dwa, a czasami podczas przyspieszania słychać taki dziwny odgłos od przepustnicy coś jak „kszy kszy”. Spalanie ma może ciut większe. VCDS nie wyświetla żadnych błędów, Filtr powietrza i filtr paliwa są nowe. Proszę o jakieś sug…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  16. Witam! Mam pytanie do rodziców - posiadaczy A4 B7 Avant z 2006 roku. Jak poradziliście sobie z mocowaniem fotelików systemem isofix? Po częściowym złożeniu foteli ukazują mi się wywiercone dziury - ale brak "haczyków". Czy one gdzieś są schowane? (kolega w peżocie miał je gdzieś po prostu schowane). Czy mam szczęście i poprzedni właściciele skutecznie pozbyli się czegoś, co jest mi bardzo potrzebne? I czy mam do kupienia coś podobnego ze zdjęcia poniżej, czy może jest na rynku coś "mniej agresywnego co nie zniszczy skóry na fotelach"?

• 0 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez slawek977,

Witam, czy ktoś się orientuje czy można zastąpić servo do A4 3.0TDI Quattro 2005r 204km oznaczone 8E0 612 105P Q3 - czy musi być dokładnie takie samo. I czy to Q3 ma jakieś znaczenie?. Jest kilka na allegro, ale zgłupiałem jak u tego samego sprzedawcy są dwa z tym samym numerem ale jedno za 110 a drugie za 240 tylko twierdzą że to z Q3 wymontowali z 2.0TDI a to bez oznaczenia Q3 z 3.0TDI

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez KrzysXP,

Witam, kupiłem od kolegi Audi A4 B7 (kombi) rok 2005 120 KM poj 1496 jak być dokładnym i mam parę pytań. Jak już tu wyczytałem i powiedział mi kolega że problem występuję z EGR, czasem się zapale i traci moc. Mechanik mówi kupic nowy znalazł mi na jakiejś stronie (niestety ja jej znaleźc nie mogę )nowy za 540 zł. A jak czytam tu niektórzy go sami czyścili, lepiej więc wyczyścić niż kupować nowy? Ja się na tym nie znam więc pytanie zapewne czy mechanikowi zechce się w to bawić... Pytanie 2 kierownica miejscu mi ładnie chodzi luźno delikatnie zaś przy jeździe w zakrętach jest takie wrażenie twardej sztywnej kierownicy że trzeba ciut siły by ją poruszyć. Nigdy takim autem n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez adamb72008,

Witam Serdecznie. Szukam instrukcji do radia bns 5.0 w języku polskim. Może ktoś znajdzie chwię czasu i wrzuci ją na forum.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Bambi1306,

Witam. Temat walkowany ale ja nadal nie mogę nikogo znaleźć kto zrobił by mi ta podmiane. Oczywiście chodzi o wymianę manetki wycieraczek z pełnym FIS. Panowie mam a4 kombi listopad 2007 model 2008 i moje pytanie jaka mam kupić manetke. Czy jest ktoś z Wrocławia żeby zrobił mi to dobrze i żeby wszystko działało.? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  21. witam wszystkich Od jakiegoś tygodnia Pilot czasami nie zamyka i nie otwiera lewych drzwi. Dodam że regulacja lewego lusterka raz działała raz nie. To samo z podświetleniem klawiszy czasami działało czasami świeciło ale jakby słabiej . To samo z oświetleniem drzwi tzn biała pod spodem i czerwona z boku. Dzisiaj zacząłem działać odkręciłem bok sprawdziłem przewody na laczeniu miedzy drzwiami a slupkiemi są w bardzo dobrym stanie Rozpiąłem wszystkie kostki , spiąłem z powrotem założyłem bok i nic. Teraz mam tak : - nie otw/zam się drzwi z pilota - brak oświetlenia drzwi -brak podświetlenia przycisków -brak regulacji lusterka lewego. - brak ogrzewania lewego …

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mbuszek,

Witam, Czy z Waszego doświadczenia do wymiany żarówek H7 w tytułowym modelu trzeba koniecznie wyciągać reflektory? Miejscowy elektryk zaśpiewał mi taką cenę za wymianę (tłumacząc się właśnie koniecznością wyciągania reflektorów), że aż przysiadłem (150 zł + cena 2 żarówek).

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez janosik493,

Przymierzam się do wymiany włącznika świateł zwykłego na włącznik z auto światłami czy są jakieś zastrzeżenia co do wymiany czy to będzie działać czy potrzebna jest nowa instalacja czy tylko wymiana wyłącznika

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem ze świecami i chyba z okablowaniem,bo świece mam nowe i wie ktoś czy te kable są podpięte pod jakiś bezpiecznik, przekaznik ? Da sie to samemu zlokalizowac czy lepiej dac fachowcowi ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez roerto00,

Witam wszyskich Mam problem z kluczykami w audi a4 b7 06r rozkodawały mi sie nie wiem z jakiego powodu .Pojechałem do znajomego elektronika i on stwierdził że kluczyki sa do wyżucenie bo auto je nie widzi i nie można ich zaprogramować.Więc kupiłem dwa nowe kluczyki on mi je zaprogramował i działały do dnia dzisiejszego.Znowu nie mogę otworzyć ani zamknąć auta i nie wiem co robić PROSZĘ O POMOC może ktoś z was miał taki przypadek DZIĘKI

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 40,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.