Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez jaca,

witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez maciejoo85,

I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką

• 5 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  3. Cześć, od kilku tygodni moja audi nie sygnalizuje dźwiękowo ostrzeżeń wyświetlanych na ekranie komputera (np. niski poziom paliwa, płynu) czy pozostawionych świateł. Po podłączeniu komputera diagnostycznego (CDIF/2) zauważyłem również, że lista systemów auta które komputer diagnozuje znacznie zmalała - pokazują się główne systemy - silnik, ESP, skrzynia biegów, a np. brak radia, klimatyzacji, komfortu... Sprawdzone zostały wszystkie kostki i złączki. Może któryś z kolegów może coś podpowiedzieć czego i gdzie szukać?? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez 01franki,

Witam Kupilem autko w ktorym zdaje sie czegos brakuje Czy ktos moglby mi powiedziec co powinno znajdowac sie w tym miejscu tzn na uchwycie pokazanym na fotografii ? Jest to za silnikiem na sciance grodziowej. W poblizu znajduje sie brazowa kostka z 2 przewodami nigdzie nie podlaczona. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co w tym miejscu powinno sie znajdowac ? Dodam ze jest to Audi A4 B7 z 2006r. 2.0 tdi 16V. Z gory dziekuje za podpowiedzi

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  5. witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Diute,

witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  7. Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac

• 3 odpowiedzi
    • 24,1 tys. wyświetleń
  8. Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 13,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez redbull,

Witam, może ktoś udzieli mi odpowiedzi Mam takie pytanko czy jest jakaś kombinacja naciśnięc kluczyka która wyłączy sygnał alarmu podczas nieuprawnionego wejścia ? Bo mam taki poroblem że wcześcniej był sygnał a teraz tylko mrugają kierunkowskazy Jak również mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu przez halogeny, wcześniej działało a teraz lipa nic i tak się zastanawiam czy coś przez przypadek nie powciskałem w kluczyku i wyłączyłem te funkcjię czy poprostu coś się popsuło i bez servisu się nie obędzie ? Jeśli możecie pomóc to będe bardzo wdzięczny, Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez gienek 50,

Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 20,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kiniu,

Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym poinformować, że szukałem gdzie się da i wątkach i w wyszukiwarce i nic nie znalazłem chyba, że nie potrafię jeszcze szukać na tym forum. Zakupiłem samochód 2 tyg temu i jak przystało na nowego nabywce chcę wymienić wszystkie filtry i olej. I w tym momencie pojawiło się pytanie jakie modele filtrów kupić ( paliwa, oleju, powietrza i kabinowy ). Nie chodzi mi o firmę bo tu mam sprawdzone od 5 lat filtry MANN i jestem z nich bardzo zadowolony. Chodzi mi o kod/nr silnika jak i gdzie ewentualnie go szukać w samochodzie ??? Ze strony MANN wychodzi że są takie oznaczenia dla mojego silnika: BLB, BNA, BRE, BRF lub BPW, BRC Jak znal…

• 5 odpowiedzi
    • 31 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez gregorek1977,

Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.

• 7 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  13. Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez xxdavexx,

Witam serdecznie, Jestem "szczęśliwym" posiadaczem AUDI A4 B7 1.9 tdi. Niestety okazało się że poprzedni właściciel dokonał samozwańczych zmian w mapie silnika co skutkuje bardzo słabą i dziwną pracą silnika. Poszukuję osoby która być może posiada fabryczną mapę do tego modelu i silnika lub jest z okolic Leszna / Poznania i będzie w stanie poświęcić klika minut na odczytanie mapy ze swojego autka. Oczywiście pokrywam koszty poświęconego "czasu i chęci" Z góry dziękuję za pomoc... Z poważaniem,

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  15. witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Davidoff2,

Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Jacek b7,

Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  18. Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 15 tys. wyświetleń
  19. witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  20. Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  21. Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez maks,

Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????

• 6 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez SokoLoko,

Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Doramon,

Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.