Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez janosik493,

Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,robił ktoś może domykanie szyb w a4 b7 z pilota?Czy da się to zrobić i ile kosztuje?

• Upvote
    • 14 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  3. Witam wszystkich. Czy jest ktoś w stanie pomóc w kwestii zmiany temperatury parownika klimatyzacji poprzez adaptacje w klimatroniku A4 B7?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem audi A4 B7 w Sedanie (Mam nadzieję, że zaprezentuję ją niedługo na forum) .Mam problem z czujnikami parkowania raz działają raz nie (wtedy słychać dźwięk trwający ok 5s) czym to może być spowodowane? Styki zaśniedziały? Dodam, że zderzak jak jest czysty to to samo się dzieję. Dziękuje za odpowiedzi bardzo dużo ich widzę...

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 24,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez hirek171,

Witam. Chciałbym zasięgnąć kilka informacji: Co zrobić gdy zapali się kontrolka filtra cząsteczek? Czy wymienić filtr ? koszt kilka tyś zł , Wybebeszyć go i oszukać kompa ? koszt 1000 zł , Może uda się go automatycznie wyczyścić jazdą na około 3 tyś obr przez 20 min? Skrzynia. Skrzynia do prędkości 80 km/h jest nie słyszalna i nie wyczuwalna lecz gdzieś okolo 80/90 km/h gdy zmienia bieg to juz głośniej to słychac i delikatne jest szarpnięcie. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Audi A4 B7 2.0 TDi 2005 r 209.000 km

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez robi4020,

Proszę o podanie nr. bezpiecznika odpowiedzialnego za oświetleni kabiny w A4 B7 Avant. Mam opis po niemiecku i z gogle-tłumacza wychodzą dziwne tłumaczenaia. Znalazłem coś w necie ale w opisach niema "oświetlenia kabiny".

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. W mojej Audi brak było podgrzewanych lusterek. Do dziś. Co potrzeba? Tylko wkłady lusterek podgrzewane. Dostępne w sieci np Intercars w cenie 20-30zł za wkład. Są to wkłady firmy Alkar. Nr.katalogowe AL6423503-lewe AL6402525-prawe. Pasują do A4 B6/B7 i A3 8P1. Lewy i prawy wkład jest asferyczny tak jak w oryginale. Instalacja jest P&P. Instalacja elektryczna jest już "pociągnięta". Wystarczy zmienić wkłady i podłączyć do kabelków, które są poprowadzone do lusterek. Do odczepienia zastosować najlepiej coś plastikowego, np linijka, żeby nie porysować obudowy lusterka. Można zabezpieczyć obudowę lusterka przed uszkodzeniem tekstylną taśmą klejącą na dole i u gó…

• Upvote
    • 49 odpowiedzi
    • 71,3 tys. wyświetleń
  8. Nie wiem co może być,usłyszłem podczas jazdy odgłosy gdy skręcałem kierownicą oraz jakby ciężej obracać kierownicą.Sprawdziłem płyn okazało że przybyło go w zbiorniczku.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez goner13,

Witajcie. Dziś podczas wymiany h7-ek świateł mijania zauważyłem ze rusza mi się wkład reflektora - tzn lustra. Reflektor to zwykły halogen. Jak to można naprawić? Czy da się? Są tam jakieś zaczepy czy to jest klejone?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam postanowiłem zainwestować i zamontować osłony na podszybie i zbiorniczki sprysku i wspomagania wygląda to tak Wygląda to całkiem niezłe, przyda się na pewno teraz kiedy spada całkiem niezła masa liści i zbiera się w okolicach akumulatora sporo syfu oraz ze względów wizualnych i estetycznych np zasłania sporo kabli i wiązek koło zbiorniczków. Jest jeszcze osłona do kupienia kolo filtra paliwa zasłaniająca dwa grube przewody od klimy ale to w przyszłości...Ogólnie są to osłony stosowane w nieco większych silnikach ze znacznie większym wyposażeniem np typu RS. Szkoda że w "cywilnych" autkach oszczędzają. Pozdrawiam...

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 27,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez sobol,

Witam, Proszę o pomoc , po podłączeniu do komputera wyświetliły się następujące błędy ( po wykasowaniu kontrolka silnika gasnie, po kilku odpaleniach silnika pojawia sie na nowo) BŁĘDY ECU P3135 Układ IMRC -przekroczony próg górny P1573 lewy zawór zawieszenia silnika - przekroczony próg górny P1018 IMR ( intake Manifold Runner) bank 2 - przekroczony próg górny. Z góry dziękuje za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez wojtcem,

siemanko - chciałem pomóc jednemu z kolegów na forum odnośnie zamykania okien z kluczyka, podłączyzłem się VAGiem do samochodu...iiiii kiedyś wchodziło się w opcje, potem numer 46 i kodowanie i wyskakiwały możliwe zmiany kodowania z podpowiedziami programu - teraz powgrywałem nowe wersje programu, które dostałem od tych ziomków od VAGa - i nie ma podpowiedzi tylko czyste kodowanie numerkami. To ja coś przeoczyłem/źle zrobiłem zrobiłem czy to nowy program tak działa?? (nie odtykałem programu od pół roku więc może o czymś zapomniałem) ??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytania odnośnie wymiany rozrządu: 1 po jakim przebiegu trzeba to zrobić? 2 jakie są koszty(materiał+robocizna)? 3 ile bierze za to aso? A i jeszcze sprawa wymiany świec.Interesują mnie koszty takiego zabiegu w aso i u znajomego mechanika.Po jakim przebiegu wymieniamy? Motor jak w opisie.Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez tomi1987,

witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez slaw,

Witam. Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chce mi się do końca chować. Za każdym razem muszę go ręką dopchnąć, żeby się schował. Trzeba wymienić czy wystarczy coś przesmarować? Jak można go wyjąć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Robinio2014,

czyżby filtr cząstek stałych? ktoś przez to już przechodził?

• 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez B7 2007,

Ostatnio przypadkowo przyglądałem się silnikowi i zauważyłem że wycieka olej w okolicy jakiegoś czujnika. Na fotkach pokazuje to miejsce. Dodam od siebie iż jest to z lewej strony silnika patrząc od kierownicy/ pozycji kierowcy. Dokładniej jak pokazano na pierwszej fotce jest to w okolicach chłodnicy oleju. Powiedzcie mi czy tu mógł powstawać jakiś przedmuch powodujący jakieś syczenie itp. czy tu nie ma ciśnienia aż takiego żeby to powodowało. Jak ten czujnik się nazywa i dlaczego tak jest mokro od oleju co się uszkodziło.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Darwek24,

Dlaczego te głowice tak pekaja ? Czy moze mi to ktos wyjasnic ? Co jest przyczyna tego

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mikomac,

witam mam pytanie czy wymieniac olej w skrzyni tiptronik auto ma przebieg 193000 km ?????????????

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kriss111,

Czy trzeba zdejmowac przod w audi a4 b7 2.0tdi avant zeby wymienic rolke napinacza i rolke prowadzaca

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Po ostatniej wizycie na badaniach technicznych pojazdu okazało się, że mam bardzo słaby hamulec ręczny. I tu moje pytanie: gdzie dokładnie szukać przyczyny? Klocki i tarcze są w dobrym stanie, poziom płynu hamulcowego w normie...

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez mikomac,

witam ma problem z parowaniem mojego mmi 2g z xperia s moze wystarczy zresetowac ustawienia moze idzie to jakos obejsc,prosze o pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez sew8730,

Witam wszystkich uzytkownikow portalu. Wiec zaczne od poczatku kupilem audi a4 b7 1.9tdi przed wyjazdem do angli wymienilem wszystkie plyny i olej castrol edge 5w-40 autko mialo wtedy 192tys po przejechaniu ok 6tys komputer wyswietlil wiadomosc min oleju, wiec dolalem pol litra tego samego oleju po ponownym przejechaniu 3tys kilometrow mam ten sam komunikat wiec znow dolalem kolejne 3tys ten sam efekt. Zdjalem gorna obudowe i zobaczylem ze przy wlewie od oleju jest dosc mokro i widze jakis oczarny osad na plastikowej obudowie, spojrzalem na silnik z boku od str pasazera i tam jest tez mocny wyciek. Prosze o jakas pomoc w ziazku z ta sprawa gdyz jestem zagranica a tutejsi …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,po raz pierwszy zrobiłem logi mam nadzieje że dobrze i prosił bym żeby ktoś rzucił na nie okiem ,czy można coś z nich odczytać?czy coś nie tak z autkiem?.powód logów czasami ciężko odpala.podaje linki do logów. -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154788.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154789.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154790.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154791.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154792.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154793.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154794.html

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.