Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
WItam, Mam problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu po stronie kierowcy.Ściągnąłem obudowę ale jest bardzo ciężkie dojście i nie jestem w stanie jej wyciągnąć. Czy ktoś to już robił ?? Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna jestem posiadaczem audi B7 i mam takie pytanko,czy da rade jakoś założyć nawi ,czy jest to możliwe? jak to zrobić,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam kupioną zmieniarkę cd do schowka i radio concert2 ale nie wiem jak ją zamontowac. Proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jakie polecacie zimówki do a4 b7, trochę mam problem z wyborem , chodzi też o kasę.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie mam silnik 1, 9 TDI 116KM przebieg 165 tys km. Od pewnego czasu zauważyłem jak na tylnym zderzaku i pokrywie bagażnika znajdują się drobiny takiej sadzy. Nie są to kropki oleju bo jak rozetrę palcem to nie jest to tłuste. Wygląda to zupełnie jak sadza. Mam ten silnik BRB a po kodzie wiem że nie ma filtra oczyszczania spalin. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Dodaję że jak go sprowadzałem z Niemiec 3 miesiące temu to przejechałem za jednym razem 900km i nie było widać tego.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktoś może doradzić gdzie szukać ramienia od czujnika położenia xenonów w audi a4 b7 przedniego. Mam połamane ramię (w zasadzie jego brak - sterczy sam kikut z czujnika), sam czujnik jest sprawny, w oryginale kosztuje ponad 500pln Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
witam od lutego 2011 jestem szczęśliwym posiadaczem A4 i od początku mam problem z szufladką na wizytówki (czy karty) tzn nie mogę jej zamknąć. Wydaje mi się że jakaś zapadka albo się złamała albo nie chce zaskoczyć i jestem zmuszony wciskać kawałek papierku żeby ją zaklinować co okrutnie mnie denerwuje. Może ktoś wie jak to zdemontować żeby zobaczyć od środka co się stało, bo ja nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby nie narobić większych szkód. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. W innych samochodach z którymi się spotkałem oraz w książeczce audi jest napisane, że przełączniki do zmiany wyświetlania danych znajdują się na drążku odpowiedzialnym za wycieraczki. Ja nie mam tam tych przycisków. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Znajomy powiedział mi, że muszę p…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o informację czy jest możliwość regulacji czujnika deszczu ? Denerwuje mnie jego czułość, żeby zadziałał szyba musi być kompletnie pokryta kroplami. Dzieje się tak w ustawieniu manetki na najwyższej czułości. Proszę o pomoc Rafał
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,moze ktos z kolegow pomoc jak stwierdzic czy auto posiada filtr czastek stalych,moze jak wyglada ,gdzie sie znajduje nie moge tego znalezc a na innym forum audi tylko sie wysmiewaja przykre z gory dziekuje i pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jakieś 4 miesiące temu miałem podobny problem. Po rozgrzaniu silnik zaczął dziwnie gwizdać, szczególnie na zakręcie. Podjechałem do warsztatu okazało się że wymienili mi płyn we wspomaganiu po podobno był bardzo zabrudzony. Wymienili i faktycznie było po problemie jak ręką odjął - zapłaciłem około 200zł za tą usługę. Ostatnio słyszę w pracy silnika, że znów pojawia się ten problem. Będzie trzeba wymienić ten płyn znowu. Pytanie: Czy to normalne, ze po czterech miesiącach jest znowu to samo?? Czy mogę wymienić ten płyn sam ?? Jak mogę obniżyć koszty wymiany przez warsztat? Pozdrawiam Rafał
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy w a4-b7 stosowano już silniki z common rail,czy dopiero w wersji b8?Jeśli tak to jakie oznaczenie mają te silniki.Acha chodzi mi o silnik 2.0 bo inne pojemności miały CR już dość dawno,np 3.0. Z góry dzięki za odpowiedź(nie mogę znaleźć tego na Google-dziwne).
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
WItam wszystkich. Chcialem ostrzec wsyztskich posiadaczy audi a4 b7:) myjac dzis samochod podnoislem wycieraczki przednie w gore nastepnie zapomnailem o tym i chcialem uniesc maske w gore;) skonczylo sie na peknietej szybie przedniej gdyz ramie wycieraczki przycisnelo szybe i pekla,,,, coz za bledy sie placi i to pewnie duzo:) jutro dorzuce zdjecia;) Nie ma sie czym chwalic ale chcialem ostrzec pozdrawiam wsyztskich:) ZDJĘCIE: http://www16.zippyshare.com/v/74175223/file.html :excl:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich mam wielki problem wyjechałem na wakacje swoją A4 B7 2.0 diesel i wczoraj zaświeciła mi się żółta kontrolka w kształcie szczęki hamulcowej oraz żółte słoneczko jak by zębatka w żółtej obręczy samochód dzisiaj nie zapalił a jak go dłużej pomęczyłem to zapalił ale nie chciał wejść na obroty i gasł prosze o POMOC jestem w Świnoujściu i we wtorek mam wracać z rodziną do domu a auto odmawia posłuszęstwa . Nigdzie nie moge znaleść tego żółtego słoneczka w żadnym opisie na formu ,może ktoś wie co to oznacza kontekt ze mną 692 692 530 BARDZO PROSZĘ O POMOC W USTALENIU TEGO SYMBOLU Pozdrawiam andre116
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czytalem troche o filtrze czastek stalych i przerazilem sie jesli chodzi o zwiazane z nim koszta. Moze ktos z was ma juz doswiadczenie z tym zwiazane i doradzi czy tak naprawde warto regenerowac za kupe forsy czy lepiej sie pozbyc go ? 140 bhp silnik 2.0 D Z gory dziekuje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…
-
- 3 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…
-
- 1 odpowiedź
- 13 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-