Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Jak w temacie jak zaprogramować te przyciski I, II, III aby sie potwierała brama garazowa..

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Darwek24,

Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez alfsound,

Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 36,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mario-c,

Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez znachor,

Witam:) Mam Pytakno? Czy ktoś wie jak dorobić/przerobić do radia cd concert audi A4 b7 odtwarzacz Mp3?

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Od ilu stopni podgrzewane są świece żarowe w audi a4 B7 1.9TDI 115KM kod silnika BKE. Moje audi poniżej -1 stopni ma trudność z odpaleniem.

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  10. Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Adi25,

Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez saimon,

Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  14. Witam Nie tak dawno zakupiłem A4 B7 kombi z 2005 roku.Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem żarówki na nowe i nie pomogły. Dodam jeszcze że oprócz oświetlenia tablic nie działa też oświetlenie schowka i lampka w klapie bagażnika:/ Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez paSTorEK,

Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez tito124,

Witam, w swojej A4 Avant z 2007r. mam Audi Navigationssystem (BNS 5.0). Zapodziała mi sie gdzieś płyta CD i w tej chwili nawigacja jest bezużyteczna. Czy można pobrać gdzieś obraz takiej płyty, czy tez niestety trzeba kupić (gdzie), może ktoś ma zbędne to CD?

• 9 odpowiedzi
    • 26,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sławek37,

witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  18. Witam, 1. Niedawno nabyłem Audi A4 B7 i na konsoli środkowej zamontowany jest uchwyt telefonu, jest on dla mnie całkowicie bezużyteczny więc planuję jego demontaż, ze względu że pod nim są 2 wielkie dziury w konsoli chciał bym wymienić ten element, i moja prośba czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji demontażu tej konsoli? Oraz ma ktoś może nr katalogowy podziurawionej części, jest to ta ramka przebiegająca nad radiem, w dół i wzdłuż tunelu środkowego, inaczej nie potrafię tego opisać. 2. Czy ma ktoś jakieś materiały poglądowe, które pomogą mi zlokalizować prawą poduszkę silnika, czy można po czymś poznać, że została wymieniona lub nie? 3. Potrzebuję nr tej listwy w bag…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 16,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez emon87,

Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez lukaszkle,

Witam, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne buczenie koła kierowniczego podczas manewrów na biegu jałowym oraz przy parkowaniu na skręconych kołach. Zarówno w przód jak i w tył. Raz mniej innym razem bardziej słyszalne buczenie. Pompa nie wyje przy tych manewrach jak również nie ma żadnych wycieków. Płyn został zmnieniony na nowy /zielony / i dalej brak poprawy. Dzwięk ten jest najlepiej syłszalny w kabinie. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to bardzo proszę o odpowiedź.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez M_c,

witam chciałbym się poradzić jakie polecałi byście żarówki ksenonowe z przetwornicami do Audi A4 B6. lampy mam z soczewkami.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Wszystkich, Mam pytanie mam nowe Audi A4 avant z 2007 r. I mam komputer po niemiecku aa chciałabym po polsku i kolega mojego taty powiedział że można za opłata ściągnąć z neta polska wersje. A ja wieże że wy coś ciekawego i mądrego mi podpowiecie i to będzie lepsze rozwiązanie. Bardzo proszę o podpowiedz pozdrawiam

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 18,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez janosik493,

Jestem posiadaczem Audi A4 B7 od niedawna . Na Fisie nie wyświetla mi się żadna informacja z radia jak to naprawić lub włączyć . Posiadam radio Audi Concert takie duże

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez szczepan6666,

Jadąc przy prędkośći około 120km/h obroty około 4tyś.spada moc silnika,po zgaszeniu jest w miarę dobrze , ale po chwili dzieje się to samo.Po podłączeniu do komputera wyświetla błąd 16618 P0234 doładowanie silnika-przekroczona wartość graniczna. Proszę o poradę. Silnik BLB 2,0 TDI 140KM.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez robert 1,

Witam wszystkich- interesuje mnie spraw dołożenia tempomatu u mnie niema manetki – jaki koszt takiej roboty i części

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 19,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.