Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką
-
- 5 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od kilku tygodni moja audi nie sygnalizuje dźwiękowo ostrzeżeń wyświetlanych na ekranie komputera (np. niski poziom paliwa, płynu) czy pozostawionych świateł. Po podłączeniu komputera diagnostycznego (CDIF/2) zauważyłem również, że lista systemów auta które komputer diagnozuje znacznie zmalała - pokazują się główne systemy - silnik, ESP, skrzynia biegów, a np. brak radia, klimatyzacji, komfortu... Sprawdzone zostały wszystkie kostki i złączki. Może któryś z kolegów może coś podpowiedzieć czego i gdzie szukać?? Pozdrawiam, Radek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupilem autko w ktorym zdaje sie czegos brakuje Czy ktos moglby mi powiedziec co powinno znajdowac sie w tym miejscu tzn na uchwycie pokazanym na fotografii ? Jest to za silnikiem na sciance grodziowej. W poblizu znajduje sie brazowa kostka z 2 przewodami nigdzie nie podlaczona. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co w tym miejscu powinno sie znajdowac ? Dodam ze jest to Audi A4 B7 z 2006r. 2.0 tdi 16V. Z gory dziekuje za podpowiedzi
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac
-
- 3 odpowiedzi
- 24,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś udzieli mi odpowiedzi Mam takie pytanko czy jest jakaś kombinacja naciśnięc kluczyka która wyłączy sygnał alarmu podczas nieuprawnionego wejścia ? Bo mam taki poroblem że wcześcniej był sygnał a teraz tylko mrugają kierunkowskazy Jak również mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu przez halogeny, wcześniej działało a teraz lipa nic i tak się zastanawiam czy coś przez przypadek nie powciskałem w kluczyku i wyłączyłem te funkcjię czy poprostu coś się popsuło i bez servisu się nie obędzie ? Jeśli możecie pomóc to będe bardzo wdzięczny, Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.
-
-
- 13 odpowiedzi
- 20,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym poinformować, że szukałem gdzie się da i wątkach i w wyszukiwarce i nic nie znalazłem chyba, że nie potrafię jeszcze szukać na tym forum. Zakupiłem samochód 2 tyg temu i jak przystało na nowego nabywce chcę wymienić wszystkie filtry i olej. I w tym momencie pojawiło się pytanie jakie modele filtrów kupić ( paliwa, oleju, powietrza i kabinowy ). Nie chodzi mi o firmę bo tu mam sprawdzone od 5 lat filtry MANN i jestem z nich bardzo zadowolony. Chodzi mi o kod/nr silnika jak i gdzie ewentualnie go szukać w samochodzie ??? Ze strony MANN wychodzi że są takie oznaczenia dla mojego silnika: BLB, BNA, BRE, BRF lub BPW, BRC Jak znal…
-
- 5 odpowiedzi
- 31 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.
-
- 7 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Jestem "szczęśliwym" posiadaczem AUDI A4 B7 1.9 tdi. Niestety okazało się że poprzedni właściciel dokonał samozwańczych zmian w mapie silnika co skutkuje bardzo słabą i dziwną pracą silnika. Poszukuję osoby która być może posiada fabryczną mapę do tego modelu i silnika lub jest z okolic Leszna / Poznania i będzie w stanie poświęcić klika minut na odczytanie mapy ze swojego autka. Oczywiście pokrywam koszty poświęconego "czasu i chęci" Z góry dziękuję za pomoc... Z poważaniem,
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15 tys. wyświetleń
-
-
witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????
-
- 6 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-