Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak sprawdzić czy auto ma zamontowany alarm. Sprawdzałem po nr VIN i okazuje się że powinno mieć ale nie widzę nigdzie syreny i nie posiadam przycisków do wyłączania czujników w kabinie. Czy może mi ktoś podać jaki kod wyposażenia przypisany jest dla alarmu? Na stronie z kodami wyposażenia znalazłem to: WD4 = Anti-theft alarm system "plus" ale nie jestem tego pewien, ponieważ w/g serwisu audi ten kod oznacza "business comfort"
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich! Wyje mi któreś łożysko z tyłu.Moje pytanie jest takie,czy można wymienić same łożyska w piastach z tyłu czy trzeba wymienić komplet łożysko z piastą.Może ktoś z kolegów wymieniał sam i da jakieś praktyczne wskazówki
-
- 1 odpowiedź
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi problem mam audi A4 2006 Listopad 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku problem zaczął się gdy zaczęła mrugać kontrolka świec przy uruchamianiu silnika,wtedy zapaliła się kontrolka silniczka koloru żółtego, która zgasła po ok 5 minutach. Oczywiście wymieniłem za dwa dni świece i wszystko było oki. Po przejechaniu ok 100 km zaświeciła ponownie podłączyłem auto pod kompa, który nie pokazał żadnych błędów ale gdy mechanik uruchomił silnik kontrolka zgasła do czasu bo następnego dnia znowu się pojawiła i nadal świeci. Auto przegoniłem na trasie i nic z tego czy to ma jakiś związek z filtrem cząstek stałych. Jeśli ktoś ma j…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 47 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji języka w opcji telefonu na FIS? Wszystko mam już ustawione na język angielski, a informacje z telefonu to jedyna rzecz, która mimo to wyświetla się po niemiecku. Z góry dziękuje, za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dzwoniłem do mechanika i pytałem o koszt: wymiany rozrządu wymiany oleju wymiany filtra powietrza koszt 1200zł wydaje mi się, że to drogo czy ktoś to robił? ile zapłaciliście.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś z szanownych użytkowników ma dostęp do schematu instalacji elektrycznej a4 b7 ??? Stawiam już znalazłem i sobie postawiłem Temat do zamknięcia
-
- 5 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc po wymianie aku rozkodowało mi sie radio i żąda kod niestety w książce nie ma wpisanego kodu.Co robić?? Z góry dziękuje:)
-
- 2 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wolnej chwili gdyby ktoś chciał i miał chęci czas około 20min mam do zaproponowania małe ulepszenie naszej A4. Mianowicie potrzeba: 1. Przewód (wąż) klimatyzacji schowka 8E1816311 około 30zł 2. Regulator nawiewu schowka 8E08207014PK około 70zł (Tu drogo ja postanowiłem zrobić sobie coś takiego sam, tzn znajomy tokarz zrobił mi to w alu za tkz "ćwiartkę") Wystarczy wyciągnąć schowek po stronie pasażera, wyjąć zaślepkę gumową w miejscu zaznaczonym czerwonym kolorem (jak wygląda zaślepka - jest na ostatnim foto w schowku)i zamocować kupiony wcześniej wąż wkładając go i lekko przekręcając. Otwór węża ma być ustawiony w kierunku schowka. Następnie musimy wyciąć …
-
- 2 odpowiedzi
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Z tego co widzę sterowanie głosowe w autku jest tylko po niemiecku. Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji chociażby na język angielski?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuje wszelkich opini na temat modelu A4 B7 z benzynowym silnikiem 2.0TFSI. Chodzi głównie o spalanie itp. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze.mam audi a4 2006 grudzien 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku od czasu do czasu zapala mi sie kontrolka swiec jak i rowniez silniczek podpinałem go pod kompa i skasowałem błedy ale znowu mi sie to pojawia.jakie sa tego objawy moze ktos wie z góry dziekuje i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, właśnie stałem się mam nadzieję szczęścliwym posiadaczem A4 2006r. 1.9 wersja Navi, niestety z niemieckim językiem nie jestem za pan brat, a tylko taka wersja instrucji została mi podarowana. Czy moze ktoś się orientuje gdzie można ściągnąć wersję polską? Pewnie to już oklepane pytanie ale nie mogłem znaleźć w necie, jedyne co było to instrukcja do starszej wersji. Prośba o pomoc.
-
- 17 odpowiedzi
- 25,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałem wymienić żarówki do świateł mijania nie wyciągając reflektora. Prawdę mówiąc mam mały problem. Nie wiem za bardzo jak mam wyciągnąć starą żarówkę z zaczepów już pod tą osłonką plastikową (z samego reflektora). czy ją się po prostu wyciąga "na siłe" czy trzeba ją jakoś obrócić? Niestety jest tam dość mało miejsca na jaki kolwiek ruch...albo mam za duże łapy są tam jakies blaszki ale odginając ją w dół mam wrażenie że jeszcze bardziej zaciska samą żarówke:/ Czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak to cholerstwo wyjąc nic nie uszkadzając? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 41,7 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2…
-
- 0 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-