Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  2. Witam, Potrzebuje schemat podłączenia zbiornika wspomagania. Są dwa wyjścia, dwa gumowe przewody. Cieńki i gruby. Grubszy jest podłączony a cieńki odłączony. Gdzie on powinien znajdować się ? Zaglądałem z grubsza i lipa niewiem gdzie go podłączyć. Proszę o informacje 2.0 tdi 140 km 2005 r. pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  3. Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez slawek071976,

Witam, Potrzebuję informacji na temat wymiany paska wielorowkowego w A4 b7 1.9 TDI BRB 116KM. Konkretnie chodzi mi o przebieg i co trzeba wymieniać z tym paskiem (napinacze). Obecnie mam przebieg 161 000 km. Pozdrawiam Sławek

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 43,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez stanlej,

mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez stanlej,

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-listwa-listwy-drzewo-drewno-i2558979323.html http://allegro.pl/listwy-ozdobne-listwa-drewno-audi-a4-b6-b7-8e0-i2568567810.html mam a4 b7 2006 rok sedan obecnie mam listwy srebrne wew . takie aluminium lub podobny kolor lecz podobaja mi sie takie jak w linkach czyli drewniane wszystko zapaliczka pas na desce i mieszek do biegów jak zdemontować takie listwy czy trzeba całe boczki zdjąć ?? byłem w aso lecz gosciu vin potrzebuje auta z takimi listwami zeby mi sprawdzic po ile są czy przerabiał to juz ktoś ?? czy posiada ktoś nr czesci ?? czy jest ktoś chetny na zamiane listw kolor alu na drewno

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wojtcem,

Witam - jak w temacie po każdym wyjeździe z myjni palą się te dwie kontrolki, samochód jest słabszy i zmienia biegi (tiptronic) dopiero po mocnym podkręceniu obrotów...Na dodatek wczoraj (samochód na podwórku i 10 cm śniegu) z rana też niestety tak się stało i na dodatek jeszcze się zaświecił CHECK ENGINE..... Po pojeżdżeniu troszkę w tą i spowrotem, zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolki gasną (czasami dzieje się tak po 2 albo 3 odpaleniu). Wygląda na to, że gdzieś dostaje się wilgoć - czy ktoś wie gdzie są czujniki tych kontrolek?? Gdzieś na elektroda.pl wyczytałem że moduł sterujący komputera jest pod podszybiem po stronie kierowcy czy tam trzeba szukać?? Z góry dzie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez niebucz,

Witam Ostatnio zacząłem się doktoryzować na temat odblokownia FIS i kodów wyposażenia. Mianowicie zauważyłem kod wyposażenia 9Q3 co oznacza "Multi-function display, without on-board computer and check control". Rozumiem, że to jest wyświetlacz wielofunkcyjny bez komputera pokładowego. Stąd moje pytanie. Czy w takim przypadku nie jestem w stanie odblokować FIS gdyż go nie mam wedle kodu wyposażenia??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez robert 1,

mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez znachor,

Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .

• 2 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez mkris,

Witam Wszystkich. Chcialbym Was prosic o pomoc. A mianowicie osadza mi sie sadza na koncu wydechu pomimo ze posiadam dpf, fakt ze jest po wirusie ale program jest OK napisany przez dobrego programisty wiec nie powinno to byc przyczyna sadzy aczkolwiek nie wiem jak bylo przed... Moze ktos z Was bedzie mial jakies sugestie. Tutaj mam pare dynamicznych logow przed programem: Log (0 - 007) Log (1 - 003) Log (2 - 004) Log (3 - 001) Log (4 - 010) Log (5 - 008) Log (6 - 011) i pare zaraz zrobione po chipie: Log (0 - 010) Log (1 - 007) Log (2 - 004) Log (3 - 003) Log (4 - 011) Log (5 - 001) Log (6 - 008) Byla sugestia nieszczelnosci na dolocie ale zostalo wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić obie żarówki w przednim zderzaku. Oczywiście do prawej strony mam dostęp od dołu po zdjęciu plastików osłaniających silnik. Ale co z lewą stroną??? Trzeba zdejmować zderzak czy jest może jakieś inne rozwiązanie?? Znalazłem na Google takie coś http://nickscarblog....audi-a4-and-s4/ ale w moim audi ten czarny plastik jest w kolorze zderzaka łącznie z tą przedziałka. Jak widać na obrazku:) . POMOCY!!!

• 0 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez szeryf,

Witam, auto posiadam od 2 tygodni, kilka dni temu zauważyłem że nie działa tylna wycieraczka. Dzisiaj ściągnąłem tapicerkę z klapy, silniczek rozebrałem, nie był zalany płynem, spryskiwacz działał normalnie. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak wysunąłem trochę tą białą dużą zębatkę, i ją obróciłem ręcznie (obojętnie do jakiej pozycji), to po jej wciśnięciu i podłączeniu wtyczki (manetka ustawiona na działanie wycieraczki), silniczek się włączał i obracał zębatkę do pozycji wyjściowej, i koniec. I tak za każdym razem. Teraz nie wiem czy to wina silniczka (elektroniki), czy może czegoś innego? Miał ktoś podobną sytuację? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez grzegorzs162,

Audi A4 2006 Avant. Proszę o pomoc. Na wyświetlaczy pojawiają mi się literki podczas jazdy -0-, -N-, -S-, -W- itp. Nie wiem od czego to zależne, jestem laikiem i prosze o wyrozumiałść, Audi mam od tygodnia a w instrukcji nie spotkałem się z takim czymś.Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez wiciu,

Witam! Dość ciemno są podświetlane zegary w moim audi B7 . Czy istnieje możliwość regulacji tego podświetlania i jak to zrealizować. Pozdrawiam Wiktor Ptak.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez zeppelin,

Witam Panowie szukałem po forum ale nigdzie nie moge znaleźć info na temat nawigacji z tego co wywnioskowałem to chyba mam bns 5.0. wyglada ona tak : http://data.motor-talk.de/data/galleries/842037/150738/bild-27313.JPG Pytanie czy podejdzie płyta z rns-e bo nawet na allegro nie ma tej do bns :/ Czy ma ktoś moze taką płyte do pozyczenia lub może udostępnić obraz, bo tylko z nią można podobno zmienić język, a szukam wszędzie gdzie sie da i nic. Jeszcze jak by była jakaś instrukcja dostepna to juz mistrzoswo swiata by było. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez arekduda85,

Witam, potrzebuje zdemontowac nastepujace czesci jak w temacie. Mialem niemila niespodzianke przy wyjezdzaniu z parkingu polamalem zaczepy w zderzaku i reflektorach. potrzebuje zdemontowac zeby posklejac. Czy ktos juz demontowal zderzak i reflektory zeby wiedziec ktore sruby odkrecac a ktore luzowac. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez arekduda85,

Witam, panowie mam problem z utrata mocy w mojej B7. Podczas jazdy traci się moc, obroty silnika ponad 3tys, pedał gazu do dechy a na blacie 70km. Po ponownym odpaleniu samochodu problem znika ale wraca co jakiś czas. co to może być i czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez dennis83,

Witam. Od lipca stałem sie posiadaczem Audi A4 B7 Avant 2006r 1,9 TDI. Mam problem... Przez ostatni miesiac po nocy gdy odpalałem rano samochód wydobywał się biały dym z rury.. ale dziś kiedy chciałem wyjechać z domu odpaliłem i na jalowym biegu kopcił na biało jak z komina. Postanowiłem przepalić- wstawilem na 2 biegu do 5 tyś. obrotów i przestało sie dymić ale martwie sie czy to nie pompowtryski.. dodam tylko ,że sprawdzałem płyn chłodzenia i niewygląda aby ubywało... ps. czy Audi A4 b7 1,9TDI na pompowtryskach u wszystkich chodzi głośniej niż klasyczny diesel? Czy mam już szykować środki na kapitalny remont silnika..?? Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Rafał1,

Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  22. Witam Panów/ Panie, czy możecie doradzić mi co mogę zrobić z błędem wyświetlającym się na komputerze? Problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej. Po założeniu żarówek LED na kompie wyświetla się, że żarówka jest przepalona. Problem w tym, że podświetlanie LED wygląda dużo lepiej niż zwykłe żarówki i nie chciałbym tego już zmieniać, a błąd na komputerze jest żenujący. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  23. witam Mam bardzo dziwną sytuację i przeczytałem już niemal wszystko na forach związanych z audi i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu a mianowicie gdy rano jadę do pracy po przejechaniu około 1 km (zawsze praktycznie na tym samym odcinku) kończy się teren zabudowany wiec rozpędzamy auto i różnie czasami na 3 czasami na 4 albo 5 biegu auto tak lekko szarpnie i mrugnie kontrolka akumulatora na wyświetlaczu auta nie mogę podpiąć niestety pod komputer gdyż aktualnie jestem za granica pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez slawek071976,

Witam, Potrzebuje instrukcji jak wymienić żarówkę świateł postojowych lewy przód ( ta najmniejsz żaróweczka). Pozdrawiam Sławek

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez maks,

Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.