Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
witam,co to może być i jak sprawdzić-wyjeżdzając z parkingu usłyszałem dłuży huk dochodzący z tyłu ,jak ktoś by we mnie uderzył zatrzymałem się i oglądnąłem samochód.Tylne prawe koło w porównaniu do innych bardzo nisko siedzi,i moje pytanie jak sprawdzić czy to amortyzator czy może sprężyna ,albo może jeszcze coś innego?jak byłby to amortyzator lub sprężyna można to zrobić samemu w warunkach domowych:)?dodam że jest to s line.pozdrawiam i z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
WItam Może mi ktoś napisać gdzie sie znajduje glośniczek od parktronica w A4 B7 w combi 2005, może być schemat i jakie głośniczki są kompatybilne z Audi bo nie moge nigdzie znalesc oryginalnych.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z wyciekiem oleju autko ma przejechane 197tys przy 192 tys był zmieniany olej i uszczelka pokrywy zaworow przy czym mechanik zaznaczy,l ze jest wyciek gdzies od spodu silnika . Na ten czas pokazala mi się wiadomość min. oleju wiec dolałem oleju następnego dnia jadac z pracy znow wyskoczyl komunikat jaka może być tego przyczyna ? Możliwe ze jest to taki wyciek czy raczej silnik pobiera? czytałem cos na temat odmy lecz nie za bardzo się orientuje z góry dzięki za odp
-
- 3 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam,jak w temacie jak sprawdzić jakie mam wtryski PD CZY CR?Moje autko to a4 avant tdi1.9 85KW 8ed 0k4 silnik BKE
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje opinii, otoz, gdy silnik przekaracza 3000obr zaczyna strasznie glosno buczec/wyc. Czy mozna cos z tym zrobic? Czy to jest "normalne" dla tego silnika. Z gory dzieki.
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Bede zmienial aku i mam pytanie-czy odlaczjac stare aku nie wyjda jakies problemy no nie wiem z radiem czy inne cuda? No i jeszcze beda swiece polecacie jakies dobre marki i jakie symbole bo tym sprzedawcom sklepowym jakos nie ufam
-
- 1 odpowiedź
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z olejem... a dokładniej z jego nadmiernym ubytkiem... autko ma przejechane 200tyś.-benzyna. Zaobserwowałem ,że im mam cięższą nogę tym więcej tego oleju mi ubywa...( i częściej zapala się kontrolka minim. oleju). Z obserwacji moich wyniosłem ,że na 200km zjada 150ml oleju. olej używam 10w60 valvoline. Jak macie jakieś podpowiedzi co może być tego przyczyną proszę o wpisy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie dawno kupiłem Audi a4 B7 z skrzynią multitronik i mój problem polega na tym że na fis nie pokazuje biegów ani na postoju ani podczas jazdy POMOCY
-
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj otworzyłem samochód z pilota wziołem sobie skrzynke z narzedziami, odszedłem dosłownie na 10 min samochód był otwarty z bagażnikiem i jak go zamknałem to nie mogłem z pilota tylko kluczykiem, wie ktoś co się stało, czytałem już takie problemy z tymi pilotami,ale żaden sposób nie działa, wsadzalem kluczyk do stacyjki wciskalem na pilocie zamykanie zapalałem samochod, trzymałem kilka sekund i nic albo wsadzalem do stacyjki wciskamem zamykanie nawet otwieranie z pilota i nie zapalałem auta i nic. Zna ktoś inne sposoby ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Zauwazylem,ze od jakiegos czasu jak rano odpalam samochod to obroty sa na 1000 (to chyba jest normalne), ale gdy ruszam bez dodawania gazu to podnosza sie do 1200 i gdy hamuje to nadal stoja na 1200,dopiero jak prawie się zatrzymam to spadają .Dalej jade do pracy i mam po drodze kilka skrzyzowan ze swiatlami i jak sie zatrzymuje to nadal obroty wynosza 1200 i tak przez jakies 10-15 minut i problem znika. Czasami tez mi sie tak dzieje jezeli stoje w korku (auto jest rozgrzane) to obroty z niczego potrafia sie podniesc na okolo 1100- 1250. Czy ktos moze wie co to sa za objawy? Dodam że VAG żadnego blędu nie wyrzuca,przepustnica wyczyszczona.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Moja Audica strasznie kopci czarnym dymem. Podam garść informacji. A4 2007 diesel 140km 2.0 ..Bez mycia po tygodniu mam brudną klapę prawie do wysokości świateł tylnich. Dym oczywiście mocnejszy przy tzw. "gazie do dechy"(na trybie sportowym skrzyni automatycznej). Czy przyczyną może być tylko paliwo? Lub fakt, że silnik zanim się dobrze nagrzeje to już jestem w pracy (12km drogą ekspresową, wiec to niecałe 10min jazdy). No i jak pojadę dalej to, to wszystko się "przedmuch..je" Brak filtra cząstek stałych. Kumulacja tych rzeczy?? Ktoś się wypowie? Miał podobnie? Turbina wydaje się ok, bo auto zrywne jak wcześniej. Slyszałem też o brudnych wtryskach (jakies …
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Mam do sprzedania skrzynie biegów z Audi avant tylko że jest uszkodzona, definicjał. I jestem ciekawa ile bym za nia dostała czy może nic ?
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy zapalonym silniku dymi mi spod korka oleju, wytwarza się ciśnienie w silniku i tam gdzie jest bagnet a komputer się nie świeci, płyn z chłodnicy ok nie ubywa interkuler zapchany czy co, miał już to ktoś, co to może być ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Gdzie maja być przykręcane klaksony bo ich nie mam, wiszą mi tylko kable od nich, a myślałem, że przekaźnik nie łączy
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję instrukcji jak wymienić uszczelki wtrysku,najlepiej jak ktoś ma jakieś fotki i mógł napisać krok po kroku jak to zrobił.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jaki polecacie płyn do układu chłodzenia? Nie wiem jaki płyn wlewał poprzedni właściciel auta i nie chciałbym żeby na zimę mieć z tego powodu jakieś dziwne akcje.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
mam problem z włącznikiem blokady szyb w dzrzwiach tylnych ,brak możliwości odblokowania? przycisk niechce się przełączyć.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Mam audi a4 b7 2005r 1,9 tdi padl akumulator probowalem go ladowac i odpalic z kabli ale nie zadzialalo nic , wiec kupilem nowa baterie i teraz czy moge stary akumulator odczepic bez obaw ze cos sie rozkoduje , zablokuje itp? A jesli jest z tym jakis problem to w jaki najprostrzy sposob wymienic tą baterie ? ( mam do dyspozycji 2 auto tzn chodzi mi o to czy mozna podlaczyc kable z drugiego auta do moich kabli tak aby nie bylo przerwy w dostawie pradu ? ) Mile widziane linki z tym jak to zrobic lub po prostu szczegolowy opis . Z gory dzieki
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
-
witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
WITAM. Podczas odpalania gorącego silnika wpada on w drgania i warkot jak przy paleniu starych aut na samostart lub z domieszką benzyny przy zimnym silniku lub zimą wszystko znika. I problem z obrotami. Po przejechaniu okoł 150km silnik przy małej prędkości utrzymuje obroty 1500 i spadają dopiero poniżej 25km/h. Gdy znowu przyspieszam obroty rosną i sytuacja się powtarza. I tak przez około 30km potem samo wraca do normy i znowu przejadę ok.150km i znowu ta sama sytuacja z podwyższeniem obrotów. Dodam że komputer nie ma żadnego błędu. Latem robi to częściej zimą żadziej i mam wrażenie że może to jest wina jakiegoś czujnika który się przegrzewa i żle reguluje obrotami. Pozd…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. 1. Mam problem z zestawem głośnomówiącym w AUDI A4 B7 1.9 2005r. Jeszcze kilka miesięcy temu działał bez problemu, a pewnego dnia przestał. Nie łączy się z telefonem poprzez bluetooth. Nie reaguje na klawisze z kierownicy. 2. Drugi problem to duży pobór prądu na postoju, ponad 1A. W związku z czym bardzo bym prosił o schemat elektryczny, lub trafną podpowiedź. Co udało się ustalć, to problem z linią K, ponieważ nie ma możliwości połączenia się komputera (serwisówki) do samochodu. VIN samochodu mogę podać na pw. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-