Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Proszę o wszelkie informacje na temat wymiany listew dachowych i szybowych. Jak to zrobić i czy warto zmieniać?
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój znajomy z zagranicy nie może odnaleźć serwisu, który by mu pomógł: czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce (najlepiej mazowieckie, ale nie warunek) może podjąć się remontu silnika 3,2 benzyna kod AUK do A4 B7? Chodzi o kapitalny remont tego silnika po zerwaniu się łańcucha rozrządu (camshaft drive chain)? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi zamin zacznę dwonić po warsztatach znanych i nieznanych. thx Karol
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam, sprawdzam w instrukcji B7 - jest napisane że żarówka kierunkowskazu w reflektorze może być wymieniana tylko w spec serwisie. Ktoś się zabierał za to sam i ile to trwało? Pozdr,
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak w temacie kupiłem a4 b7 1.8T BFB 163ps quatro 2005rok z uszkodzanym przepływomierzem, wiec kupiłem drugi uzywany oryginał o nr 0280218063, 06A 906 461 L założyłem i niepokoji mnie wartość przepływu ma max obiążeniu, jakie wartości powiniem miec m/s, jesli mogł by mi to ktoś sprawdzić był bym bardzo wdzięczny, przez chwile miałem założóny z diesela, bledow nie pokazywał, ale duzo palił, bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie co to moze byc, ze podczas zmiany biegow slychac na zewnatrz auta pstrykanie . Np gdy mam otwarte okno i wylaczony slilnik stoje w garazu i zmieniam bieg (na kazdy) to slysze pstrykanie, to samo jest przy wlaczonym i w trakcie jazdy. Kazdy bieg wrzucam bez problemu, jedyne 2 wchodzi nieznacznie ciezej od innych. O co chodzi z tym pstrykaniem? Z goory dzieki za pomoc, PS w srodku auta ni nei slychac cisza
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Pojawił mi się ostatnio dość dziwny problem otóż świeżo po wymianie oleju (oryginalny filtr oraz olej 5W/30 Castrol Edge Professional - pełen syntetyk) nie przejechałem nawet kilometra pojawiło się syczenie/ świst przy przyśpieszaniu (dodawaniu gazu wyłącznie w czasie jazdy na postoju to nie występuje). Jest to o tyle ciekawe że problem wcześniej nie występował. Jak go podkręcę na 2200 obrotów lub poniżej 2000 i aby aby podtrzymuje gaz to nic nie świszcze. Dodam gazu świszcze . Z kolei jak depnę mu pod 4000 to jest moment że np na 2300 przez chwilę to słychać a potem niesłychać. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 35,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał styczność z oryginalnym woskiem Audi link do wosku: http://allegro.pl/oryginalny-polimerowy-wosk-do-polerowania-audi-i2298530984.html jaki wosk byście polecili? Mam problem z lakierem na dole drzwi przednich prawdopodobnie osadził się asfalt (czarne kropki) którego nie da rady nawet polerką usunąć ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Pozdrawiam!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym poradzić się specjalistów czy istnieje możliwość wymiany zamka w drzwiach kierowcy. Kwestia jest o tyle zagadkowa dla mnie, ponieważ mógłbym kupić tani zamek z anglika i dlatego zastanawiam się, czy będzie pasował do europejskiej wersji. Masokownica pozostaje ta sama, czyli nie ma problemu z otworem na kluczyk. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, P.
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Od pewnego czasu w moim autku: A4 B7 2006, silnik 2.0 TDI 140 KM, BRE, zaczęła zapalać sie lampka "błędu silnika". Problem sam znikał na jakiś czas po kilku dniach. Ostatnio jednak zapalona lampka zagościła na dłużej. Po podpięciu do VAG-a wyświetlił sie błąd: "P2108 - Przepustnica Urządzenie uruchamiajace Kontrola Moduł Osiagi". Skasowanie błędu na niewiele się zdało gdyż kontrolka zapaliła się i ciagle świeci znów po kilku uruchomieniach samochodu. Zawsze zapala się podczas uruchamiania silnika. Próbowałem coś mądrego znaleźć na ten temat, jednak raczej to trudna sprawa, raczej rzadko pojawiająca się w sieci. Licze jednak na ogromną wiedzę i doś…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o opinie dotyczące zastosowania programu vag can pro do diagnostyki audi a4 b7. Konkretnie chodzi o przydatność do robienia logów statycznych i dynamicznych oraz innych funkcji programowych. Samochód to audi a4 b7 2007 rok 1.9 tdi BRB 116 KM. Jak ktoś używał to proszę o szczere opisanie, gdyż noszę się z zamiarem zakupu. Pozdrawim Sławek
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Czy koleedzy się orientuje jak wybrnąć z takiego problemu. Kopiłem Audi A4 B7 2.0TFSI quattro z 2006 rok. W kraju już było od 3 lat. Na FIS mrugała kontrolka usterka poziomowania xenon. No myślałem, że nie będzie to jakiś większy problem albo układ poziomowania, może coś na kablach. Jednak okazało się coś innego. Wsadzili to tego auta reflektory nie z tego modelu. Serwis podaje do tego modelu auta tylko lampy o numerach 8E0 941 029 BD; 8E0 941 030 BD. A jak mu wsadzone inne. Czy jest jakaś możliwość by zaadaptować inny model lampy tak by działało poziomowanie i nie mrugało na FIS kontrolka . Czy ewentualnie takie same lampy tylko produkowane na rynek UE o numerach 8E0 941…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do demontażu tapicerki drzwi tylnych. Różnica między B5 a B7 jest kolosalna. W B5 parę śrubek na widoku i po temacie. W B7 to już mała zagadka gdzie są wkręty lub zatrzaski ? Niechętnie ale muszę dostać się do głośnika tak, aby nie uszkodzić plastików/mocowań. To samo dotyczy tapicerki klapy bagażnika. Za wszelkie podpowiedzi serdecznie Dziękuję - fred
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dziś byłem u diagnosty, stwierdził u mnie luzy na górnych wachaczach oraz..... Wystrzeloną tuleję belki wspomagania lewy i prawy przód. Dzwoniłem do kilku hurtowni z częściami i nikt czegoś takiego nie posiada i nie posiadał. Proszę o pomoc. Co to za część, ile kosztuje, jak wymienić. Rafał
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Chciałbym się coś dowiedzieć odnośnie zabezpieczenia do A4 B7 1.9tdi 2007 , pewnie macie jakiś pomysł jakie zabezpieczenie i co jest najlepsze[co założyć] z góry dzięki za odp...
-
- 6 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Sprowadziłem sobie niedawno A4 z niemiec. 2.0 TDI 170KM 2007r. Jako, że troche kopci nawet jak złapie temperature (nie na ciemno), podjechałem do mechanika, żeby sprawdził czym jest to spowodowane. Na kompie wyszło, że zawór ERG może być tego powodem. Teraz mam pytanie. Po 1 czytałem coś, że można to zaślepić i pominąć. Jak to z tym jest? Co bym musiał dokładnie zrobić? Po 2 czy jest opcja, żeby go odkręcić i przeczyścić jakimiś specyfikam i czy to pomoże...? Po 3 GDZIE ON WOGóLE JEST UMIEJSCOWIONY, jak go znaleść itp? Jeśli można, prosiłbym o w miare dokładny opis (zdjęcie BARDZO mile widziane). Z góry dzięki za udzielone odpowiedzi/podpowiedzi i inna pomoc. @EDIT…
-
-
- 9 odpowiedzi
- 37,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam silnik 1.9TDI BRB po zapaleniu na zimnym silniku delikatnie coś piszczy jakby jakas rolka lub sprzegielko alternatora, dokladnie nie wiem co to moze byc. problem ustaje gdy silnik sie zagrzeje. Mial ktos cos podobnego ? dajcie znac ;-D pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witaj posiadam w autku oryginalne radiu od Audi lecz niestety jest ono na kasety co mnie bardzo zdziwiło jak na ten rocznik samochodu, zamieszam zdjęcie radia http://cdchangeremulator.com/images/uploads/Audi_Chorus2.jpg Nie chce wymieniać całego radia gdyż ładnie się zgrywa z wnętrzem samochodu, ale zależy mi na tym aby słuchać muzyki z płyt CD. Podobno istnieje możliwość odtwarzania płyt CD po zamontowaniu zmieniarki, wiec czy mógł by mi ktoś powiedzieć jaką tą zmieniarkę należy kupić aby była kompatybilna z radiem w samochodzie ?? Z góry dzięki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki
-
- 5 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 2.0 tdi 140 km mam problem nie wiem jaki olej do niej lac na kartce jest napisany ze byl lany 10w/40 prosze o pomoc autko ma przejechane 170tys km czy moge zmienic olej na inny o innych parametrach.Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z was już próbowal dostać sie do świateł przeciwmgilenych z przodu w zderzaku albo ma jakis schemat czy instrukcje bylbym bardzo wdzieczny:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum.Jestem zainteresowany kupnem audi A4 diesel,2006r.Mam dylemat,bo nie wiem,z jakim silnikem kupic autko 116km,czy 140km?????Ktora bryczka jest tanszsza w utrzymaniu,mniej awaryjna???Prosze o porade.Pozdrawiam!!
-
- 12 odpowiedzi
- 31,7 tys. wyświetleń
-