Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Witam! Czy mieliście kiedyś problem z kołem dwumasowym? Otóż, od dwóch tygodni zauważyłem, że silnik jakoś dziwnie klekocze na wciśniętym sprzęgle. Gdy jest na biegu jałowym bez sprzęgła albo podczas jazdy, tego klekotu nie ma. Ktoś kto nie jest osłuchany tego silnika nie jest w stanie tego zauważyć w pierwszej chwili. Samochód jeździ i reaguje na gaz prawidłowo. Rozmawiałem z mechanikiem i ten stwierdził, że to oznaki zużytego koła dwumasowego. Dodam, że to motor 1.9TDI z przebiegiem 170 tys. Czy mieliście już taki przypadek? Jakie są ewentualne koszta i co trzeba wymienić? Z góry dziękuje za fachowe odp. Pozdr.
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam,po kilku godzina spedzonych w google i staraniu się znależć odpowiedni olej do mojego silnika kompletnie zgupiałem,nie wiem już który jest dobry a który nie.znalazłem coś takiego może ktoś się wypowiedzieć czy ten ole będzie ok? 5 Litre MOTUL SPECIFIC VW (507.00-504.00) 5W-30 z książki serwisowej wynka ,że zalewali go mobilem 1 esp 5w30 i castrolem slx 5w30.serwisowany był do końca w Audi. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 25,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po odebraniu auta od mechanika pojawił mi się kolejny błąd "Układ powietrza wtórnego - rząd cylindrów 1" czy może ktoś mnie naprowadzić czy jest to poważna usterka i jak ją zdjagnozować bo mechaników mam już dość.
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej, czy ktoś ma instrukcje obsługi w języku polski do a4 b7 2005 r?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy ktoś może miał taki przypadek albo słyszał o takim i wie co może być problemem. W zimie auto jeździło na 16 alusach i wszystko było ok. Po założeniu na wiosnę 18 alusów okazało się że po przejechaniu kilkuset km zaczyna lekko drzeć tylną prawą oponę od zewnętrznej strony. Po samym spojrzeniu widać było że auto w tym miejscu jakby leży. Więc do mechanika. Okazało się, że pęknięta sprężyna ( standard ). Pomyślałem że jak mam wymieniać na osi 2 sprężyny i zapłacić ok 500zł to może warto wymienić wszystkie 4 obniżające zawieszenie pozostawiając standardowe amory. No więc zakupiłem eibacha obniżającego. No i co i po wymianie wszystkich 4 sprężyn na now…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim aucie Audi A4 B7 2006r pojawiła się taka usterka a mianowicie gdy jadę na 3 lub 4 biegu mając obroty 2 tyś przygazuję to w momencie gdy auto ma 2,1 tyś 2,2 tyś obrotów zaczyna szarpać silnikiem później to przechodzi i auto jedzie ma przyśpieszenie nie kopci. Dodam, że gdy przyśpieszam delikatnie to jest to nie odczuwalne. I teraz zgaduj zgadula u jednego mechanika wyskoczył błąd 00258 niby tj. (Przełącznik cewki otwarty obwód lub skrót do uziemienia) drugi mówi że wszystko oki mogą to być wtryski (na drugim mam -27 na pozostałych od -55 do -60) lub zawór recyrkulacji spali,sprawdzałem przepływomierz powietrza oki. Panowie może ktoś z was miał podobny problem…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 16,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
powitać ponownie mam pytanie czy ktoś ze znawców tematu próbował lub nawet wykonał instalacje windowsa na RNS-e kiedyś widziałem na tube ale nie wiem czy to możliwe czy bedzie dalej działać czy w ogóle coś się stanie napewno można by wtedy automape wrzucić ale reszta funkcji ??
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Czołem wszystkim. Mam pewien problem, natomiast chodzi o moje radio/nawigację BNS 5.0. Nie czyta on tytułów utworów z płyty cd. Tyczy sie to zarówno płyt nagranych (.mp3) jak i płyt oryginalnych. Pliki .mp3 mają dodane tagi/informacje w pliku więc wszystkie dane do zczytania nazwy utworu/wykonawcy są. Sprawdzane w innych samochododwych odtwarzaczach i wszystko się wyswietla parwidłowo, niestety nie u mnie. Tytuły nie wyswietlają się ani na odtwarzaczu, ani na FIS. Nazywane są przez samochód jedynie jako "Track 1", "Track 2" itd. Jedyne co mogę zrobic to manualnie wprowadzić sobie nazwę płyty z posiomu radia w opcjach, ale to nie ma totalnie sensu. Tak dla informacji: nie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc. Otóż mam dziwne "coś" pod środkowym nawiewem, nad radiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nawet co to jest, lecz zauważyłem, że w innych a4 b7 tego nie ma więc zrodziło się pytanie co to jest? Proszę o waszą pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?
-
- 5 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
wITAM serdecznie Mam pytanie ma ktos moze instrukcje obsługi do audi avant a4 b6 2007 roku interesuje mnie Audi navigationssystem plus (RNS-E ) Bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziękuje
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
hey mam pytanie o obrotomierz obrotomierz obrotów wskazuje do 3 tys. obrotów czy to jest prawidłowo ?? pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie Żółta żarówka na panelu i komunikat. Czy to tylko żarówka migacza czy problem jest grubszy? Ludzie piszą nawet o spaleniach przewodów, spięciach (ale u nich bylo jeszcze esp i blad calego swiała).
-
-
- 5 odpowiedzi
- 20,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow. Bardzo prosze wybaczenie jesli cos pisze zle ale jestem nowicjuszem na forum. Kupilem na jesieni Audi a4 sline avant chyba to jest b7 koniec 2005 r poczatek 2006. Przyszla wiosna i mysle ciagna przyczepe nad wode. Kupilem hak orgina razem z nim modul i kawalek kabli. Niestety podnioslem z tylu dywany ale zadnej wiazki nie ma. Nie mam pojecia od czego zaczac. Czy ktos z Panstwa przerabial juz taki temat. Dowiedzialem sie ze isnieje taka ewentualnosc ze trzeba bedzie ciagnac inst od skrzynki bezpiecznikow,tyle tylko ze nie wiem jak to sie bedzie mialo do CAM-a czy cos takiego bo w tych autach sygnal jest podobno cyfrowy. Dodam tylko ze hak or…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio przez pare dni mama problem z rannym odpaleniem samochodu mianowice nie mószę długo kręcić ale samochód jak odpali to idzie biała chmóra z tyłu i trochę szarpie.miałem wczesniej juz taką sytuacje i na vagu wyszła 1 i 4 swieca nie grzały, wymieniłem świece i było wszystko cacy az do zeszlego tygodnia.zauważyłem jeszcze ,że FIS trochę mi przygasa u góry.może to być wszystko od akumulatora?bo nie chce mi się wierzyć że świece padły po miesiącu?jakieś pomysły?pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy możliwa jest wymiana licznika w a4 b7 2.0tdi na kolorowy z pełnym fisem,czy trzeba dokładać instalacje?W moich okolicach mało kto chce się tego podjąć.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
witam chce dolozyc do mojego rns-e kamere cofania .W związku z tym kupilem interface multimedialny na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3162238832 oraz kamere w lampce podswietlenia rejst. zabralem sie do podlaczenia no i .... problem ... kamera +12 z zapalniczki z tylu , +12 do interface z radia + masa z radia . kabel z lampy +12 wzbudzajacy przelaczenie kamery automatycznie. niestety po podlaczniu wszytskiego brak jakich kolwiek oznakow obrazu ... po podpieciu do av1 muzyki z tel. jakosc jest beznadziejna szumi i ledwo co slychac ... moze ktos z was juz cos takiego podpinal. moze jest jakas inna opcja wpiac sie do tego tv boxa?? W moim a4 b7 jest orginal…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was miał podobny przypadek z tempomatem i światłami stop. Mianowicie wczoraj, przestał mi działać tempomat, w żaden sposób nie mogłem go włączyć. Wieczorem zauważyłem, że światła stop nie gasną po zwolnieniu hamulca. Dopiero po ponownym kopnięciu pedała w bok światła gasną. Domyslam się, że tempomat nie działa bo komputer mysli, że pociskam hamulec cały czas, choć tak w rzeczywistości nie jest. Dziaś rano tempomat raz działał, raz nie działał. Trudno mi powiedzieć jak jest ze światłami, bo w drodze do pracy nie mam mozliwości, żeby to zaobserwować. Czy przyczyna może być mechaniczna, czy raczej problem gdzieś na poziomie komputer…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie samochód nie chce palić komputer działa dobrze , ale wydaje mi sie ze to akumulator tylko teraz takie jest pytanie : nie moge go wyjąć bo jest doczepiony czarny kabel i nie wiem od czego on jest mile widziana szybka odpowiedz , ponieważ potrzebuje auta pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio byłem na diagnostyce vagiem u kumpla i wyskączył mi taki błąd" engine mount selenoid valves n144 n145 short to plus p1586 "ponieważ kumpel jest początkującym diagnostą nie wie co ten błąd oznacza?poszperałem troche po goigle i znalazłem że może to coś wspólnego z poduszkami pod silnikiem lub wtyczką od nich.może ktoś miał taki błąd i wie co to dokładnie jest?trochę sie martwie bo samochód nabyłem 4 tygodnie temu i nie wiem czy to coś poważnego.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 20 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nurtuje mnie taki temat... Mam audi A4 B7, 1,9 TDI 115KM, rok 2007. Moje pytanie brzmi: czy obroty na biegu jałowym są ograniczone przez komputer do 3 tyś/min? Bo więcej nie da rady. Jak jest u was? Mam passata 1,9TDI 2001 130KM i tam kręci na maksa, a w audi tylko 3 tyś i nie wiem czy tak ma być czy to jakaś usterka wystąpiła. W komputerze wszystko gra, 0 błędów. Pozdrawiam Paweł
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-