Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez orion,

Cześć, Mój przypadek dotyczy Audi A4 B7 1.9TDI Avant (ale pewnie problem może być bardziej ogólny) Kilka dni temu podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat o problemie z prawym światłem stopu. Po dojechaniu do domu, przyjrzałem się światłom i okazało się, że nie świeci prawe pozycyjne, ale stopu działa. Najdziwniejsze jest to, że za oba światła odpowiada ta sama żarówka i jest to żarówka jednowłóknowa. Domyślam się że w takim rozwiązaniu stop świeci przy wyższym napięciu, co wskazywałoby na spadek napięcia gdzieś na przewodach. Przeczyściłem styk żarówki, ale to nic nie pomogło. Raz zauważyłem, że włókno świeci bardzo blado również na pozycyjnych, ale po chwili przestało,…

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  2. Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  3. Wyskoczyly mi bledy na kompotrze .....SWIECA ZAROWE CYLINDER 1....SWIECA ZAROWA CYLINDER 4......KLAPKA KOLEKTORA DOLOTOWEGO 2......KLAPKA KOLEKTORA SSACEGO STRUMIEN POWETRZA....czy ktos sie orietuje w temacie ???????????czeka mnie troche pracy

• 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez arekj,

Witam serdecznie. Czy podpowie ktoś gdzie znajduje się Czujnik poziomu pojazdu - G84, Od niedawna zaczęła mrugać kontrolka świec komputerek pokazał w/w błąd.

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam co to za blad i co musze zrobic ? 001393 - Brake Switch (F) P0571 - 000 - Implausible Signal - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 53 Reset counter: 255 Mileage: 229979 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 882 /min Speed: 8.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.29 V Bin. Bits: 00101110 …

• 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Max007,

Witam. moje A4 avant 2005 2.0 Tdi najpierw pokazywało kontrolkę silnika na żółto ale silnik pracował normalnie i nie było żadnych objawów. Na komputerze wyrzuciło błąd sondy lambda. Nic nie zmieniałem, bo kontrolka zgasła po ok. tygodniu, a silnik chodził normalnie. Wczoraj wracałem autostradą i zaczęła migać na żółto kontrolka świec żarowych - taka sprężyna - i auto nie pozwoliło mi na zwiększenie obrotów ponad 2.2 tys, więc jechałem 2 godziny z szybkością 100 km/h. Co dziwne dzisiaj kontrolka nie zapala się i auto jeździ normalnie. Czy ktoś wie co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?

• 3 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam nieszczelna chlodniczke i polaczylem te dwa przewody z plynem chlodniczym co od niej ida i tak dlugo moge jezdzic a co sie stanie jak tak bede jezdzil ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Co sie wylancza po zgaszeniu samochodu po przekreceniu kluczyka jeszcze przez kilka sekund jest prad i co sie wtedy wylancza wie ktos ?

• 11 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Czym wyczyscic teraz uklad teraz chlodzenia, bo mialem olej w zbiorniczku plynu chlodzacego jakies preparaty sa ? Czy wrzatkiem, woda nie uszkodzi ukladu, no nie wiem ?

• 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kolnierzyk7,

hej wszytskim prosil bym o porade Posiadm audi a4b7 2005r 1.9tdi Ostanio zauwazylem ze jak zmieniam Bieg i dodaje gazu słysze dzwiny dzwiek takie chrobotanie przez 1 ,2 sek dzieje sie to przewaznie przy 2100 2200 obrt . a dzisiaj jak jechalem okolo 60 km/h na 3 i dodalem gazu i odejmwalem to slyszalem ten chrobot caly czas a jak dam pelny gaz to nie slychac tego , i zastanawia mnie bardzo co to moze Byc ? czy to bedzie zwiozane z padnietym wtryskiem czy cos ? zaczyna mnie to irytowac ten dzwiek jak by cos sie mialo rozleciec auto ma przejechane 197 tys jestem 2 wł . pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez greg65,

Mam ta czarnulke od niedawna i nie wiem gdzie i co ktos przedemna grzebal. Otoz mam dziwne wskazania jezeli chodzi o spalanie. Przy naprawde lagodnym przyspieszaniu pokazuje 40-50l,pozniej po osiagnieciu okolo 100 km/h aktualne spalanie jest 15-18. Srednie caly czas pokazuje 15 a wiem na 100% ze tyle nie pali. Ciekawostka jes ze na autustradzie z pedalem wcisnietym w podloge wskauje 8-9 Da sie cos z tym zrobic?

• 4 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Parol,

Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Mam pytanko,a mianowicie do czego służy czujnik z klapką zamontowany przed lampką przednią nad lusterkiem?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam !!! Czy może mi ktoś polecić na allegro pompowtryskiwacz do 2.0 ewentualnie z jakiej firmy są dobre, ile kosztuje taki pompowtrysk ?

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 17,2 tys. wyświetleń
  18. Czy są już dostepne części do pompowtryskiwaczy siemens, kolega ma problem, a serwis nie chce mu na gwarancji wymienić na nowe. Do pompowtrysków Bosch są części więc regeneracja nie stanowi to problemu. Na stronie http://www.wtryskiwacz.com jest katalog boscha, ale nigdzie nie mogę doszukać się Siemensa.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez jasiek1712,

Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez rybaa01,

witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?

• 6 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  22. Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/

• 2 odpowiedzi
    • 16,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Xavides,

Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez daro124,

Witam czy ma ktoś może instrukcję po polsku navi BNS 5.0

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez mara23,

Witam Mam problem z tylną wycieraczką. Wczoraj (niedawno zaczęły się mrozy) tylna wycieraczka "zwariowała" - działa dosłownie kiedy chce, zatrzymuje się w różnych pozycjach itd. Wyłączenie stacyjki nie pomaga, tzn po ponownym włączeniu wycieraczka włącza się od nowa. Wcześniej miałem problem ze spryskiwaczami tylnymi (wiecznie się blokowały) ale nie znalazłem czasu żeby je porządnie wyczyścić (czyszczenie igłą pomagało do tygodnia). Z tego co wyszukałem na forach problemem może być wyciek płynu. Próbowałem zdjąć tapicerkę aby zajrzeć pod klapę i nie jestem pewien czy czegoś nie urwę więc proszę o pomoc. Odkręciłem 2 śrubki krzyżakowe i 2 śrubki pod trójkątem i zacząłem śc…

• 5 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.